Työnhaun sparrausta nuorten työnhakuun

Työnhakemisessa vaativin tehtävä aluksi on tehdä ansioluettelo eli CV. Miten sanoitan osaamistani, jos työkokemusta ei ole vielä ehtinyt kertyä tai on vaikka koulupohjana peruskoulu tai lukio? Työnhaun sparraus Byströmin Ohjaamolla tukee nuoria tässä haasteessa.

Osaamista karttuu kaikilla elämän osa-alueilla, koulussa, harrastuksissa ja ihan arkea eläessä, vuorovaikutuksessa muuhun maailmaan ollessa. Kokemuksen sanoittaminen on haastavaa, mutta sen tekeminen auttaa työnhaussa, jolloin työhakemuksissa pitää kuvailla miksi itse olisi tiettyyn työhön soveltuva ja hyvä valinta työntekijäksi.

Byströmin Ohjaamossa on alkanut ryhmä, joka painottuu työnhakutaitoihin. Työnhaun sparraus -ryhmä kokoontuu pari kertaa Byströmin Ohjaamolla ja se toteutetaan Nuorten työllisyyspalveluiden ja Nuorten työpajojen yhteistyönä.

Olemme aloitelleet nyt CV:n tekoa ja osaamisen sanoittamista. Ryhmässä harjoitellaan myös työnantajien kohtaamista ja oman osaamisen sanoittamista hissipuheen muodossa. Näitä taitoja ja oman itsensä lyhyttä esittelyä lähdemme ottamaan käytäntöön MegaMacthmaking -rekrytointitapahtumassa, johon on tulossa paljon työnantajia ja tapahtumassa on tarjolla paljon apua ja vinkkejä työnhakuun. MegaMatchmaking -tapahtuma järjestetään torstaina 14.9. klo 9–15.

Lue lisää MegaMatchmaking:stä tästä linkistä.