Kesätyöharjoittelu nuorisopalveluiden viestintä ja some -tehtävässä

Olin kuukauden ajan nuorisopalveluiden kesätyöharjoittelussa some ja viestintä -tehtävässä. Tehtävänäni oli tehdä erilaisia juttuja ja postauksia nuorisopalveluiden toiminnasta sekä ottaa kuvia ja videoita. Kesätyöharjoittelun aikana sain hyödyllistä kokemusta kirjoittamisesta, valokuvaamisesta ja erilaisten somejuttujen tekemisestä.

Pidin työn vaihtelevasta ja monipuolisesta tehtävänkuvasta, koska jokainen työpäiväni oli erilainen. Työskentelin eri paikoissa: etänä kotona, toimistolla ja useissa eri paikoissa siellä, missä nuorisopalvelut järjesti toimintaa. Olin mukana esimerkiksi nuorisopalveluiden järjestämällä retkellä PowerParkissa ja leirillä Koppanan leirikeskuksessa. Tutustuin nuorisopalveluiden toimintaan vierailemalla nuokkareilla sekä liikkuvassa nuorisotilassa Outo-autossa.

Lue juttu PowerParkin reissusta.

Kesätyöharjoittelija Jenna työpisteellä tietokoneen ääressä.

Erityisen mieluista minulle oli tehdä Instagram-juttusarjaa nuorisotiloista, jolloin kävin vierailulla nuokkareilla tekemässä haastatteluja ja ottamassa kuvia. Minusta oli kiinnostavaa tutustua nuokkarien toimintaan. Yllätyin siitä, kuinka monipuolista toimintaa nuorisopalvelut järjestää.

Kokonaisuudessaan kokemukseni tästä työtehtävästä oli hyvin monipuolinen ja positiivinen. Kaikki tapaamani nuorisopalveluiden työntekijät ovat olleet mukavia ja hauskoja tyyppejä, joiden kanssa tulee helposti toimeen. Vietinhän yhden päivänkin PowerParkissa aivan uusien ihmisten kanssa ja päivästä tuli erittäin mukava. Sain työtehtävästä tärkeää työkokemusta, jota voin toivottavasti hyödyntää myöhemmin.