Kesätyöntekijät Byströmin Ohjaamossa

Byströmin Ohjaamossa on kesällä 2024 kolme kesätyöntekijää. Kaksi opiskelijaa tekee kesätyöharjoittelun nuorten tieto- ja neuvontapalvelussa ja yksi kesätyöntekijä on BusinessOulun viestinnänharjoittelijana. Alta löydät heidän itse kirjoittamansa lyhyet esittelyt itsestään!

Viestinnän harjoittelija Maria

Mitä teet täällä Byströmin Ohjaamossa?

Aloitin toukokuun lopussa viestinnän puolen harjoittelun ja olen talossa 7.7. saakka. Työnkuvaani kuuluu nuorten ja nuorten aikuisten haastatteleminen ja heistä juttujen kirjoittaminen Oulun kaupungin viestintäkanaville. Lisäksi olen päässyt ottamaan heistä ja esimerkiksi Byströmin henkilökunnasta valokuvia.
Opiskelen viimeistä vuotta Oulun ammattikorkeakoulussa medianomiksi suuntauksenani journalismi.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Tällä hetkellä puran muuttokuormaa, heh. Mutta yleisesti tykkään kävelyistä ja uimisesta. Niille vastapainoksi on mukava vaan kellahtaa sohvalle hyvän kirjan tai sarjan pariin. Kesäisin intoudun viherpeukaloksi ja kasvatan omat kurkut, tomaatit, yrtit ja muut kasvikset.

Mistä tykkäät työssäsi?

Työssäni on parasta erilaisten ihmisten kohtaaminen ja työn liikkuvuus. Minulla on aiempaa taustaa ravintolapuolelta, missä ehdin työskennellä liki puoli ikää tarjoilijana. Koen, että tästä on apua myös nykyisessä työssäni, sillä olen oppinut lähestymään ihmisiä, juttelemaan heidän kanssaan ja kohtaamaan heidät sellaisina kuin he ovat. Minulle sanottiin jo yläasteella, että minulla on taito kirjoittamiseen, ja sitä olenkin päässyt hyödyntämään opintojeni ja freelancer-työni yhteydessä.

Nuorten tieto- ja neuvontapalvelun kesätyöharjoittelija Suvi

Mitä teet Byströmin Ohjaamolla?

Työskentelen kesätyöharjoittelijana Byströmin Ohjaamon nuorten tieto- ja neuvontapalvelussa. Tänne tullessani nuorten tieto- ja neuvontatyö oli minulle melko tuntematonta aluetta, mutta tähän mennessä olen tehnyt työn periaatteisiin hyvin tuttavuutta. Nuorten tieto- ja neuvontatyön tavoitteena on tarjota nuorille luotettavaa neuvontaa ja ohjausta erilaisissa tilanteissa. Olen päässyt vastailemaan Pulmakulma-kysymyksiin, joita nuoret ovat eri aiheista esittäneet. Työnkuvani on tosi monipuolinen, olenkin esimerkiksi valmistellut infopakettia syksyllä Ouluun muuttaville toisen asteen opiskelijoille, tehnyt somejulkaisuja ja erilaisia esitteitä. Osallistun myös ryhmätoimintoihin ja tapahtumiin. Suunnittelemme parhaillaan Pipsan kanssa hauskaa pihatapahtumaa! 

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Vapaa-aikani kuluu lähinnä ystävien kanssa hengailun, lukemisen ja liikkumisen parissa. Olen aina rakastanut ulkoilua ja luonnossa liikkumista, ja lähivuosina olen innostunut juoksemisesta ja joogasta. Parasta on laittaa kuulokkeista soimaan joku hyvä podcast ja lähteä pihalle! Tykkään tosi paljon matkustella ja sitä tekisin mielelläni enemmän. Meillä asustelee myös kaksi kissaa, joiden kanssa touhuilen kotona. 

Mistä tykkäät työssäsi?

Työssäni parasta on monipuoliset työtehtävät ja se, että pääsen työssäni itse ohjaamaan työntekoani. Saan pitkälti itse suunnitella aikatauluani ja sitä, mitä työtehtäviä milloinkin teen. Työtehtävät ovat luonteeltaan sellaisia, että ne on mahdollista saattaa loppuun lyhyelläkin aikajänteellä, jolloin työ tuntuu palkitsevalta ja tuotteliaalta. Pidän myös jatkuvasta oppimisesta, jota työssäni tapahtuu! Lähes joka päivä opin jotain uutta Ohjaamon toiminnasta ja erilaisista palveluista. 

Byströmin kesäkisat 13. kesäkuuta 2024, Ainolanpuisto klo 12-14. Lajiena saappaanheitto, tarkkuusheitto, tietovisa ja herneiden poiminta. Ilmoittaudu etukäteen p. 050 599 2293.

Nuorten tieto- ja neuvontapalvelun kesätyöharjoittelija Pipsa

Mitä teet Byströmin Ohjaamolla?

Toimin kesäharjoitteluni ajan Nuorten tieto- ja neuvontapalvelussa. Vastailen siis esimerkiksi Pulmakulmassa kysymyksiin, laadin erilaisia artikkeleita ja toimin tapahtumien suunnittelussa.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Olen kova kirjaston käyttäjä, lainoja löytyy aina vinopino kotoa. Tykkään lukea esimerkiksi nuorten aikuisten kirjoja ja tietokirjallisuutta. Selailenkin mielelläni Instagramin kirjagram -yhteisön postauksia uusia kirjavinkkejä hamuten. Olen myös kuvataide ihminen, piirtelen ja maalaan aina kun inspiraatio iskee. Salilla käynnin aloitin viime syksynä ja siellä tykkään erityisesti erilaisista ryhmäliikunnoista – tanssijumppa on mun ykkössuosikki!

Mistä tykkäät työssäsi?

Tykkään tehdä töitä itsenäisesti sekä yhdessä ja molempaa pääsen tekemään sopivassa suhteessa kesätöitteni parissa. Järjestämme esimerkiksi toisen kesätyöharjoittelijan kanssa kesäkisan Byströmin kävijöille. Pidän tiedonhakutehtävistä ja sitä olenkin tehnyt vastaillessani teidän kiperiin kysymyksiin Pulmakulmassa.