Miten rahat saa riittämään? – neuvoja raha-asioihin Talousneuvolasta

Pohditko, miten saisit rahasi riittämään? Vaikuttaako rahatilanteesi tulevaisuudensuunnitelmiisi? Oli asiasi sitten pieni tai suuri, voit tulla Talousneuvolaan, jossa raha-asioita ratkaistaan yhdessä. Talousneuvolassa saa neuvoja mieltä askarruttaviin talousasioihin maksuttomasti ja ilman ajanvarausta. Voit asioida myös yhdessä esimerkiksi ohjaajan, kaverin, vanhemman tai muun läheisen kanssa.

Apua Talousneuvolasta

Talousneuvolassa mukana olevilta ammattilaisilta saa ohjausta ja vaihtoehtoja siihen, miten omaa tilannetta kannattaa lähteä selvittämään ja ratkaisemaan. Asiantuntijoina toimivat sosiaaliohjaaja tai sosiaalityöntekijä, talous- ja velkaneuvoja, Kelan edustaja sekä ulosoton asiantuntija.

– Raha-asioista puhuminen voi jännittää, mutta meillä on ystävällinen ja ymmärtäväinen vastaanotto.

Talousneuvolaan voi tulla esimerkiksi silloin, kun ei tiedä kuinka laskun saisi maksettua tai keneen silloin pitäisi olla yhteydessä, sanoo Talousneuvolassa mukana oleva ennakoivan talousneuvonnan asiantuntija Johanna Papinaho Ulosottolaitoksesta.

– Apua kannattaa pyytää jo pieneltäkin tuntuvaan rahahuoleen, sillä silloin asiat eivät ehdi kasaantua. Kaikilla tilanteet ovat myös erilaisia – toisen pieni huoli voikin toiselle olla suuri ja päinvastoin, Johanna jatkaa.

Voit soittaa, lähettää sähköpostia tai tulla paikan päälle

Talousneuvola on avoinna parillisten viikkojen torstaisin kello 13–16. Vuonna 2023 Talousneuvola on avoinna vielä 2.11., 16.11., 30.11. sekä 14.12.

Asioida voi itselle sopivimmalla tavalla:

Viesteihin ja puheluihin vastataan Talousneuvolan aukioloaikana.
Talousneuvolan aukioloajat ja yhteystiedot löytyvät myös Pohteen -verkkovisuilta.