Kolme nuorta henkilöä juttelee puistossa

Pulmakulma: Murrosikä

Peniksen koko

hmh

hei, oon 14v poika ja mietiskelen omaa penistä. penikseni pituus on 8 cm erektiossa ja velttona 3-5cm rytyssä karvojen peitossa. penikseni ei ole myöskään paksu ja esinahka on edelleen kiinni terskassa. onko normaalia? pitääkö hakea apua? murrosiän aikana on tosiaan kasvanut karvoja joka paikkaan ja alapäässä karvoitus on kuin viidakko, mietityttää..

  • Tietopalveluohjaaja Tuula

   Hei, kerroit viestissäsi että sinua mietityttää peniksesi. Peniksiä on olemassa eri muotoisia- kokoisia ja värisiä. Penis voi olla eri kohdista eri paksuinen, vino, peniksen kärkeen päin paksuuntuva tai oheneva. Sinulla ei ole siis syytä huoleen vaikka peniksesi ei ole paksu. Pojilla murrosiän alkamisesta kertoo kivesten kasvaminen, 9 – 13 vuotiaana. Noin vuosi sen jälkeen, penis alkaa kasvaa. Kasvu kestää vuoden tai pari.

   Kerroit, että terskasi on edelleen kiinni esinahassa. Terska on usein osittain tai kokonaan esinahan piilossa. Esinahka liukuu useimmilla terskan taakse viimeistään murrosiässä, kun penis on kasvanut täyteen mittaansa. Jos niin ei ole tapahtunut 16 vuoteen mennessä, asiasta kannattaa keskustella lääkärin kanssa. Ja jos asia huolettaa sinua, voit jutella siitä vanhempiesi tai kouluterkkarin kanssa.

   Nuorena usein tulee verrattua itseä muihin. Karvan kasvu on yksilöllistä, toisille kasvaa viidakko, toisille taas muutama haituva. Karvat kasvavat myös eri ikäisinä, toisilla parta voi alkaa kasvamaan vasta parikymppisenä. Se on siis aivan normaalia. Jos isälläsi on runsaasti karvoja, voi olla että sinullekin tulee. Mukavaa kevään jatkoa sinulle!

Osallistu keskusteluun

Muita kysymyksiä