Nuorten tieto- ja neuvontapalvelun uudet tuulet!

Byströmin Ohjaamolla on aloittanut 11.3. palveluohjaajana Mira Kiviniemi.
Miran otettua haltuun Byströmin Ohjaamon yleisen, ajanvarauksettoman asiakaspalvelun, nuorten tieto- ja neuvontapalvelun ohjaajat pääsevät kehittämään uusia työ- ja toimintatapoja.

Byströmin Ohjaamon palveluohjaaja

Mira siirtyi palveluohjaajan tehtävään Nuorten Bysiksen puolelta. Mira kertoi itsestään muun muassa näin nuorten tieto- ja neuvontapalvelun maaliskuun uutiskirjeessä:

Olen työskennellyt ravintola-alalla (keittiöapulainen ja tarjoilija), tehdastyössä (rekka-autojen kaapelit ja tukiasemien virittäminen) ja viimeiset 15-vuotta nuoriso-ohjaajana Oulun Kaupungin nuorisopalveluilla. Nyt on aika muutokseen työrintamalla ja aloitan Byströmin Ohjaamolla palveluohjaajan työssä
11.3.24. uutta työtehtävää odotan innolla ja
kosketuksen tulevaan olen saanut toimiessani
sijaisena tietopalveluohjaajana.

Palveluohjaaja on odotettu lisä Byströmin Ohjaamon moniammatilliseen porukkaan. Lisätietoa Byströmin Ohjaamon ajanvarauksettomasta asiakaspalvelusta saat esimerkiksi alla olevasta nuorten työpajojen mediapajan tekemästä videosta. Videoon pääset myös tästä linkistä.

Byströmin Ohjaamon ajanvaraukseton asiakaspalvelu

Nuorten tieto- ja neuvontapalvelun muutokset

Nuoret voivat jatkossa asioida nuorten tieto- ja neuvontapalvelussa ilman ajanvarausta kahtena päivänä viikossa walk-in -palveluna. Meidät tavoittaa Byströmin Ohjaamolta tiistaisin klo 12-15 ja Nuorten työpajoilta keskiviikkoisin klo 8:30-11.

Ajanvarauksella meitä voi tavata Byströmin Ohjaamossa muina päivinä, paitsi keskiviikkona. Silloin ajan voi varata Nuorten työpajoille. Ajan voi varata soittamalla, laittamalla sähköpostia, tai vaikka WhatsAppia ohjaajille. Yhteystiedot löytyvät Byströmin Ohjaamon kotisivulta. Lisäksi laittelemme tästä lähtien päivityksiä myös Nuorten työpajojen Instaan yhteistyössä pajojen somevastaavan kanssa. Ota siis seurantaan Byströmin Ohjaamon instagram-tilin lisäksi (@bystrominohjaamo) nuorten työpajojen instagram-tili: @nuortentyopajatoulu.

Näiden lisäksi suunnitteilla on muitakin jalkautumisia paikkoihin, missä nuoret viettävät aikaansa ja missä olisi tarvetta ohjaukselle ja neuvonnalle nuorten elämän ajankohtaisissa asioissa. Jalkautumisten lisäksi suunnittelemme kovaa vauhtia ryhmätoimintaa syksylle yhdessä Nuorten Bysiksen nuoriso-ohjaajien kanssa. Kun tiimimme kokoonpano saadaan vakiintumaan, meitä voi nähdä myös perjantain Olkkarissa! Mutta siitä ilmoittelemme tarkemmin, kun asia varmistuu.

Nuorten tieto- ja neuvontatyön eurooppalaiset periaatteet ohjaavat työtä

Muutoksissa on käytetty pohjana nuorten tieto- ja neuvontatyön eurooppalaisia periaatteita, jotka asettavat suuntaviivat tieto- ja neuvontatyölle. Näissä periaatteissa on kirjattu esimerkiksi, että nuorten tieto- ja neuvontatyön tulee olla saavutettavaa, kiinnostavaa ja näkyvää nuorille.

Nuorten tieto- ja neuvontapalvelun tarkoitus on tarjota nuorille, nuorten parissa toimijoille ja nuorten läheisille ajantasaista ja oikeaa tietoa eri aihealueista. Palvelu on maksutonta ja tarkoitettu kaikille alle 30-vuotiaille oululaisille.