Nuori maalaa taulua.

Nuorten työpajat

Työpajat – parasta ajankäyttöä jatkoa ajatellen

Tule mukaan rentoon, aktiiviseen ja kannustavaan työympäristöön. Meillä on yhdeksän pajaa Intiössä ja kolme Haukiputaalla. Pääset oppimaan taitoja samanhenkisten ihmisten parissa ammattilaisten ohjauksessa. Tarvitset vain halukkuutta löytää oma polkusi ja oppia uusia taitoja.

Meidän #huippumeininki tarkoittaa sitä, että nuorilla on pajalla kivaa.

Haluatko mukaan?

Työpajat on tarkoitettu kaikille oululaisille työttömille nuorille. Meille tullessasi sinun ei tarvitse osata mitään ja aiemmalla työ- ja koulutustaustallasi ei ole merkitystä. Työpajat on suunnattu 17-29-vuotiaille.

Pääset mukaan:

  1. Tekemällä työkokeiluhakemuksen työpörssissä avoimista pajapaikoista.
  2. Tai jättämällä yhteydenottopyynnön mille tahansa pajalle.
  3. Tai soittamalla, laittamalla viestiä tai sähköpostia yksilövalmentajille. Yhteystiedot löytyvät pajojen esittelyistä.



Katso alta työpajojen markkinointikampanjan video. Voit myös katsoa videon YouTubesta linkistä:
Työpajojen markkinointikampanjan video.

Kannattaisko hakea pajalle?

Rytmiä arkeen ja sisältöä elämään

Pajalla sinulla on tilaisuus tuumailla rauhassa koulutus- tai työllistymisvaihtoehtoja. Samalla opit uusia taitoja tulevaisuuttasi ajatellen. Voit kokeilla eri ammattialojen töitä turvallisesti. Lisäksi saat parempaa työttömyysetuutta. Pajalle voit tulla työkokeiluun, kuntouttavaan työtoimintaan tai tuettuun työssäoppimiseen.

Työtä, taitoja ja muuta tekemistä

Kaikkien pajojen arkeen kuuluu muiden työtehtävien lisäksi luontoretket, ruuanlaitto ja liikunta. Suurimman osan työpäivästäsi saat kuitenkin tehdä oman pajan alakohtaisia työtehtäviä. Pääset kokkailemaan (ja syömään) yhdessä oman pajaryhmän kanssa suosikkiruokia. Pajoilla käymme retkillä Oulun lähiseudun luontokohteissa. Meidän liikunta on leppoisaa yhdessä liikuskelua. Työpäivässä on kaksi 10 minuutin taukoa ja 20 minuutin lounastauko. Työvalmentajat ohjaavat sinua päivittäisessä pajatyöskentelyssä ja yksilövalmentajat auttavat elämän muilla osa-alueilla.

FAQ

Mitä pajalla pitää osata?
Millään pajalla ei tarvitse osata mitään sinne tullessasi. Motivaatio riittää. Ei toki haittaa vaikka sinulla on alan koulutus, koska pajoilla pääset vahvistamaan ammattiosaamistasi. Poikkeuksena Lounasravintola Makoisassa sinulla pitää olla ravitsemusalan ammatillinen koulutus.

Joillakin pajoilla tehdään tilaustöitä, mitä ne ovat?
Pajoilla tehdään erikokoisia ja -tasoisia tilaustöitä. Lisäksi tehdään harjoitustöitä. Kaikkiin töihin saa ohjausta omalta työvalmentajalta. Saat tehdä oman taitotasosi mukaisia töitä.

Mitä pajaliikunta on?
Pajaliikunta ei ole koululiikuntaa vaan erilaisia lajikokeiluja sekä rentoa ja iloista liikuskelua. Se ei ole joukkueurheilua veren maku suussa.

Mitä hyötyä pajajaksosta on minulle tulevaisuudessa?
Pajajakson jälkeen saat uusien taitojen lisäksi osaamistodistuksen, jota voit hyödyntää tulevissa opinnoissa tai työnhaussa. Lisäksi saat yksilövalmentajalta apua opiskelupaikan hakemiseen ja työelämävalmentajalta työnhakuun.

Mitä rahaa pajalla käynnistä saa?
Meidän toiminta on pääasiassa työkokeilua tai kuntouttavaa työtoimintaa, joista maksetaan työmarkkinatukea ja ylläpitokorvausta. Työkokeilun myötä on mahdollista päästä palkkatuettuun työhön, mikäli tietyt kriteerit täyttyvät.

Sain kutsun työhaastatteluun, millainen se on?
Sinua haastattelevat yleensä pajan työ- ja yksilövalmentajat. Haastattelut ovat rentoja tilanteita, joita ei tarvitse jännittää. Haastattelussa sinulta kysytään elämäntilanteestasi, tavoitteistasi ja mietitään mitä paja voi sinulle tarjota.

Millainen ilmapiiri pajalla on?
Pajalla tutustuu samanikäisiin ihmisiin. Usein pajalla on myös samanhenkisiä nuoria samassa elämäntilanteessa. Meillä on turvallista, ketään ei kiusata tai syrjitä. Meille olet tervetullut sellaisena kuin olet.

Tarvitseeko minulla olla omia työvälineitä tai -vaatteita?
Ei tarvitse. Työvälineet, -vaatteet ja -suojaimet saat pajaltasi. Myös luontoretkille saa lainaksi kumisaappaita, sadetakkeja ja muita varusteita.

Mitä jos en pääsekään heti pajalle?
Ei hätää. Yksilövalmentaja katsoo sinulle vaihtoehtoisia suunnitelmia. Paja voi ohjata sinut myös muihin palveluihin. Pajalle voit jäädä jonottamaan, jos vapaita paikkoja ei sillä hetkellä ole.

Asiakastilaukset

Pajoille voi tehdä asiakastilauksia ottamalla suoraan yhteyttä pajojen työvalmentajiin. Työvalmentajien yhteystiedot löytyvät jokaisen pajan omalta sivulta.

Uusia harrastuksia kerhosta?

Nuorten aikuisten palvelut järjestävät mahdollisuuden maksuttomaan vapaa-ajan harrastustoimintaan yhteistyössä eri toimijoiden kesken. Toiminta suunnattu 17–29-vuotiaille oululaisille, ja se on kaikille avointa.

Katso täältä alkavat ja käynnissä olevat kerhot.

Jätä yhteydenottopyyntö

Tämän lomakkeen kautta voit jättää meille yhteydenottopyynnön. Pyrimme tavoittelemaan sinua toivomallasi tavalla (puhelin tai sähköposti) kolmen arkipäivän sisällä.

Työpajojen esittelyt

Vieritä työpajojen esittelypaneelia oikealle, jotta löydät lisää työpajoja!