Sivuston saavutettavuus

Nuorten Oulu verkkopalvelun saavutettavuusseloste

Seloste laadittu 22.2.2021.

Selostetta on viimeksi päivitetty 22.2.2021.

Tämä saavutettavuusseloste kertoo, miten Nuorten Oulu verkkosivustossa noudatetaan lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, mitä puutteita sivuston saavutettavuudessa on ja miten voit antaa meille palautetta saavutettavuusongelmista. Seloste koskee Nuorten Oulu verkkosivustoa osoitteessa www.nuortenoulu.fi. Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse.

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi

Oulun kaupungin tavoitteena on, että verkkopalvelujen käyttö on mahdollisimman sujuvaa kaikille käyttäjille. Saavutettavuus otetaan huomioon kaupungin digitaalisten palvelujen kehityksessä.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen sivustolla?

Kerro se meille alla olevan palautelomakkeen kautta. Teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Nuorten Oulu verkkosivusto ei täytä tällä hetkellä kaikkia saavutettavuusvaatimuksia. Puutteet saavutettavuuden kannalta on lueteltu alla.

Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen

Havaittava

 1. (WCAG 1.1.1) Osassa palvelua on kuvia ja kuvakkeita, joille ei ole määritetty kuvaavia tekstivastineita.
 2. (WCAG 1.2.2) Osassa palvelua saatetaan esittää striimejä, joille ei ole tekstitystä saatavilla.
 3. (WCAG 1.2.3) Osassa palvelua saatetaan esittää videosisältöä, jolle ei ole saatavilla kuvailutulkkausta.
 4. (WCAG 1.2.4) Osassa palvelua saatetaan esittää striimejä, joille ei ole tekstitystä saatavilla.
 5. (WCAG 1.2.5) Osassa palvelua saatetaan esittää striimejä ja videoita, joille ei ole kuvailutulkkausta tai mediavastinetta saatavilla.

Mukautettava

 1. (WCAG 1.3.1) Osassa palvelua saatetaan esittää viestiketjut ja muu sisältö sellaisessa muodossa, minkä rakenne ja suhteet ei ole ohjelmallisesti selvitettävässä muodossa.
 2. (WCAG 1.3.2) Osassa palvelua saatetaan esittää viestiketjut ja muu sisältö sellaisessa muodossa, jossa oikea lukemisjärjestys ei ole ohjelmallisesti selvitettävässä muodossa.

Erottuva

 1. (WCAG 1.4.3) Osassa palvelua ei ole tekstille tai tekstiä esittävien kuvien kontrastisuhde vaaditulla tasolla.
 2. (WCAG 1.4.11) Osassa palvelua käyttöliittymäkomponentit ja graafiset objektit eivät ole viereisiin elementteihin nähden vaaditussa vaaditussa kontrastisuhteessa.

Hallittava

 1. (WCAG 2.1.1) Osassa palvelua tietyt ’Lue lisää’-painikkeet tai sisällön välilehdet eivät ole kohdistettavissa näppäimistöllä
 2. (WCAG 2.4.3) Osassa palvelua tietyt verkkosivuelementit eivät ole navigoinnin järjestyksen näkökulmasta järjestyksessä kohdistettavissa.

Saavutettavuusvaatimukset eivät koske kaikkia sisältöjä

Nuorten Oulu verkkosivulla on videoita, joista puuttuvat tekstitykset ja kuvailutulkkaus. Ennen 23.9.2020 julkaistua videosisältöä ei lain mukaan tarvitse tehdä takautuvasti saavutettavaksi tai poistaa verkkosivustolta (WCAG 1.2.2., WCAG 1.2.5).

Verkkosivulla on karttoja, jotka eivät ole kaikille käyttäjille saavutettavia. Laki ei vaadi karttasisällöiltä saavutettavuutta, mutta olennainen opastava sisältö on kerrottava esimerkiksi kirjoitettuna tekstinä.