Nuoret pelaavat puistossa jalkapalloa

Pulmakulma: Hyvinvointi ja terveys

Menkat?

Avatar
pohdiskelia

Elikkä mun ekat menkat alko tammikuussa ja sit ne ei tullu kahteen kuukauteen. Nyt kuitenkin kävin eilen illalla vessassa ja pyyhkiessä huomasin vähän verta paperissa (tuona iltana mua sattuu mahaan ja alaselkään niinkun ennen niitä ekoja menkkoja) , mutta aamulla alushousuissa ei ollut kuin tosi pieni läikkä verta ja sit nyt illalla vähän jotain ruskeeta. Niin mietin et voiko toi vaa olla tosi niukkaa kuukautisvuotoo, ku alussa mrnkathan ei oo säännölliset ja voi vaihdella, vai voiko kyse olla jostain muusta mistä pitäs huolestuu?

  • Tietopalveluohjaaja Hanna
   Tietopalveluohjaaja Hanna

   Hei pohdiskelija.
   Todennäköisesti kyseessä on juuri niukka kuukautisvuoto. Myös ruskea vuoto on verta. Väri johtuu siitä, että veri on sekoittunut valkovuotoon. Kuten itsekin tiesit, menkat voivat olla aluksi epäsäännölliset ja vuodon määrä vaihdella. On siis ihan tavallista, että menkat tulevat varsinkin aluksi vähän miten sattuu ja vuodon määrä ja väri vaihtelee. Sinulla ei siis ole mitään aihetta huoleen. Voit lukea lisää kuukautisista Väestöliiton Hyvä kysymys –palvelusta  (linkki aukeaa uuteen välilehteen), sekä täältä Nuorten Oulusta Tietoa nuorille –osiosta.

   Jos jokin asia kuukautisissa jää vielä mietityttämään, voisitko jutella asiasta vaikkapa äitisi kanssa. Myös koulun terveydenhoitajalta saa paljon luotettavaa tieto ja hän osaa myös neuvoa sinua. Voit myös lähettää meille lisäkysymyksiä. Aurinkoista kevättä!

Osallistu keskusteluun

Muita kysymyksiä