Kevyesti siistiä

Stressaako pölyt nurkissa, kun aurinko alkaa taas paistamaan ja kevätsiivouksesta puhutaan joka paikassa? Siivouksen ei tarvitse todellakaan olla stressaavaa, vaan siitä voit tehdä mukavampaa itsellesi pienillä jutuilla. Laita luurit päähän ja äänikirja tai musiikkia kuulumaan. Tai mitäpä jos siivoaisitte yhdessä ystäväsi kanssa?
Kevätsiivouksen ei tarvitse olla välttämättä suursiivous tai poiketa mitenkään tavallisesta viikkosiivouksesta. Yhden suururakan sijaan suositeltavampaa onkin siivota usein pieniä määriä kerralla. Silloin hommasta ei tule liian valtava urakka ja likakin on helpompi puhdistaa, kun se ei pääse pinttymään.

Erilaisia siivousaineita löytyy monenlaisia

Kodin peruspuhdistusaineiksi riittävät käsitiskiaine, yleispuhdistusaine ja pesuaine kylppäriin. Lisäksi wc-pöntölle on oma hajua poistava aineensa. Noudata annosteluohjeita ja muista myös siivouskäsineet!

Voit yhdistää harvemmin tehtävät kotityöt kevätsiivoukseen

Keittiön kuiva-aine kaapit on hyvä käydä läpi ja tarkistaa parasta ennen päiväykset. Huonekasvit keräävät pölyä, joten nekin voit hellästi puhdistaa osana siivousta. Ilmanvaihto toimii helteillä hyvin, kun siivoat ilmanvaihtoventtiilit pölystä ja liasta imuroimalla.

Auringonvalo virkistää mieltä

Ikkunoiden pesu voi tuntua työläältä, mutta puhtailla ikkunoilla on iso merkitys mielenkin hyvinvoinnille. Kaikkia laseja ei tarvitse pestä joka vuosi, vaan joka toinen vuosi riittää pelkkä ulko- ja sisäpintojen pesu. Tuuleta ja ravistele verhot.

Tee parvekkeesta tai terassista viihtyisä oleskelutila

Puhdista lumen alta paljastuvat roskat esimerkiksi lakaisemalla. Puhdista mahdolliset kalusteet talven jäljiltä. Halutessasi laita esille kukkia tai muita koristeita ja nauti päiväkahvisi ulkona.

Raikas koti, raikas mieli

Siistillä ja puhtaalla kodilla on myös piristäviä vaikutuksia. Ajatukset voivat tuntua selkeämmiltä, kun koti on järjestyksessä.
Iloista mieltä ja puhdasta loppukevättä!
Perusteellisempaankin siivoukseen on neuvoja ja vinkkejä netti pullollaan. Tässä muutamia linkkejä:
Siivous | Martat
Kevätsiivous on yllättävän helppoa tällä taktiikalla – Kotiliesi.fi
Kevätsiivous suunnitelmissa? 5 vinkkiä puhtaampaan kotiin (anna.fi)
Jutun kirjoittivat OsNalla harjoittelevat kasvatus- ja ohjausalan opiskelijat
Riikka Mehtonen ja Tuija Heikkilä
Kuvat otti OsNan järjestötyöntekijä Jouni Takalo