Nuoret pelaavat puistossa jalkapalloa.

Pulmakulma: Hyvinvointi ja terveys

Miten tehdään

Pippi

Moikka! Mitä eroo tyttöjen ja poikien itsetyydytyksessä on? Miten sitä tehdään noin niinku tavallisesti? Tiedän miten mä saan kiihotuttuu, mut onko ok vaikka aina ei tulekaan siemensyöksyä? Joskus tulee vauhdilla. Mitkä on hyvät nimet tytön ja pojan sukupuolielimille?

  • Seksuaalineuvoja

   Hei Pippi, kiitos kysymyksistäsi.

   Kysyt mitä eroa on tyttöjen ja poikien itsetyydytyksessä ja miten sitä tavallisesti tehdään. Suurin ero on varmaan sukuelinten erilaisuudessa eli pimpit ja pippelit ovat rakenteeltaan ja ulkonäöltään erilaiset. Sen lisäksi vielä pimpit ja pimpit sekä pippelit ja pippelit ovat keskenään erinäköisiä ja persoonallisia.

   Se miten itsetyydytystä tehdään, riippuu täysin jokaisen omasta mieltymyksestä.  Ei ole olemassa tavallista tai oikeaa tapaa. Itsetyydytys eli sooloseksi on erinomainen tapa tutustua omaan kehoon. Itseään eri tavoin koskettelemalla löytää, mikä itsestä tuntuu hyvältä ja kiihottavalta.

   Halusit tietää, onko ok, vaikka ei aina tule siemensyöksyä. Vastaus on, että kyllä se on ihan ok. Siemensyöksy ja orgasmi eivät ole sama asia. Orgasmin voi saada ilman siemensyöksyä ja päinvastoin tai ne voivat myös liittyä yhteen.

   ​Kysyt myös mitkä olisivat hyvä nimet tytön ja pojan sukuelimille. Nimiä on monia, voisi melkein sanoa, että vain mielikuvitus on rajana. Sukuelimistä voi käyttää sellaista nimeä mikä tuntuu itselle ja omaan suuhun sopivalta. Eri tilanteissa ja eri-ikäisten kanssa käytetään monesti eri nimiä kuten vagina, penis, pillu, kikkeli, pimpsa, kalu, häpy jne.

   Lisätietoa ja hyödyllisiä linkkejä aiheesta löydät sivustomme Tietoa nuorille-osiosta.

  • Itsetyydytys

   Haluaisin itsetyydyttää mutta en osaa pitäisikö vain kosketella pimppiä ja kuuluuko mennä anusaukolle, ja haluaisin vibraattorin mutta en voi tilata

   • Seksuaalineuvoja

    Hei,
    kerrot, että haluaisit itsetyydyttää, mutta et osaa.
    Hienoa, että olet löytämässä itsetyydytyksen eli sooloseksin pariin, se on nimittäin hyvä ja hyödyllinen tapa tutustua omaan kehoon. Vain sillä tavalla voit saada selville miltä erilainen koskettaminen tuntuu, mistä tykkäät ja mitä haluat.

    Itsetyydykselle ei ole olemassa mitään sellaisia sääntöjä, jotka määrittäisivät mitä ja miten sitä pitäisi tehdä. Itsetyydytys/sooloseksi on tarkoitettu vain sinua itseäsi varten. Sinulla on lupa kosketella itseäsi ihan millä tavalla itse haluat ja mistä paikoista haluat. On suorastaan suositeltavaa, että tutustut omaan kehoosi ja sen reagointeihin koskettelemalla omaa kehoasi erilaisilla tavoilla; silittelemällä, hieromalla, kutittelemalla, hankaamalla, puristelemalla jne. Voit kosketella pimppiä ja myös anusaukkoa ja kuulostella miltä se sinusta tuntuu.

    Vibraattoria ei ole pakko tilata mistään, niitä myydään esimerkiksi apteekeissa tai marketeissa.
    Liukuvoidetta tai muuta liukastetta (esim. öljyä tai perusvoidetta) kannattaa käyttää pimpin tai etenkin anuksen koskettelussa, ettei ihoon tule nirhaumia tai haavoja. Anuksessa ei ole mitään luonnollista liukastetta ja limakalvo on ohut ja herkkä. Kannatta varoa myös kaikkea terävää kuten sormuksia, kynsiä tai teräviä esineitä. On hyvä muistaa myös, että mitään mikä on ollut anuksen sisällä ei viedä ilman pesua pimppiin tai suuhun, sillä siellä on erilaiset bakteerit.

    Toivotan sinulle rohkeaa ja iloista omaan kehoosi tutustumista!

  • joo

   no nytku puhutaa tästä nii minkä ikäsenä yleensö alotetaan itse tyydytys

   • Tietopalveluohjaaja Liisa

    Hei joo!

    Kiitos viestistäsi. Kysyt, minkä ikäisenä yleensä aloitetaan itsetyydytys. Jo pienet, 2-3-vuotiaat lapset voivat tyydyttää itseään, jolloin puhutaan unnutuksesta. Unnutus on lapselle luonnollinen tapa rentoutua, hakea mielihyvää tai tutkia itseään ja omaa kehoaan. Unnutus eroaa  nuoruudessa tai aikuisuudessa alkavasta tavoitehakuisesta itsetyydytyksestä eli masturboinnista, johon liittyy fantasioita.

    Ei siis ole olemassa mitään ikää, minkä ikäisenä yleensä aloitetaan itsetyydytys. Omaan kehoon tutustuminen ja oman kehon eri osien koskettelu on sallittua missä iässä tahansa. Itseään koskettelemalla voi oppia tunnistamaan, millaisesta kosketuksesta pitää ja mikä tuntuu itsestä hyvältä.

  • Moi

   Sain just ekaa kertaa orgasmin mut seuraavana päivänä sain ns. kramppeja lantion alueelle. Liittyykö ne jotenkin toisiinsa?

   • Seksuaalineuvoja

    Hei,

    kyllä lihaskrampit saattavat liittyä orgasmin saamiseen. Usein orgasmin aikana lihakset voivat jännittyä voimakkaastikin ja sen seurauksena voi tulla kramppeja.

    Kramppien saaminen on tavallista ja niitä voi tulla muihinkin lihaksiin kuin lantionpohjaan tai lantion alueelle. Yleensä ovat harmittomia ja menevät itsestään ohi, kun jännitys hellittää.
    Nyt voi kyse olla siitä, että orgasmin myötä on löytynyt sellaisia lihaksia, jotka eivät ole aiemmin olleet noin voimakkaassa käytössä.

    Voit halutessasi kokeilla auttaako lihasten rentouttaminen, lämmin suihku ja/tai kevyt hierominen orgasmin jälkeen niin, ettei kramppeja tulisi tai jos tulee, palautumaan krampeista nopeammin.

Osallistu keskusteluun

Muita kysymyksiä