Kaksi nuorta henkilöä kävelee puistossa.

Pulmakulma: Ihmissuhteet ja seurustelu

Tykkääkö se musta?

yks_tyttö

Eli mun luokalla on yks poika joka on aika “suosittu”, ja kovis, ja luultavasti moni tyttö tykkää siitä (meijän luokalta varmaan kaks)…mää oon siis ihastunu siihen kans ja välillä tuntuu, että seki ehkä saattais tykätä musta (vaikka oonki ehkä vähän erilainen ku muut), koska ku me katotaan silmiin nii tuntuu että meijän välillä ois jotaki… Sillä on kova ulkokuori mutta mää nään sen sisimpään, ei se oikeesti oo niin paha.
Eli pojat (ja tytötki voi) pliis auttakaa, tykkääkö se musta vai…?

  • Tietopalveluohjaaja Tuula

   Hei yks_tyttö. On todella kiva kuulla, että olet ihastunut! Ihastus on ihana, huumaava ja joskus jännittäväkin tunne. Ihastuneena maailman ja ihastuksen kohteensa saattaa nähdä vaaleanpunaisten lasien läpi. Ihastuminen tuo mukanaan usein myös vähemmän mukavia tunteita, kuten epävarmuus ja torjutuksi tulemisen pelko.

   Sinäkin pohdit, tykkääköhän ihastuksesi kohde sinusta. Sitä ei ikävä kyllä tiedä varmasti kukaan muu, kuin hän itse. Ihastumisen merkkejä ovat usein juuri silmiin katsominen ja hymyileminen, kiinnostuksen osoittaminen toisen ajatuksia ja vaikka harrastuksia kohtaan. Kaikki eivät uskalla ilmaista ihastumistaan suoraan, eikä tarvitsekaan. Joskus voi olla mukavaakin tykätä kaukaa, haaveilla ja unelmoida. Eikä ihastumiselle tarvitse välttämättä tehdä mitään.
   Jos kuitenkin haluat lähestyä ihastustasi ja mahdollisesti selvittää, onko tunne molemmin puolinen, voit esimerkiksi poimia vinkkejä Ihmissuhteet ja seurustelu – Ihastuminen -sivulta:

   Ole oma ihana itsesi ja toimi, kuten itsestäsi parhaalta tuntuu
   Katso ihastusta silmiin ja hymyile, näin osoitat, että olet huomannut hänet
   Voit pyrkiä viettämään aikaa siellä, missä ihastuksen kohteesikin on
   Viestillä tai somessa voi olla helpompi lähestyä ja aloittaa juttelu

   Myös Väestöliiton Hyvä kysymys -palveluun on myös koottu paljon vinkkejä siihen, miten lähestyä ihastustaan. (Linkki aukeaa uuteen välilehteen.) Tsemppiä ja aurinkoista kevään jatkoa!

  • Tyttö

   Moi! Olen 7lk:n alusta tykännyt yhdestä rinnakkaisluokan pojasta. Hän kyllä tuntee minut ja minä hänet.
   Välillä tuntuu kuin hän tykkäisi minusta takaisin🤔..Joka päivä hän katsoo tai vilkaisee minua. Tänään hän katsoi minua silmiin. Välillä hän kuin ”vahingossa” yrittäisi päästä lähelleni. Katsomme siis kumpikin toisiamme joka päivä. Tai ainakin vilkaistaan. Harmittaa kylläkin, että hän ei ole samalla luokalla😕.
   Miten saisin selville, että tykkääkö hän minusta. Minulla on hänen snäppikin. Muutaman naamakuvankin olen saanut. Mutta voisikohan hän tykätä minusta takaisin? Kenties miten voisin lähestyä ihastustani? Olen tykännyt hänestä jo n. Puoli vuotta:). Kiitos jo etukäteen vastauksesta. 🙂

   • Nuoriso-ohjaaja Mira

    Moi Tyttö,

    Kiva kuulla, että olet tykästynyt/ihastunut rinnakkaisluokan poikaan. Sinua mietityttää voisikohan poika tykätä sinusta ja sitä ei tiedä kukaan muu kuin ihastuksesi kohde itse.

    Niin kuin Tuula tuossa aiemmin kirjoitti, ihastumisen merkkejä ovat usein juuri silmiin katsominen ja hymyileminen, kiinnostuksen osoittaminen toisen ajatuksia ja vaikka harrastuksia kohtaan. Jos  haluat lähestyä ihastustasi ja mahdollisesti selvittää, onko tunne molemmin puolinen, voit esimerkiksi poimia vinkkejä Ihmissuhteet ja seurustelu – Ihastuminen -sivulta:

    Kerroit, että sinulla on hänen snäppi, viestillä tai somessa voi olla helpompi lähestyä ja aloittaa juttelu.

    Myös Väestöliiton Hyvä kysymys -palveluun on myös koottu paljon vinkkejä siihen, miten lähestyä ihastustaan. (Linkki aukeaa uuteen välilehteen.) Tsemppiä ja mukavaa kevättä!

     

     

Osallistu keskusteluun

Muita kysymyksiä