Vuoden nuori oululainen 2021 on Dinatra Mando

Vuoden nuori oululainen -tunnustus jaettiin nyt toisen kerran. Valinnan jätettyjen ehdotusten perusteella teki kolmesta nuorisotyön ammattilaisesta ja yhdestä nuorisojäsenestä koostuva raati. Raadin jäseniä kosketti nuorista kertovat monipuoliset tarinat.

Vuoden nuoreksi oululaiseksi vuonna 2021 valittiin 16-vuotias Dinatra Mando. Jäälistä kotoisin olevalle parturi-kampaajaopiskelijalle nuorten asioihin ja asemaan vaikuttaminen on tärkeää. Se on johtanut mm. siihen, että Dinatra on Oulun nuorisovaltuusto ONEn jäsen. Toisista välittäminen tuli esille myös ehdotusten kautta ja raati kommentoi valintaa seuraavasti:

Hän on sydämellä mukana nuorten asioissa ja vaikuttaa niihin monelle eri tasolla. Avoin ja ennakkoluuloton nuori. Hänestä huokuu lämminhenkisyys ja innokkuus. Hän on valmis käyttämään omaa aikaa muiden hyväksi ja on valmis omana itsenään antamaan itsestään toisille.

Mitä ajattelet siitä, että sinut valittiin Vuoden nuoreksi oululaiseksi?

Tuntuu tosi hyvältä ja olen kiitollinen. Mielestäni on tärkeää, että jokainen nuori tulee nähdyksi ja kuulluksi omana itsenään. Tällainen tunnustus on hieno juttu ja jokainen nuori ansaitsisi sen.

Millaista on olla ja elää nuorena Oulussa?

Mukavaa. On ollut hienoa, että olen päässyt näkemään paljon ja vaikuttamaan asioihin monella eri tavalla. Oulussa on tehty hyvää työtä sen eteen, että lapset ja nuoret tulevat kuulluksi. Edelleen kuitenkin on nuoria, jotka eivät löydä paikkaa, jossa voi olla oma itsensä ja tulla hyväksytyksi. On tärkeää jatkaa työtä lasten ja nuorten hyväksi.

Millaisia terveisiä ja kenelle haluaisit ne lähettää?

Haluan lähettää terveisiä ONElle ja sen ohjaajille, Jäälin nuokkarin ohjaajalle Essille sekä ystävilleni. ONEssa mukana oleminen on antanut minulle mahdollisuuden tulla kuulluksi ja vaikuttaa asioihin. ONEn jäsenenä oleminen on ollut hieno kokemus hyvässä porukassa ja olen siitä kiitollinen. Olen kiitollinen myös siitä, että olen löytänyt elämääni läheisiä ihmisiä, jotka hyväksyvät minut omana itsenäni.