Nuoret pelaavat puistossa jalkapalloa.

Pulmakulma: Hyvinvointi ja terveys

Peniksen koko ja kivesten ja peniksen mittaus

17-vuotias

Hei!
Olen 17-vuotias kuinka penis ja kivekset mitataan oikeaoppisesti ja onko penikseni normaalin kokoinen se on 1cm pitkä

  • Ohjaaja Tuula

   Peniksen ja kivesten mittaamiseen on monia tapoja. Voit mitata niitä esimerkiksi viivoittimella tai vertaamalla niitä johonkin esineeseen ja mittaamalla sitten esineen. Kannattaa pestä mittausväline sekä ennen mittaamista, että sen jälkeen. Peniksen voi mitata niin lepotilassa kuin erektiossakin.

   Väestöliiton Hyvä kysymys -palvelussa kerrotaan, että normaalin kokoista penistä on hankala, ja usein tarpeetonta määrittää. Peniksen koko ei suoraan vaikuta sen toimintaan, kuten virtsaamiseen, lisääntymiseen, seksissä onnistumiseen ja siitä nauttimiseen tai siihen, pystyykö peniksellä tyydyttämään kumppania.

   Jos penis on aikuisiässä levossa alle 5 cm ja erektiossa alle 8,5 cm, voi kyseessä olla mikropenis. Mikropenis on lääkärin tekemä diagnoosi. Pienestä koosta huolimatta penis toimii yleensä normaalisti. Mikropeniksen taustalla on sikiökehityksen aikainen kehityshäiriö. Jos mikropeniksen mahdollisuus mietityttää, niin asiassa kannattaa kääntyä lääkärin puoleen.

   Voit lukea asiasta lisää Väestöliiton Hyvä kysymys -palvelusta: Mikä on hyvä peniksen koko? | Hyväkysymys.fi (hyvakysymys.fi) Linkki aukeaa uuteen välilehteen.

Osallistu keskusteluun

Muita kysymyksiä