Nuori maalaa taulua

Nuorten työpajat

Työpajat – parasta ajankäyttöä jatkoa ajatellen

Tule mukaan rentoon, aktiiviseen ja kannustavaan työympäristöön. Meillä on yhdeksän pajaa Intiössä ja kolme Haukiputaalla. Pääset oppimaan taitoja samanhenkisten ihmisten parissa ammattilaisten ohjauksessa. Tarvitset vain halukkuutta löytää oma polkusi ja oppia uusia taitoja.

Meidän #huippumeininki tarkoittaa sitä, että nuorilla on pajalla kivaa.

Haluatko mukaan?

Työpajat on tarkoitettu kaikille oululaisille työttömille nuorille. Meille tullessasi sinun ei tarvitse osata mitään ja aiemmalla työ- ja koulutustaustallasi ei ole merkitystä. Työpajat on suunnattu 17-29-vuotiaille.

Pääset mukaan:

  1. Tekemällä työkokeiluhakemuksen työpörssissä avoimista pajapaikoista.
  2. Tai jättämällä yhteydenottopyynnön mille tahansa pajalle.
  3. Tai soittamalla, laittamalla viestiä tai sähköpostia yksilövalmentajille. Yhteystiedot löytyvät pajojen esittelyistä.

Katso alta työpajojen markkinointikampanjan video. Voit myös katsoa videon YouTubesta:
https://www.youtube.com/watch?v=MzjY6RxiGYI

Kannattaisko hakea pajalle?

Rytmiä arkeen ja sisältöä elämään

Pajalla sinulla on tilaisuus tuumailla rauhassa koulutus- tai työllistymisvaihtoehtoja. Samalla opit uusia taitoja tulevaisuuttasi ajatellen. Voit kokeilla eri ammattialojen töitä turvallisesti. Lisäksi saat parempaa työttömyysetuutta. Pajalle voit tulla työkokeiluun, kuntouttavaan työtoimintaan tai tuettuun työssäoppimiseen.

Työtä, taitoja ja muuta tekemistä

Kaikkien pajojen arkeen kuuluu muiden työtehtävien lisäksi luontoretket, ruuanlaitto ja liikunta. Suurimman osan työpäivästäsi saat kuitenkin tehdä oman pajan alakohtaisia työtehtäviä. Pääset kokkailemaan (ja syömään) yhdessä oman pajaryhmän kanssa suosikkiruokia. Pajoilla käymme retkillä Oulun lähiseudun luontokohteissa. Meidän liikunta on leppoisaa yhdessä liikuskelua. Työpäivässä on kaksi 10 minuutin taukoa ja 20 minuutin lounastauko. Työvalmentajat ohjaavat sinua päivittäisessä pajatyöskentelyssä ja yksilövalmentajat auttavat elämän muilla osa-alueilla.

FAQ

Mitä pajalla pitää osata?
Millään pajalla ei tarvitse osata mitään sinne tullessasi. Motivaatio riittää. Ei toki haittaa vaikka sinulla on alan koulutus, koska pajoilla pääset vahvistamaan ammattiosaamistasi. Poikkeuksena Lounasravintola Makoisassa sinulla pitää olla ravitsemusalan ammatillinen koulutus.

Joillakin pajoilla tehdään tilaustöitä, mitä ne ovat?
Pajoilla tehdään erikokoisia ja -tasoisia tilaustöitä. Lisäksi tehdään harjoitustöitä. Kaikkiin töihin saa ohjausta omalta työvalmentajalta. Saat tehdä oman taitotasosi mukaisia töitä.

Mitä pajaliikunta on?
Pajaliikunta ei ole koululiikuntaa vaan erilaisia lajikokeiluja sekä rentoa ja iloista liikuskelua. Se ei ole joukkueurheilua veren maku suussa.

Mitä hyötyä pajajaksosta on minulle tulevaisuudessa?
Pajajakson jälkeen saat uusien taitojen lisäksi osaamistodistuksen, jota voit hyödyntää tulevissa opinnoissa tai työnhaussa. Lisäksi saat yksilövalmentajalta apua opiskelupaikan hakemiseen ja työelämävalmentajalta työnhakuun.

Mitä rahaa pajalla käynnistä saa?
Meidän toiminta on pääasiassa työkokeilua tai kuntouttavaa työtoimintaa, joista maksetaan työmarkkinatukea ja ylläpitokorvausta. Työkokeilun myötä on mahdollista päästä palkkatuettuun työhön, mikäli tietyt kriteerit täyttyvät.

Sain kutsun työhaastatteluun, millainen se on?
Sinua haastattelevat yleensä pajan työ- ja yksilövalmentajat. Haastattelut ovat rentoja tilanteita, joita ei tarvitse jännittää. Haastattelussa sinulta kysytään elämäntilanteestasi, tavoitteistasi ja mietitään mitä paja voi sinulle tarjota.

Millainen ilmapiiri pajalla on?
Pajalla tutustuu samanikäisiin ihmisiin. Usein pajalla on myös samanhenkisiä nuoria samassa elämäntilanteessa. Meillä on turvallista, ketään ei kiusata tai syrjitä. Meille olet tervetullut sellaisena kuin olet.

Tarvitseeko minulla olla omia työvälineitä tai -vaatteita?
Ei tarvitse. Työvälineet, -vaatteet ja -suojaimet saat pajaltasi. Myös luontoretkille saa lainaksi kumisaappaita, sadetakkeja ja muita varusteita.

Mitä jos en pääsekään heti pajalle?
Ei hätää. Yksilövalmentaja katsoo sinulle vaihtoehtoisia suunnitelmia. Paja voi ohjata sinut myös muihin palveluihin. Pajalle voit jäädä jonottamaan, jos vapaita paikkoja ei sillä hetkellä ole.

Miten korona on huomioitu?
Pajalla noudatetaan Oulun kaupungin koronaohjeistusta.

Työpajojen esittelyt

🎉ARVONTA!  Jaossa 1 kpl JBL Pulse 4 bilekaiutin (arvo 149€)! Arvonta voimassa 12.6.-20.6.2021. JBL, Instagram ja Facebook eivät sponsoroi, suosittele tai hallinnoi arvontaa millään tavalla. 

● Ajankohta: 12.6.-20.6.2021. Voittajan arvomme 21.6.21. 
● Ikäraja: 18-vuotta 
● Arvonnan järjestäjä: Oulun kaupungin Nuorten työpajat 
● Palkinnon nouto: Pajakeskus, Tykistökatu 13, 90130 Oulu. (HUOM! Emme postita palkintoa) 

💬Ohjeet + Säännöt:

● Seuraa meitä Facebookissa (NuortenTyopajat) tai Instagramissa (@NuortenTyopajatOulu) ja kommentoi kuka 18-29-vuotias ystäväsi voisi olla kiinnostunut pajatoiminnasta. 
● Osallistujan tulee olla täysi-ikäinen, Suomessa asuva ja pystyä noutamaan palkinto henkilökohtaisesti edellä mainitusta osoitteesta 29.6.21 mennessä (paja sulkeutuu arkisin klo 15:00). 
● Yksi henkilö/per kommentti. 
● Kommenttisi voit jättää mihin tahansa #KannattaiskoHakeaPajalle -kampanjan julkaisuun (Instagram @NuortenTyopajatOulu tai Facebook @NuortenTyopajat) 
● Palkinnon voittaja vapauttaa arvonnan järjestäjän kaikesta vastuusta liittyen palkinnon vastaanottamiseen tai käyttöön. 

💬 Arvonnan jälkeen 

● Ilmoitamme voittajalle yksityisviestillä 21.6.21 Instagramin/Facebookin kautta. Jos emme saa vastausta 3 päivän kuluessa, arvomme voittajan uudelleen.
● Ilmoitamme arvonnan päättymisestä ja voittajan etunimen 21.6. julkaisussa. 
● Palkinto tulee lunastaa pajakeskukselta (Tykistökatu 13, 90130 Oulu) henkilökohtaisesti. Emme postita palkintoa! 

Onnea kaikille arvontaan! 😄

#Oulu #OulunNuorisopalvelut #NuortenOulu #NuortentyopajatOulu #huippumeininki #työtön #TekemistäOulussa #työkokeilu #KannattaiskoHakeaPajalle #Arvonta #OulunKaupunki #CityofOulu
Hei nuori! 👋 Oulussa rokotetaan nyt 25-vuotiaita (vuonna 1996 syntyneitä) ja sitä vanhempia, riskiryhmään 1 kuuluvia 16-vuotiaita ja sitä vanhempia, sekä riskiryhmään 2 kuuluvia 16-vuotiaita ja sitä vanhempia. 

Rokotusajan voit varata ensisijaisesti hyvinvointipalvelujen nettiajanvarauksesta (oulu.terveytesi.fi/portal#/main) tai puhelimitse p. 08 558 41415 (ma-to klo 8.00-16.00, pe klo 8.00-15.00).

👉 Lisätietoja ouka.fi/koronarokotukset

#Oulu #koronarokotukset #NuortenOulu #OulunNuorisopalvelut #NuortenTyopajatOulu #huippumeininki #nuoret #OulunKaupunki #CityofOulu
Tervetuloa Viestintäpajalle! 🎥🖥 Viestintäpaja sopii media-alasta, graafisesta suunnittelusta ja tietotekniikasta kiinnostuneille. Teemme pääosin asiakastöitä. Meillä pääsee tekemään mm. some-sisältöjä, videotuotantoja, julisteita, radiolähetyksiä sekä 3D-tulostusta.

Kiinnostuitko? 😊Lisätietoja pajasta ja hakemisesta www.nuortenoulu.fi/tyopajat

#Oulu #NuortenOulu #OulunNuorisopalvelut  #NuortenTyopajatOulu #huippumeininki #viestintäpaja #mediaala #graafinensuunnittelu #tietotekniikka
Tervetuloa Autopajalle! 🚗🔧Paja sopii autoista ja mekaniikasta kiinnostuneille, eikä aijempaa pohjakoulutusta tarvita. Autokorjaamossamme teemme asiakastöitä, kuten renkaanvaihtoja, jarrujen kunnostuksia, määräaikaishuoltoja ja öljynvaihtoja.

Lisätietoja pajasta ja hakemisesta www.nuortenoulu.fi/tyopajat 😊 

#Oulu #NuortenOulu #OulunNuorisopalvelut #NuortenTyopajatOulu #huippumeininki #Autopaja #Autokorjaamo #autonkorjaaja