Tietoa sivustosta

Sivuston tarkoituksena on tarjota 13-29-vuotiaille oululaisille nuorille tietoa ja tukea eri elämän aihealueisiin liittyen ja helpottaa palveluiden löytämistä. Lisäksi Sohova -osio antaa nuorille paikan, jossa voi tuottaa ja jakaa omaa mediasisältöä tai vaikka pelistriimejä.  
 
Nuortenoulu.fi on Oulun kaupungin nuorisopalvelujen ylläpitämä palvelu. Nuorisopalvelujen lisäksi sivuston sisältöjä ovat tuottaneet Oulun Ohjaamon kehittämishanke 2018-2020 (ESR) ja Digitaalinen ehkäisevä päihdetyö -hanke 2018-2021 (ESR). Sivuston suunnittelussa ja kehittämisessä on ollut mukana useita nuorten parissa työskenteleviä tahoja. Kehittämiseen on osallistunut kaiken kaikkiaan noin 200 oululaista nuorta.  

Sivujen sisällöt ja sivuilla liikkuminen

Sivusto jakautuu kahdeksaan pääosioon, joihin siirrytään sivujen vasemmassa yläkulmassa olevan päävalikon kautta tai etusivua alaspäin selaamalla löytyvien osioiden kautta. Osioilla on omat vastuuhenkilöt ja sisällön ajantasaisuudesta vastaavat sisällöntuottajat. Koko sivuston päävastuu on Oulun kaupungin nuorisopalveluilla. 
 
Sivustolta on paljon linkkejä myös muihin sivustoihin. Oulun kaupunki ei vastaa tällaisten ulkopuolisten palveluntarjoajien palvelujen sisällöstä, saatavuudesta, tietojen oikeellisuudesta taikka omistus- tai tekijänoikeuksista. 

Responsiivisuus

Sivusto on responsiivinen eli sivut toimivat hyvin kaiken kokoisilla näytöillä päätelaitteesta riippumatta. Palvelua voi siis käyttää älypuhelimella, tabletilla, kannettavalla tietokoneella ja isommalla näytöllä niin että sivujen käytettävyys ja toiminnallisuudet säilyvät. Tietosisällöt ovat samat kaikilla laitteilla. 

Palautteen jättäminen

Sivuston jokaiselta sivulta löytyy palautelomake, jonka avulla voi jättää palautetta sivustosta.