Nuori hyppää sateenkaarilippu viittanaan.

LGBTQIA+

Tule mukaan sateenkaarevaan LGBTQIA+ toimintaan!

Tällä sivulla pääset tutustumaan, millaisia mahdollisuuksia Oulussa on nuorille. Voit löytää uuden harrastuksen, ystäviä, tietoa ja vastauksia sateenkaareviin kysymyksiin.

Sateenkaareva toiminta keskittyy sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuteen. Toiminta tukee nuoria, jotka kaipaavat vertaistukea ja -toimintaa, pohtivat omaa identiteettiään tai haluavat toimia ihmisoikeuksien puolesta.

Sateenkaarinuorten illat

Kastellin monitoimitalolla nuorisotila Huudissa

11- 17- vuotiaille nuorille klo 17-19.30

Kevään 2024 päivät: 9.1.,23.1.,6.2.,20.2.,12.3.,9.4.,23.4.,7.5.,21.5.

Haluatko tavata muita saman ikäisiä ja samanhenkisiä nuoria rennossa ja turvallisessa ympäristössä. Toiminnassa pelaillaan, askarrellaan, leivotaan ja syödään yhdessä. Olet äärimmäisen tervetullut mukaan yksin tai yhdessä kaverin kanssa.

Lisätietoja: Maksuton, ei vaadi ilmoittautumista eikä sitoutumista, tila on esteetön. Kuinka pääset paikalle? Kastellin nuorisotila Huudiin pääset Busseilla, jotka saapuvat ja lähtevät pysäkeiltä Sairaalanrinne P ja E. linja: 2, 20, 20K, 23, 23K, 25, 63. Pääset nuorisotilaan menemällä isomman parkkipaikan päätyyn, jossa oikealla puolella on syvänne ja sieltä pääset sisään.

Kastellin Huudin yhteystiedot: Sairaalanrinne 5 Puh. 050 4662337

Toiminnan järjestää Oulun kaupungin nuorisopalvelut

Haukiputaalla Liikuntakeskus Jatulissa

7.lk- 17- vuotiaille nuorille klo 17-18.30

Kevään 2024 päivät: 10.1., 24.1., 1.2., 21.2.

Haluatko tavata muita samanikäisiä ja samanhenkisiä nuoria rennossa ja turvallisessa ympäristössä?

Lisätietoja: Jokelantie 20, Tuunipajan tiloissa. Uimahallin pääovista sisään ja vasemmalle, selkeät opasteet löytyvät käytäviltä.

Toiminnan järjestää Oulun kaupungin nuorisopalvelut ja Haukiputaan seurakunta yhteistyössä.

Yhteystiedot: Haukiputaan nuorisotila puh. 050 3413039

Nuorten aikuisten sateenkaari-illat Nuorten Bysiksellä

18- 29- vuotiaille klo 16-18.

Kevään 2024 päivät: 16.1., 19.3., 14.5.,13.2.,16.4.,11.6.

Tule viettämään tiistai- iltaa rennossa ja turvallisessa ympäristössä. Noudatamme turvallisen tilan periaatteita. Tullakseen mukaan ei tarvitse määritellä itseään mitenkään. Vältämme olettamista ja kunnioitamme jokaisen yksityisyyttä.

Nuorten Bysis sijaitsee hyvien bussiyhteyksien varrella hallituskatu 5A. Lähimmät pysäkit ovat Kaupungintalo P ja E. Tila ei ole esteetön.

Toiminnan järjestää Oulun kaupungin nuorisopalvelut.

Alle 30 –vuotiaille Nuorten Bysiksellä joka maanantai klo 18 -20!

Tervetuloa kahvittelemaan. Kaikki ovat tervetulleita. Toiminta on maksutonta, ei vaadi ilmoittautumista.

Nuorten Bysiksen yhteystiedot: Hallituskatu 5A.

Järjestäjänä Oulun Seta.

Tila sijaitsee hyvien bussiyhteyksien varrella. Lähimmät pysäkit ovat Kaupungintalo P ja E. Tila ei ole esteetön.

Ihmisoikeuksien puolesta OuluPride

OuluPride –tapahtuma kerää yhteen tuhansia ihmisiä elokuun alussa. Kiinnostaako sinua osallistua nuorten tapahtumien suunnitteluun ja toteuttamiseen? Jos kiinnostuit, ota yhteyttä Sariin tai Sakkeen.

Seksuaalineuvonta

Seksuaalisuus ja seksuaaliset tarpeet ovat elämän mittaan muuttuvia asioita. Seksuaalineuvonnassa voi keskustella tarpeista ja pulmista mutta myös sukupuoli- ja seksuaali-identiteetistä. Keskustella voi myös nuoruusikään liittyvistä kysymyksistä. Seksuaalineuvojan vastaanotolla on mahdollista keskustella yksin tai yhdessä kumppanin kanssa. Keskustelut ovat luottamuksellisia.

Seksuaalineuvontaan voi ja kannattaa hakeutua, kun jokin seksuaalisuuteen liittyvä kysymys mietityttää tai häiritsee. Jos jokin asia häiritsee seksuaalista hyvinvointia, on parempi jutella asiasta ammattilaiselle, kuin jäädä yksin kysymyksen kanssa.

Byströmin ohjaamossa on tänä syksynä alkanut seksuaalineuvonta joka torstai. Neuvonta on maksutonta ja luottamuksellista. Voit varata ajan numerosta 050 599 2293.

Setan tukihenkilötoiminta

Tunnetko olevasi yksin seksuaaliseen suuntautumisen tai sukupuoleesi liittyvien ajatusten kanssa? Etkö löydä ryhmää, joka sopisi sinulle? Vapaaehtoinen tukihenkilömme voi auttaa sinua selvittämään ajatuksiasi kahdenkeskisissä keskusteluissa. Hän voi myös auttaa sinua löytämään oikean ryhmän itsellesi tai etsiä kanssasi sinulle sopivia tukipalveluja.

Oulun Setalla on koulutettuja vapaaehtoisia, jotka antavat vertaistukea oman elämänkokemuksensa pohjalta. Tukihenkilöt voivat keskustella kanssasi mieltäsi vaivaavista asioista ja antaa neuvoja. He voivat myös tarvittaessa toimia saattajana Oulun Setan ryhmiin.

Jos haluat hakea itsellesi tukihenkilöä tai kysyä lisää tukihenkilötoiminnasta, laita sähköpostia osoitteeseen . Tietoa tukihenkilötoiminnasta (Oulun SETA)