Nuori maalaa taulua

Nuorten työpajat

Työpajat – parasta ajankäyttöä jatkoa ajatellen

Tule mukaan rentoon, aktiiviseen ja kannustavaan työympäristöön. Meillä on yhdeksän pajaa Intiössä ja kolme Haukiputaalla. Pääset oppimaan taitoja samanhenkisten ihmisten parissa ammattilaisten ohjauksessa. Tarvitset vain halukkuutta löytää oma polkusi ja oppia uusia taitoja.

Meidän #huippumeininki tarkoittaa sitä, että nuorilla on pajalla kivaa.

Haluatko mukaan?

Työpajat on tarkoitettu kaikille oululaisille työttömille nuorille. Meille tullessasi sinun ei tarvitse osata mitään ja aiemmalla työ- ja koulutustaustallasi ei ole merkitystä. Työpajat on suunnattu 17-29-vuotiaille.

Pääset mukaan:

  1. Tekemällä työkokeiluhakemuksen työpörssissä avoimista pajapaikoista.
  2. Tai jättämällä yhteydenottopyynnön mille tahansa pajalle.
  3. Tai soittamalla, laittamalla viestiä tai sähköpostia yksilövalmentajille. Yhteystiedot löytyvät pajojen esittelyistä.Katso alta työpajojen markkinointikampanjan video. Voit myös katsoa videon YouTubesta linkistä:
Työpajojen markkinointikampanjan video.

Kannattaisko hakea pajalle?

Rytmiä arkeen ja sisältöä elämään

Pajalla sinulla on tilaisuus tuumailla rauhassa koulutus- tai työllistymisvaihtoehtoja. Samalla opit uusia taitoja tulevaisuuttasi ajatellen. Voit kokeilla eri ammattialojen töitä turvallisesti. Lisäksi saat parempaa työttömyysetuutta. Pajalle voit tulla työkokeiluun, kuntouttavaan työtoimintaan tai tuettuun työssäoppimiseen.

Työtä, taitoja ja muuta tekemistä

Kaikkien pajojen arkeen kuuluu muiden työtehtävien lisäksi luontoretket, ruuanlaitto ja liikunta. Suurimman osan työpäivästäsi saat kuitenkin tehdä oman pajan alakohtaisia työtehtäviä. Pääset kokkailemaan (ja syömään) yhdessä oman pajaryhmän kanssa suosikkiruokia. Pajoilla käymme retkillä Oulun lähiseudun luontokohteissa. Meidän liikunta on leppoisaa yhdessä liikuskelua. Työpäivässä on kaksi 10 minuutin taukoa ja 20 minuutin lounastauko. Työvalmentajat ohjaavat sinua päivittäisessä pajatyöskentelyssä ja yksilövalmentajat auttavat elämän muilla osa-alueilla.

FAQ

Mitä pajalla pitää osata?
Millään pajalla ei tarvitse osata mitään sinne tullessasi. Motivaatio riittää. Ei toki haittaa vaikka sinulla on alan koulutus, koska pajoilla pääset vahvistamaan ammattiosaamistasi. Poikkeuksena Lounasravintola Makoisassa sinulla pitää olla ravitsemusalan ammatillinen koulutus.

Joillakin pajoilla tehdään tilaustöitä, mitä ne ovat?
Pajoilla tehdään erikokoisia ja -tasoisia tilaustöitä. Lisäksi tehdään harjoitustöitä. Kaikkiin töihin saa ohjausta omalta työvalmentajalta. Saat tehdä oman taitotasosi mukaisia töitä.

Mitä pajaliikunta on?
Pajaliikunta ei ole koululiikuntaa vaan erilaisia lajikokeiluja sekä rentoa ja iloista liikuskelua. Se ei ole joukkueurheilua veren maku suussa.

Mitä hyötyä pajajaksosta on minulle tulevaisuudessa?
Pajajakson jälkeen saat uusien taitojen lisäksi osaamistodistuksen, jota voit hyödyntää tulevissa opinnoissa tai työnhaussa. Lisäksi saat yksilövalmentajalta apua opiskelupaikan hakemiseen ja työelämävalmentajalta työnhakuun.

Mitä rahaa pajalla käynnistä saa?
Meidän toiminta on pääasiassa työkokeilua tai kuntouttavaa työtoimintaa, joista maksetaan työmarkkinatukea ja ylläpitokorvausta. Työkokeilun myötä on mahdollista päästä palkkatuettuun työhön, mikäli tietyt kriteerit täyttyvät.

Sain kutsun työhaastatteluun, millainen se on?
Sinua haastattelevat yleensä pajan työ- ja yksilövalmentajat. Haastattelut ovat rentoja tilanteita, joita ei tarvitse jännittää. Haastattelussa sinulta kysytään elämäntilanteestasi, tavoitteistasi ja mietitään mitä paja voi sinulle tarjota.

Millainen ilmapiiri pajalla on?
Pajalla tutustuu samanikäisiin ihmisiin. Usein pajalla on myös samanhenkisiä nuoria samassa elämäntilanteessa. Meillä on turvallista, ketään ei kiusata tai syrjitä. Meille olet tervetullut sellaisena kuin olet.

Tarvitseeko minulla olla omia työvälineitä tai -vaatteita?
Ei tarvitse. Työvälineet, -vaatteet ja -suojaimet saat pajaltasi. Myös luontoretkille saa lainaksi kumisaappaita, sadetakkeja ja muita varusteita.

Mitä jos en pääsekään heti pajalle?
Ei hätää. Yksilövalmentaja katsoo sinulle vaihtoehtoisia suunnitelmia. Paja voi ohjata sinut myös muihin palveluihin. Pajalle voit jäädä jonottamaan, jos vapaita paikkoja ei sillä hetkellä ole.

Miten korona on huomioitu?
Pajalla noudatetaan Oulun kaupungin koronaohjeistusta.

Asiakastilaukset

Pajoille voi tehdä asiakastilauksia ottamalla suoraan yhteyttä pajojen työvalmentajiin. Työvalmentajien yhteystiedot löytyvät jokaisen pajan omalta sivulta.

Työpajojen esittelyt

Swaippaa paneelia oikealle jotta löydät lisää työpajoja!

Nuoli oikealle.
"𝘔𝘶𝘴𝘵𝘢 𝘵𝘶𝘯𝘵𝘶𝘶 𝘦𝘵𝘵ä 𝘦𝘯𝘪𝘵𝘦𝘯 𝘴𝘦𝘬𝘢𝘪𝘴𝘪𝘯 𝘰𝘯 𝘵ää𝘭𝘭ä 𝘬𝘢𝘪𝘬𝘬𝘪 𝘢𝘪𝘬𝘶𝘪𝘴𝘦𝘵. 𝘑𝘢 𝘴𝘪𝘬𝘴𝘪 𝘮𝘦 𝘷𝘰𝘪𝘥𝘢𝘢𝘯 𝘷𝘪𝘵𝘶𝘯 𝘱𝘢𝘩𝘰𝘪𝘯."

7. kertoo nuorten mielenterveydestä, yhteiskunnan asettamista ahtaista kehyksistä, selittämättömästä paineesta sekä perheiden pahasta olosta. Kaiken ylitse on kuitenkin ystävyys ja rakkaus, joka ei määrittele, ei petä. Tarinan aitous ja tärkeys on rahassa määrittelemätöntä, sen vaikutus on tilastoissa näkymätöntä, sen merkitys tekijöille on korvaamatonta. Suositellaan 1-2 kertaa katsottavaksi, ilman reseptiä ja vain yli 18-vuotiaille. 

Näytelmän kehysteksteinä toimii Aleksis Kiven, Minna Canthin ja Juha Hurmeen tekstit. Käsikirjoitus on tuotettu prosessidraaman keinoin, Jenni Ronkaisen ja Tessa Astreen ohjaamana, Limingan Taidekoulun opiskelijoiden kanssa. Ohjauksesta ja käsikirjoituksen viimeistelystä vastaa Heidi Maria Huotari. 

Ensi-ilta Kulttuuritalo Valveella 3.6. klo18. 

Muut esitykset: 4.6. klo 18, 8.6. klo 18, 10.6. klo 18, 11.6. klo 18 Vapaa pääsy. Suosittelemme kuitenkin paikkavarausta. (heidi.huotari@ouka.fi)

#seonjoka7
#mielenterveys 
#nuortentyöpajat 
#teatteri
#wankkuri 
#limingantaidekoulu 

@taidejamediapaja
@nuortentyopajatoulu 
@limingantaidekoulu 
@cityofoulu
@kulttuurivalve
Nuorten työpajoilla on taas Avoimet ovet 20.5. klo 12.30-14.00 Intiön pajakeskuksessa. Tulepa vilikasemaan, minkälaista toimintaa nuorten työpajatoiminta on Oulussa. Ilmoittautuminen onnistuu sähköpostilla osoitteeseen antti.oksanen[at]ouka.fi 18.5. mennessä. Tervetuloa!  #nuoret #nuortentyöpajat #oulu #cityofoulu #huippumeininki
Aika hurjat tulokset! Nuoret ovat valtakunnallisen Sovari-tutkimuksen mukaan kokeneet myönteisiä kehitysaskeleita elämän tärkeillä osa-alueilla pajajakson aikana. 96 % nuorista koki vahvistuneensa sosiaalisesti ja antoivat työpajatoiminnalle arvosanan 4,4/5. #huippumeininki #nuortentyöpajat #oulu #cityofoulu #nuoret #sovari
Nuorten työpajojen lounasravintola Makoisan nuoret kävivät tänään Liminganlahden lintutornilla. Kahvikuppien puutteessa neuvokas nuori keksi rakennella oman smoothiepurkista.

#nuortentyöpajat #nuortentyopajaoulu #oulu @cityofoulu #makoisa #sosiaalinenvahvistaminen #intolaiset #luonto #lintutorni #retkeily #huippumeininki
Yksilövalmentaja-koordinaattori Jaska törmäsi Taivalkoskella Pipsa-possuun

#nuortentyöpaja #nuortentyöpajatoulu #oulu @cityofoulu #huippumeininki #intolaiset @intolaiset #työpajatoiminta #sosiaalinenvahvistaminen #pipsapossu #ilmapallo
Hyvää (tulevaa) äitienpäivää kaikille äideille!

#nuortentyöpaja #nuortentyöpajatoulu #oulu @cityofoulu #huippumeininki #äitienpäivä #äiti