Nuoret järjestämässä nuokkarin toimintaa

Nuorisotilan arkeen toivotaan paljon toimintaa, tykätään diskoista, kisoista, halutaan kioskeja ja paljon muuta. Toisilla on tylsää, eikä vapaa tekeminen ole päivästä toiseen mielekästä. Vaikka ohjaajia on tilalla, ei heidän aikansa riitä kaikkeen ja silloin kävijöillä on mahdollisuus olla avuksi. Näin kävi myös Jäälin nuorisotilalla, syntyi nuokkarin Klubi.

Mikä ihmeen Klubi?

Jäälin Klubi on kuudesta nuoresta koostuva porukka. Ensimmäinen idea toiminnasta syntyi karkkikioski ajatuksesta.  Ohjaajat hankkivat karkit ja alun kioskiin, jonka jälkeen Klubi vastasi kioskin pyörittämisestä. Perjantaisin pidettävä kioski on hitti ja kävijöitä on muita päiviä enemmän. Pian lapsilta kuului toive välipalasta, ja nuoret olivat heti valmiita ottamaan välipalakioskin myös haltuunsa. Näin syntyi perustoiminta Klubille.

Jäälin Klubi on parin vuoden aikana vastannut kioskeista, kotiväenillan kahvituksista, pienten ajalla järjestettävistä kisoista, yhteistyö tapahtumien ohjelmasta, tapahtumien kioskeista ja auttanut monissa muissa arjen asioissa kuten roskien viennissä, tilastoinneissa, mainoksien tekemisissä. Nuokkarin säännöistäkin on kuultu Klubin huolehtivan, sekä uusista ja yksin olevista kävijöistä. Toimintaa on juuri niin paljon kuin porukka haluaa tehdä. Ideoita tulee nuorilta itseltään, toisilta lapsilta, sekä ohjaajilta, Klubi nuoret päättävät mihin ryhdytään ja mistä toiminnasta luovutaan. Ja homma toimii!

Klubi nuorten silmin

Klubi yhteisönä olemme hyvä tiimi ja olemme hyviä kavereita keskenämme. Nuokkari ohjaaja Essi on ollut hyvin tukena ja antanut meille nuorille vapautta päättää klubin asioista/toiminnasta.  Me nuoret haluamme olla mukana nuokkari klubissa, koska tämä toi meille kokemuksia, uusia kavereita klubista ja täällä on kiva hengata/viettää aikaa. Essi on ihana, koska se luottaa meihin esim. antaa sen avaimet tai läppärin meille, hän antaa meidän tehdä paljon nuokkarilla mitä muut ei saa ja kysyy meidän mielipiteitä melkeen kaikessa.


” Oon mukana klubissa koska nuokkarilla on kiva olla, näkee kavereita ja juttuja on tosi kiva järjestää. Vietän aikaa nuokkarilla paljon, niin siellä on kiva tehä jotain järkevää eikä vaan kattoo puhelinta.”

”Klubissa on kiva ja positiivinen ilmapiiri. Nauretaan paljon ja Essi ei oo semmonen vähän niiku ope, vaan mukana jutuissa samanlailla kuin me.”

”Klubi on opettanu nuorten kanssa toimeentuloa ja yhteistyötä muiden kanssa. Porukka on yhtenäinen ja ollaan saatu vaikuttaa nuokkarin toimintaan.”

”Parasta tässä on, kun pääsee olemaan koulun tapahtumissa ja kun mä pääsen pitämään diskoja pienille! Mää en taho lähtä Klubista koska meijän porukka on todella mukava , tullaan hyvin toimeen, meillä on huippu juttuja, eikä ikinä tuu tylsää. Mää voin olla oma itteni, eikä kukaan arvo imua. Klubissa pääsee kokeileen uusia juttuja ja haastaan itseään!”

”Tykkään pitää kioskeja ja auttaa niiden pitämisessä. Klubissa on myös kivaa koska siellä on kivoja ihmisiä. En halua lähteä pois, koska tuntuu siltä etten voi jättää nuokkaria ja en halua lopettaa Klubissa olemista <3.”

”Klubissa on ihania ihmisiä mukana ja toimintaa on kiva järjestää. Klubissa olemiseen motivoi ohjaajat <3.”

Jäälin nuorisotilan nuoria ja ohjaaja poseeraavat kuvauskehikon sisällä

Myös muut arvostavat toimintaa

Klubin toiminta näkyy nuokkarilla joka päivä, ja nuoremmat lapset odottavat jo, että tulevaisuudessa pääsevät mukaan. Klubin nuoret myös tiedetään nuokkarilla toisia auttavana ja yhteisöllisyyden tekijänä. Klubi luo ME henkeä ja nämä nuoret tekevät nuokkarista entistä paremman paikan muille kävijöille. He ovat viettämässä vapaa-aikaa, mutta myös toisia lapsia ja nuoria varten, he tekevät äärettömän arvokkaan panoksen Jäälin lapsia ja nuoria varten.

XOXO
Klubin tytöt ja Essi