Kolme nuorta henkilöä juttelee puistossa.

Pulmakulma: Murrosikä

Menkat koulussa

Partio_♡

Siis mitä mun pitäis tehä jos menkat alkaa koulussa? Meijjän opettaja ei ikinä ymmärtäis (se on mies). Mitä voisin tehä, olen huolissani..

  • Choi :)

   Partio_🤍 en oo ny mikää ammattilaine mut ite sanoisin sille opelle et hätätilanne pakko mennä ja jos ei päästä ni sit vaa oikeesti sanot et sul on menkat ja jos sittenkää ei jostai syystä päästä esim oon kuullu et OPETTAJAT sanoo et pitäs pystyy pidättää ni sit oikeesti älä ees välitä jos saat jälkkää tai jotai et meet vaa sitte kosk mun mielest jokaisen opettajan pitäisi tietää vinkki jo jos tyttö tai nainen sanoo et hätätilanne ni kyl sen pitäis jo vähä klickata päässä ja oon iha varma et se ope ei haluu et sä menkkaat siihe tuolille kosk ne on koulun omaisuutta ja sen pitäs kyl välittää siittä et tuleeks niihi joitai tahroi vai ei ni sit voit kans sanoo et ”haluuks sä et mä meen ny vessaan vaihan mun suojan vai et mä menkkaan tähä tuolille” Et joo siin ois vähä vinkkei jos on vaikee ope ja menkat alkaa koulus

  • Tietopalveluohjaaja Hanna

   Hei Partio_<3 Olen tosi pahoillani, että et ole saanut aiemmin vastausta kysymykseesi. Se on jostakin syystä jäänyt vastaamatta. Saitkin jo hyviä vinkkejä Choi 🙂 :lta. Jos huomaat, että menkat alkaa yllättäen koulussa, voit sanoa opettajalle vaikka ”mun on pakko käydä hoitamassa yksi juttu” tai ”käväsen äkkiä vessassa”. Voit myöhemmin pyytää huoltajaasi laittamaan vaikka Wilma-viestin opettajallesi asiasta. Myös miesopettajat tietävät kyllä, että murrosiässä tytöillä alkaa menkat. Se on aivan luonnollinen asia.

   Joskus kuukautisvuotoa voi tulla runsaasti ja se voi sotkea myös vaatteita. Silloin voi lähteä käymään kotona, jos ei ole mitään vaihtovaatetta mukana. Koulurepussa voi pitää pientä pussukkaa, jossa on siteitä ja puhtaat pikkuhousut. Ensimmäisten parin vuoden ajan menkat voivat olla epäsäännölliset, mutta yleensä kuukautiskierto muuttuu säännölliseksi. Jos menkkojen kanssa tulee jotain pulmia, niistä kannattaa jutella huoltajan, terveydenhoitajan tai jonkun muun luotettavan aikuisen kanssa. Meillekin voi laittaa lisäkysymyksiä, vastaamme mielellämme. Kivaa kesän odotusta!

Osallistu keskusteluun

Muita kysymyksiä