Kolme nuorta henkilöä juttelee puistossa

Pulmakulma: Murrosikä

Lihominen ja rinnat

Jooh

Moikka. Oon miettinyt ja halunnut tosi pitkään jo saada painoa lisää koska oon 165cm pitkä ja 52kg painava niin haluaisin saada painoa lisää koska olen hoikka. Miten saisin terveellisesti painoa lisää? Harrastan jokaisena viikonpäivänä pyöräilyä, treenit 3x viikossa. Ja sitten toinen kysymys: oon jo tän ikänen niin oon huolissani mun rintojen kasvusta. Rintani ovat todella pienet, nännit ja tosi tosi vähän itse rintaa, näyttävät miehen rinnoilta. Mulla on muuten kaikki murrosiän merkit: karvoitus, kasvupyrähdys ohi, menkat, rasvoitruva iho jne.. Rinnat vaan puuttuu ja mua pelottaa että ne eivät ikinä kasva koska olen muuten kasvanut täysin normaalisti. Menkat siis alkoivat 4kk sitten. Mun äitil on varmaan jotkut A kupin rinnat..? Joten aika pienet mutta ei mitättömät todellakaan mutta mulla ei ole ollenkaan rintoja. Kasvaako ne enää?

  • Tietopalveluohjaaja Mira

   Mittojen mukaan, olet ihan sopivan painoinen ikääsi nähden ja liikuntaa harrastat sopivasti. Terveellinen ruokavalio liikunnan rinnalla tukee terveellistä kasvua. Kerroit kuitenkin, että itse haluaisit lisätä painoasi terveellisesti. Liikuntaa harrastavana sinun kannattaa kiinnittää huomiota ateriarytmiin ja energia- ja ravintoaineiden saantiin. Hiilihydraattien lähteenä kannattaa suosia täysjyväviljoja, joista saadaan tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita, kuten magnesiumia ja rautaa. Proteiinia saat riittävästi lautasmallin mukaisista pääaterioista ja syömällä välipalaksi esimerkiksi vähäsokerista jogurttia, rahkaa tai kananmunalla päällystetyn leivän. Tästä linkistä näet lautasmallin, miten olisi hyvä päivän aikana syödä. (Linkki aukeaa uuteen välilehteen.)

   Rinnat kasvavat täyteen muotoonsa vähitellen, toisilla nopeammin, toisilla hitaammin. Perintötekijät määräävät yksilöllisesti rintojen koon. Rinnat eivät aina ole täysin symmetriset, vaan toinen voi olla esimerkiksi suurempi tai hieman erimuotoinen. Rintojen kokoon myös vaikuttaa koko kehon rasvaprosentti ja sekin on yksilöllistä. Ei siis kannata olla huolissaan rintojen koosta. Oikein ihanaa syksyä ja tsemppiä kouluun ja harrastuksiin!

  • Tiedustelija

   Oon 18 vuotiaaksi kääntyvä tyttö ja haluaisin kysyä että vaikuttaako äidin rintojen koko mun rintojen kokoon?

Osallistu keskusteluun

Muita kysymyksiä