Liikuntaneuvojaksi opiskelu oppisopimuksella nuorisopalveluissa

Olen Riikka ja aloitin jouluna 2019 liikunnanneuvojaksi opiskelun oppisopimuksella nuorisotaloilla neljän muun opiskelijan kanssa. Meidät on sijoitettu ympäri Oulua eri nuorisotaloille. Teemme tiivistä yhteistyötä liikuntapalveluiden kanssa, mikä on mahdollistanut monipuolisen toiminnan ja oppimisalusta tulevaan ammattiin. Minun työympäristöni on Eteläisellä alueella, Kaakkurin lasten- ja nuortentalolla.

Opiskelun tapahtuu jatkuvana oppimisena töissä ja käymme kerran kuukaudessa viikon Rovaniemellä Santasportin urheiluopistolla lähijaksoilla. Korona on rajoittanut hieman opintoja, joten olemme pitäneet osan lähijaksoja etäopiskeluna.

Opiskelumuoto on ollut minulle mieluinen, kun on päässyt suoraa toteuttamaan monipuolista ohjaamista eri ikäisille ryhmille. Esimerkiksi aamuisin olen ollut koulun liikuntatunneilla mukana, ekaluokkalaisista yläaste ikäisiin. Olen myös käynyt vetämässä liikunnallisia välituntitoimintoja ulkovälitunneilla. Päiväkodin piha on tullut myös tutuksi lasten leikkituokioiden myötä. Iltapäivät olen täällä Kaakkurin nuokkarilla ja osallistunut normaaliin nuokkari/iltapäiväkerho toimintaan. Lisäksi liikuntapalvelut on antanut mahdollisuuden ohjata teamsin välityksellä kuntouttaville ryhmille taukojumppaa. Taukojumpasta on päässeet nauttimaan myös työkaverit täällä nuorisotalolla.