Kaksi nuorta henkilöä kävelee puistossa.

Pulmakulma: Ihmissuhteet ja seurustelu

Raskauden mahdollisuus

Nuori 20v

Moikka mulla tapahtui 4 päivänä peräkköin suojaamaton yhdyntä ja mun mies laukes joka kerralla mitä kannattais tehä

  • Ohjaaja Hanna

   Hei nimimerkki “Nuori 20v”! Kerrot viestissäsi olleesi suojaamattomassa yhdynnässä useamman kerran peräkkäin.

   Tilanteessasi jälkiehkäisypillerin ottaminen on todennäköisesti jo liian myöhäistä. Jälkiehkäisypilleri on tehokkain, kun sen ottaa 12 tunnin sisällä suojaamattomasta yhdynnästä. Valmisteesta riippuen se tulee kuitenkin ottaa viimeistään 3-5 päivää tapahtumasta. Myös kuparikierukkaa voidaan käyttää jälkiehkäisynä, mutta tämäkin on asennettava enintään 5 päivää suojaamattomasta yhdynnästä.

   Koska raskaus on mahdollinen, sinun kannattaa tehdä raskaustesti, jos kuukautisesi ovat myöhässä. Jos kuukautisesi tulevat normaalisti, sinun kannattaa silti tehdä raskaustesti 2-3 viikon kuluttua ensimmäisestä suojaamattomasta yhdynnästä. Raskaustestejä voi ostaa tavallisista ruokakaupoista ja apteekeista. Testin käyttöohje kannattaa lukea tarkasti. Mikäli testi näyttää positiivista, on teillä miehesi kanssa keskustelun paikka.

   Jos olet opiskelija, voit ottaa yhteyttä opiskeluterveydenhuoltoon, muussa tapauksessa voit olla yhteydessä neuvolaan saadaksesi tukea ja neuvoja tilanteeseesi.

   Opiskeluterveydenhuollon yhteystiedot löydät Pohteen sivuilta.

   Jos olet korkeakouluopiskelija, voit olla yhteydessä YTHS:än.

   Voit soittaa neuvolan neuvontapuhelimeen, jonka numeron löydät Pohteen sivuilta.

   Suojaamattomassa yhdynnässä on aina riski raskaaksi tulemisesta. Jos raskaus ei ole toiveena, ehkäisystä huolehtiminen on teidän molempien yhteinen asia. Esimerkiksi ehkäisypillerien aloittaminen tai ehkäisykierukan asentaminen voisi tuoda mielenrauhaa seksin harrastamiseen. On myös hyvä muistaa, että ainoastaan kondomien käyttö suojaa seksitaudeilta yhdynnöissä. Yllämainituista palveluista voit saada myös ehkäisyneuvontaa tulevaisuutta varten.

   Vastauksen on kirjoittanut kesätyöharjoittelija Pipsa.

Osallistu keskusteluun