Kaksi nuorta henkilöä kävelee puistossa.

Pulmakulma: Ihmissuhteet ja seurustelu

Etäsuhde

askel

Hejsan!
Kumppanini, muutti koulun takia toiselle puolelle Suomea, olimme seurustellu muuttoa ennen 7kk. Miten voin pitää suhteen molemmille mielenkiitoisena? Kuinka voin yllättää hänet?

  • Tietopalveluohjaaja Liisa

   Hei askel!

   Kiitos viestistäsi. Kerrot, että kumppanisi muutti koulun takia toiselle puolelle Suomea ja mietit nyt, miten voisit pitää suhteenne molemmille mielenkiintoisena ja kuinka voisit yllättää hänet. Kiitos mielenkiintoisesta kysymyksestäsi! Tässä muutamia vinkkejä, joista toivottavasti löydät juuri teille sopivia tapoja pitää suhteenne  mielenkiintoisena ja yllätyksellisenä.

   • Digitaalisen yhteydenpidon (ääniviestit, tekstarit, Whatsapp-viestit, videopuhelut, sähköpostit, some) lisäksi voit välillä lähettää kumppanillesi käsin kirjoitetun kirjeen postitse tai vaikkapa pienen paketin, jossa voi olla jotain pientä, mistä kumppanisi ilahtuu. Paketin sisällön ei tarvitse olla mitään kallista, vaan ajatus ratkaisee!
   • Kun viestitte videopuheluilla tai puhelimessa jutellen, keskittykää toisiinne ja yhteiseen aikaanne.
   • Kun olette yhteydessä toisiinne, voitte kuvailla päivänne tapahtumia, omia fiiliksiä tai jotain muuta asiaa tarkemmin kuin vain ”ihan ok”. Tarkempi ja eläväisempi kuvaaminen päästää toisen lähemmäs omaa elämää, vaikka ette juuri nyt pääsekään jakamaan sitä fyysisesti yhdessä.
   • Onko teillä yhteisiä haaveita ja unelmia tai suunnitelmia? Jos ei vielä ole, voisiko teiltä löytyä jotain sellaista, mitä voisitte yhdessä haaveilla tai suunnitella, vaikka sille ei konkreettisesti löytyisikään vielä toteutuksen aikataulua? Yhdessä haaveilu ja kivojen treffien, matkojen tai yhdessä olemisen suunnitteleminen voi olla mukavaa puuhaa!
   • Voitte kokeilla myös erilaisten juttujen tekemistä siten, että teette niitä yhtä aikaa ja olette videopuhelussa tai puhelimessa samalla. Esimerkiksi leffan tai dokumentin katsominen yhdessä, kävelyllä käynti tai vaikka piknikille asettuminen onnistuu toteuttaa myös etänä.

   Toivottavasti näistä vinkeistä on teille iloa ja hyötyä! Oikein ihanaa loppukesää ja paljon tsemppiä ja rakkautta etäsuhteellenne!

Osallistu keskusteluun

Muita kysymyksiä