Kolme nuorta henkilöä juttelee puistossa.

Pulmakulma: Murrosikä

Pojalta

Jassu

Moikka, oon miettinyt miten paljon pojalta tulee spermaa? Tunteeko sen aina selvästi kun pojalta meinaa tulla? Mietin sitäkin pystyykö tulemisen estämään? Tuntuuko siemensyöksy vaikka yhdynnässä tai suuseksissä?

  • Seksuaalineuvoja

   Hei,
   kiitos kysymyksistäsi.

   Se miten paljon spermaa eli siemennestettä tulee on yksilöllistä. Ei ole mitään tiettyä vakituista määrää mikä aina tulisi, se voi olla pikku lusikallinen tai reilumpi määrä. Samalla henkilölläkin sperman määrä voi vaihdella eri kerroilla.

   Orgasmi ja siemensyöksy liittyvät yleensä yhteen, joten tulemisen kyllä tuntee ja huomaa, viimeistään silloin kun siemennestettä purkautuu. Siemenneste on vettä paksumpaa nestettä, jonka koostumus voi vaihdella, se voi olla välillä paksumpaa ja välillä juoksevampaa ja/tai kokkareista. Siemenneste on väriltään läpinäkyvää, valkoista, kellertävää tai hieman harmahtavaa. Siemensyöksy tuntuu yhdynnässä ja suuseksissä esimerkiksi sykkeenä ja purkauksena, siemenneste tuntuu märältä ja voi tuntua myös vähän tahmealta.

   Siemensyöksyn tulemista voi estää erilaisilla harjoituksilla ja tekniikoilla. Yksi tapa on esimerkiksi puristustekniikka, jossa puristetaan peniksen kärkeä sormin tiukalla rengasotteella (sormilla puristetaan terskan takana olevaa pientä jännettä sekä terskan etuosaa) tai penisrenkaalla. Myös esimerkiksi yhdynnän voi hetkeksi keskeyttää ja siten estää siemensyöksyä tulemasta. Jonkin verran siemennestettä saattaa kuitenkin tulla ilman siemensyöksyä ja orgasmiakin. Sitä kutsutaan touhutipaksi. Tämä on hyvä muistaa huomioida raskauden ehkäisyssä.

   Voit lukea lisää siemennesteestä ja siemensyöksystä Väestöliiton Hyvä kysymys -palvelusta tästä linkistä. (Linkki aukeaa uuteen välilehteen.)

Osallistu keskusteluun

Muita kysymyksiä