Laajenna näköalojasi – hae DiscoverEU matkakorttia!

DiscoverEU on Erasmus+ -ohjelmaan kuuluva hanke, jossa 18-vuotiaat nuoret voivat päästä matkalle tutustumaan Eurooppaan. Matkustaminen tapahtuu pääosin junalla.

DiscoverEU-matkakorttien hakukilpailu järjestetään kaksi kertaa vuodessa.Matkakortin voittajat saavat tilaisuuden matkustaa Euroopassa ja tutustua samalla Euroopan monimuotoisuuteen, sen kulttuuriin ja historiaan sekä uusiin ihmisiin. Matkustaminen voi myös opettaa monenlaisia taitoja sekä kasvattaa itseluottamusta, itsenäisyyttä ja avoimuutta vieraita kulttuureja kohtaan.

Kuka voi hakeaDiscoverEU matkakorttia?

Voit hakea mukaan, kun

  • olet syntynyt 1.7.2004–30.6.2005 (nämä päivämäärät mukaan luettuina)
  • ilmoitat henkilökorttisi, passisi tai oleskelulupakorttisi numeron sähköisessä hakulomakkeessa
  • sinulla on jonkin seuraavan maan kansalaisuus tai vakituinen asuinpaikka* jossakin seuraavista maista:
    jokin Euroopan unionin jäsenvaltio, mukaan lukien EU:n merentakaiset maat ja alueet, tai 
    jokin Erasmus+ -ohjelmassa mukana oleva EU:n ulkopuolinen maa, eli Islanti, Liechtenstein, Norja, Pohjois-Makedonia, Serbia ja Turkki.

Lue lisää säännöistä kohdasta 2. Hakukelpoisuus.

Matkaan DiscoverEU matkakortilla!

Matkakortin voittajat voivat tehdä 1–30 päivää kestävän matkan 15.6.2023–30.9.2024 välisenä aikana. Matkustuspäiviä matkan aikana voi olla enintään seitsemän. Matkan aikana on käytävä vähintään yhdessä muussa DiscoverEU-ohjelmaan kuuluvassa maassa. Matkakortti kelpaa asuinmaassa vain maasta pois ja maahan takaisin suuntautuvilla matkoilla.

Matkalle voi lähteä myös kavereiden kanssa. Tällöin ryhmällä tulee olla johtaja, jonka tunnuskoodia muut käyttävät hakemuksissaan. Kaikkien hakijoiden pitää täyttää hakuehdot.

Matkalle lähtijät toimivat DiscoverEU lähettiläinä. Lähettiläitä pyydetään raportoimaan matkakokemuksistaan esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tai pitämään aiheesta esityksiä koulussaan tai kotipaikkakunnallaan. Reissusta voi saada myös osaamistodistuksen.

Tartu tilaisuuteen ja hae mukaan! Tutustu DiscoverEU -ohjelmaan ja sen sääntöihin tarkasti. Jos haluat apua hakemuksen tekemiseen, matkareitin suunnittelemiseen tai ihan mihin vaan, tule käymään meillä Byströmin Ohjaamossa! Yhteystiedot ja aukiolot löydät Byströmin kotisivulta.

Laajenna näköalojasi #DiscoverEU -logo