Kaksi nuorta henkilöä kävelee puistossa.

Pulmakulma: Ihmissuhteet ja seurustelu

Raskaus

Nuori aikuinen

Moikka harrastin 14.3 suojaamatonta seksiä 2 kertaa ja sitä seuraavina 2-3krt ja jossain 14.2 illalla älysin tehä ovulaatiotestin joka oli positiivinen

  • Ohjaaja Hanna

   Moikka Nuori aikuinen. Olet harrastanut suojaamatonta seksiä useampia kertoja ja olet tehnyt myös ovulaatiotestin, joka oli positiivinen. On siis mahdollista, että tulet raskaaksi. Jos se on toivottu asia, niin voit odotella rauhassa joitakin viikkoja ja tehdä raskaustestin. Tee testi viimeistään silloin,  jos seuraavat kuukautiset jäävät tulematta.

   Jos raskaus ei olekaan toivottu asia, et valitettavasti ehdi enää ottaa jälkiehkäisyä. Koska ensimmäisestä suojaamattomasta seksikerrasta on kulunut jo 6 vuorokautta, ei jälkiehkäisyn käyttöä silloin suositella. Jälkiehkäisyä on myynnissä kahdenlaista, toinen on otettava viimeistään 72 tunnin kuluttua yhdynnästä ja toisen voi ottaa enintään 120 tunnin kuluttua yhdynnästä.

   Tee raskaustesti viimeistään silloin, jos seuraavat kuukautisesi ovat myöhässä.
   Voit lukea lisätietoa raskaustestin tekemisestä Hyvä kysymys -sivustolta.

   Jos raskaustestin tulos on positiivinen, voit olla yhteydessä neuvolan puhelinpalveluun. Sieltä voit varata myös keskusteluajan, jos raskaus ei ole toivottu.

   Neuvolan neuvontapuhelin

   Suojaamattomassa seksissä on vaarana myös saada seksitautitartunta. Jos kumppani on tuttu ja tiedät, ettei hänellä ole tartuntoja,  sinun ei tarvitse olla huolissasi. Jos et ole varma asiasta, suosittelen että seuraat mahdollisten oireiden ilmenemistä ja varaat ajan testeihin joka tapauksessa. Jatkossa kannattaa muistaa, että kondomi ja suuseksisuoja suojaavat hyvin valtaosalta seksitautitartunnoilta.

   Oysin ihotautien poliklinikalle voi varata ajan seksitautitesteihin.

   Vastaamme mielellämme, jos sinulla herää jotain kysymyksiä.

Osallistu keskusteluun

Muita kysymyksiä