Nuoret kahvilla pöydän ääressä.

Osallistu ja vaikuta

Tule mukaan osallistumaan ja vaikuttamaan

Tiesitkö, että Oulu on yksi UNICEFin lapsiystävällisistä kunnista? Se tarkoittaa sitä, että koko kaupungin henkilökunta tukee toiminnallaan lasten ja nuorten osallisuutta.

Osallisuuteen kasvaminen alkaa jo päiväkodissa, jatkuu koulussa oppilaskunnassa ja eri puolilla kaupunkia toimivissa alueellisissa lasten ja nuorten osallisuusryhmissä. Niissä lapset ja nuoret pääsevät vaikuttamaan oman alueensa asioihin.

Näiden lisäksi Oulussa on 15–19-vuotiaille oma päätöksentekoelin, nuorisovaltuusto ONE, joka toimii alueellisten ryhmien rinnalla koko kaupungissa. ONElaisia voit nähdä omassa koulussasi ja erilaisissa osallisuustapahtumissa. Jos joku asia kaipaa kehittämistä Oulussa tai suorastaan mättää, otapa yhteyttä ONElaiseen!

Me otamme Oulussa lapset ja nuoret mukaan ideoimiseen, suunnitteluun, toteuttamiseen ja myös arviointiin. Me teemme töitä sen eteen, että lapsia ja nuoria kuullaan ja tuetaan heidän vaikutusmahdollisuuksiaan.

Oulussa toimii lajissaan ainutlaatuinen nuorten politiikkakoulu! Kyse on demokratiakasvatuksesta ja nuorten vaikuttamismahdollisuuksista. Nyt politiikkakoulu on valittu mukaan Euroopan Unionin The European Week of Regions and Cities -tapahtumaan. 

Lue lisää Mun Oulusta, linkki biossa.

#munoulu #kaupunkimedia #oulu #nuortenpolitiikkakoulu #politiikka #demokratia #vaikuttaminen #osallisuus
#nuortenpolitiikkakoulu #laanilaya #oulu
Tule kuuntelemaan mielenkiintoista paneelikeskustelua nuorten vaikuttamismahdollisuuksista ja nuorisotyöstä tänään torstaina 10.9. klo 15 – 15.45. Nuorten Oulun Youtube-kanavalle tai tänne Instagramiin @nuortenoulu. 

Seuraa keskustelua yksin, kaverin kanssa, osallisuusryhmässä tai koulussa oman luokkasi kanssa yhdessä. 

#nuortenoulu #oulunnuorisopalvelut #oulu #nuorisotyönviikko #nuorisotyö #osallisuusjavaikuttaminen #nuortenpolitiikkakoulu #demokratiakokeilut2020
☝🏼Tule kuuntelemaan mielenkiintoista paneelikeskustelua nuorten vaikuttamismahdollisuuksista ja nuorisotyöstä torstaina 10.9. klo 15 – 15.45. Nuorten Oulun Youtube-kanavalle tai tänne Instagramiin @nuortenoulu. 
👉🏽 Keskustelun otsikko on Yhteiskunta, nuoret & nuorisotyö - yhteen, ei erikseen.

👍🏻Seuraa keskustelua yksin, kaverin kanssa, osallisuusryhmässä tai koulussa oman luokkasi kanssa yhdessä. 

#nuortenoulu #oulunnuorisopalvelut #oulu #nuorisotyönviikko #nuorisotyö #osallisuusjavaikuttaminen #nuortenpolitiikkakoulu #demokratiakokeilut2020
Hei nuori! Onko Oulussa jokin asia, jonka toivoisit olevan eri tavalla? Pitäisikö täällä olla jotain, mitä ei vielä ole? Sinulla on nyt mahdollisuus tehdä asialle jotain. 
Se voi olla mitä tahansa, jos se vaikuttaa sinun mielestäsi myönteisesti asuinalueeseesi, oululaisiin nuoriin, yhteisöösi tai kotikaupunkiisi. Se voi olla kerho, tapahtuma, yhdenvertaisuuskysymyksiin vaikuttaminen eri keinoin. Se voi olla myös jotain muutakin.

Tähän toimintaan sinulla on mahdollisuus hakea rahoitusta. Me autamme sinua rahoituksen hakemisessa. Tärkeää on, että toiminnan toteuttaa ja suunnittelee nuoret yhdessä. Voitte saada toiminnan toteuttamista varten jopa 6 000 euroa Euroopan solidaarisuusjoukoilta (500€ kuukaudessa). Kyseessä on solidaarisuusprojekti, jossa pyritään parantamaan nuorten vaikutusmahdollisuuksia. 

Täytyy olla viiden hengen ryhmä 18-29-vuotiaita nuoria. Nuoria voi olla enemmänkin.  Ryhmä voi olla uusi tai joku valmis ryhmä. 
Rahoitusta voi hakea nuorten ryhmä tai organisaatio ryhmän puolesta. Vaikka hakijana olisi organisaatio, nuoret itse ovat vastuussa toiminnasta. Nuorten tukena voi olla myös ulkopuolinen ohjaaja.

Tule infotilaisuuteen 3.9. klo 15.30-16.30. (onnistuu myös etäyhteydellä Teamsin kautta) Jos et pääse tapaamiseen, sovitaan yhteinen aika joko puhelimitse tai sähköpostilla. 
Ilmoittautuminen infotilaisuuteen tai ajan sopiminen sari.lahdenpera@ouka.fi p. 044 7038245.

Teitä auttamassa on Oulun nuorisopalvelut ja Nuorten poliitiikkakoulu -hanke yhdessä Rauhankasvatusinstituutin kanssa.

#toiveistatotta #nuortenjärjestämäätoimintaa #nuortenoulu #oulu #oulunnuorisopalvelut #rki #rauhankasvatusinstituutti #nuortenpolitiikkakoulu #cityofoulu
Hei nuori, puuttuuko Oulusta mielestäsi jotain? 🤔 Onko jokin asia, johon toivoisit muutosta? ☝🏼Tehdään toiveista totta! 

⭐ Sinulla on mahdollisuus nyt tehdä asialle jotain. Se voi olla mitä tahansa, kunhan koet sen vaikuttavan positiivisesti asuinalueeseesi, oululaisiin nuoriin, yhteisöösi tai kotikaupunkiisi. Se voi olla kerho, tapahtuma, yhdenvertaisuuskysymyksiin vaikuttaminen eri keinoin tms. 

⭐ Tähän projektiin sinulla on mahdollisuus hakea rahoitusta ja me olemme sinulle tukena! ⭐ Kyseessä on solidaarisuusprojekti, jossa pyritään parantamaan nuorten vaikutusmahdollisuuksia. ⭐ Voitte saada projektin toteuttamista varten jopa 6 000 euroa Euroopan solidaarisuusjoukoilta (500€/kk). ⭐ Tärkeää on, että solidaarisuusprojektin toteuttaa ja suunnittelee nuoret sekä siinä toteutuu yhdessä tekeminen.

⭐ Kerää siis vähintään viiden hengen ryhmä 18-29-vuotiaita nuoria tai hyödynnä jo olemassa olevaa ryhmää, johon kuulut.
⭐ Rahoitusta voi hakea nuorten ryhmä tai organisaatio ryhmän puolesta. Vaikka hakijana olisi organisaatio, nuorilla on vastuu projektin toteuttamisesta. 
⭐ Nuorten tukena voi projektissa olla mukana nuorten ryhmän ulkopuolinen ohjaaja.

👉🏼 Tule infotilaisuuteen 3.9. klo 15.30-16.30. Jos et pääse tapaamiseen, sovitaan yhteinen aika joko puhelimitse tai sähköpostilla. 
👉🏼 Ilmoittautuminen infotilaisuuteen tai ajan sopiminen sari.lahdenpera@ouka.fi 
p. 044 7038245.
Hakemus lähetetään jo syyskuun lopulla. Toiminta voisi alkaa jo tammikuussa.

Teitä tukemassa on Oulun nuorisopalvelut ja Nuorten poliitiikkakoulu -hanke yhdessä Rauhankasvatusinstituutin kanssa

#nuortenoulu #oulunnuorisopalvelut #oulu #rki #rauhankasvatusinstituutti #nuortenpolitiikkakoulu