Kaksi nuorta henkilöä kävelee puistossa.

Pulmakulma: Ihmissuhteet ja seurustelu

Raskaus

Nuori tyttö

Moikka, harrastin suojaamatonta seksiä 2 kertaa 14.2 tein noiden jälkeen ovulaatiotestin joka oli positiivinen ja päädyin uudelleen useaan otteeseen harrastamaan suojaamatonta seksiä

  • Ohjaaja Hanna

   Moikka Nuori tyttö. Kerrot, että olet harrastanut suojaamatonta seksiä useampia kertoja ja olet tehnyt silloin myös ovulaatiotestin, joka oli positiivinen. On siis mahdollista, että olet tullut raskaaksi. Suosittelen, että teet raskaustestin.

   Voit lukea lisätietoa raskaustestin tekemisestä Hyvä kysymys -sivustolta.

   Jos raskaustestin tulos on positiivinen, voit olla yhteydessä neuvolan puhelinpalveluun. Sieltä voit varata myös keskusteluajan, jos raskaus ei ole toivottu.

   Neuvolan neuvontapuhelin.

   Suojaamattomassa seksissä on myös riskinä saada seksitautitartunta. Jos tunnet kumppanisi ja tiedät, ettei hänellä ole tartuntoja,  sinun ei tarvitse olla huolissasi. Jos et ole varma, suosittelen sinua seuraamaan mahdollisten oireiden ilmenemistä ja varaamaan ajan testeihin joka tapauksessa. Jatkossa sinun kannattaa muistaa, että kondomi ja suuseksisuoja suojaavat hyvin valtaosalta seksitautitartunnoilta. On kuitenkin kyse juuri sinun terveydestäsi.

   Oysin ihotautien poliklinikalle voi varata ajan seksitautitesteihin.

   Vastaamme mielellämme, jos sinulla herää jotain kysymyksiä.

  • Nuori tyttö

   Mikä raskaustesti on parhain,mietin Digia

  • Nuori tyttö

   Mikä raskaustesti on parhain,mietin Digia

   • Ohjaaja Hanna

    Hei Nuori tyttö.
    Raskaustestejä on erilaisia, ja oikein käytettynä kaikki ovat hyviä. Jos ostat testin apteekista, apteekin henkilökunta neuvoo sinua mielellään testin valitsemisessa. Raskaustestin tekemisessä on tärkeää oikea ajoitus, sillä testi voi antaa niin sanotusti väärän negatiivisen tuloksen, jos sen tekee liian aikaisin. Paras aika tehdä raskaustesti on kuukautisten myöhästymisen jälkeen. Näin vältät väärän negatiivisen tuloksen.

    Luethan raskaustestin ohjeen ensin hyvin ja teet testin ohjeiden mukaisesti. Testin tulos näkyy raskaustestistä riippuen joko viivoina, plus- tai miinusmerkkinä tai sanallisesti. Digitaalisissa raskaustesteissä tulos näkyy sanallisesti, joten tulos voi olla selkeämpi tulkita.

    Voit lukea lisätietoa raskaustestin tekemisestä Hyvä kysymys -sivustolta.

Osallistu keskusteluun