Lasten ja nuorten kaupunkikokous järjestettiin Oulussa jo 14. kerran

Lasten ja nuorten kaupunkikokous on vuosittain järjestettävä tilaisuus, jossa lapset ja nuoret päättävät erilaisista hankinnoista ja lausuntoesityksistä.

Tämän vuotinen kaupunkikokous pidettiin tiistaina 13.9.2022. Kokous toimitettiin etäkokouksena, jossa osallisuusryhmien edustajisto eli lapset ja nuoret olivat paikan päällä Laanilan koululla. Kaupunkikokouksen puheenjohtajina toimivat Siiri Ruokola ja Johannes Heikkinen nuorisovaltuusto ONEsta.

Kaupunkikokoukselle on myönnetty 10 000 euron määräraha, jonka jakamisesta lapset ja nuoret päättävät. Kaupunkikokoukseen tulevat ehdotukset voivat olla myös lausuntoehdotuksia. Ideat, joiden toteutukseen tarvitaan enemmän kuin 10 000 euroa tai ne vaativat jatkuvaa rahoitusta ovat lausuntoehdotuksia.

Lapset ja nuoret ovat miettineet omilla kouluillaan ja nuorisotiloillaan määräraha- tai lausuntoesityksien aiheita jo alkuvuodesta. Koulun oppilaskunnan hallitus on valinnut koulunsa oppilaiden ehdotuksista parhaimmat ja toimittanut ne oman alueen osallisuusryhmälle keväällä. Osallisuusryhmä puolestaan on valinnut alueensa koulujen ehdotuksista parhaiten perustellut ja valmistellut ehdotukset ja toi ne syyskuiseen kaupunkikokoukseen.

Kaupunkikokouksessa myönnettiin määrärahaa lasten ja nuorten ehdotuksille 10 000 €

  1. Venekujan kunnostus 830 € (Osallisuusryhmä Y.K.S.I, Ylikiimingin Suuret Ideoijat)
  2. Polkupyöriä ja kypäriä Merikosken koulun Merituulen yksikölle (sis. rahtikuljetuksen) 4500 € (Osallisuusryhmä TeKo, Toppilan elinympäristö – Koskelan olosuhteet)
  3. Yli-Iin koulun pihalle skeittirampit ja reilit 1200 € (YO, Yli-Iin osallisuusryhmä)
  4. Pohjankartanolle 2 kpl pöytäryhmiä, sekä Pohjankartanoon että Teuvo Pakkalan ala-asteelle korisukkia 10 kpl 3300 € (VeTo, Vaikuttaa elämässä, Toimii Oulussa)
  5. Pingispöytä Niemenrannan koululle tarjotaan määrärahasta 170 €, määrärahaa haettiin 650 € (Osava, Oulunsalon aktiiviset vaikuttajat)

Määrärahaa saaneet ehdotukset toteutetaan vuoden 2022 aikana.

Eteenpäin äänestetyt lausuntoesitykset kaupunkikokouksessa 2022

  1. Uimalaituri Pateniemen rantaan. (Pova, Pohojosen vaikuttajat)
  2. Kuivasjärven uimarannan kunnostus (POF, Pohjoisen Oulun Fiksut)
  3. Lämsänjärven kunnostus (Maikka, Maikkula-Kaukovainion ryhmä)

Jatkoon päässeet lausuntoesitykset käsitellään nuorten ja aiheeseen liittyvien ammattilaisten yhteisessä tapaamisessa.

Kaupunkikokouksesta voit lukea lisää Osallistu ja vaikuta -sivuilta.

Lisätietoja:
Noora Mäkinen, nuorisopalvelut