Kaikkien Kesäfestari viihdytti jälleen Kuusisaaressa

Kaikkien Kesäfestari järjestettiin tänä vuonna jo neljättä kertaa Oulun Kuusisaaressa 5. päivä kesäkuuta rikkoen kävijäennätyksensä noin 7000 kävijällä. Kaikkien Kesäfestari juontaa juurensa vuoteen 2005, jolloin tapahtuma kulki vielä eri nimellä ja eri paikassa. Vuosien saatossa tapahtuman sisältö on jonkin verran muuttunut, mutta perusidea on säilynyt. Tapahtumaa järjestämässä olivat Oulun kaupungin nuorisopalvelut, Caritas Säätiö, Nuorten Ystävät ja Oulun Kehitysvammaisten Tuki ry. Lisäksi mukana oli yhteistyökumppaneita ja sponsoreita. 

Tapahtumassa ensisijaisena arvona korostetaan yhdenvertaisuutta ja esteettömyyttä. Juhlimaan pääsevät kaikenikäiset, eikä osallistuminen jää rahastakaan kiinni, sillä tapahtuma on ikärajaton, maksuton ja päihteetön. Festarialue on pyritty rakentamaan liikuntarajoitteisia ajatellen helppokulkuiseksi ja puheenvuorot sekä taikurin esitys olivat tulkattu viittomakielelle. Kuusisaaren parkkipaikat toimivat vain festarivieraiden nouto- ja jättöpaikkoina, jotta alueelle kulkeminen on mahdollisimman helppoa. Tapahtumassa noudatetaan myös turvallisemman tilan periaatteita. 

Kaikkien Kesäfestarin esiintyjäkaartiin kuului Meijän Pojat Haukiputaalta, oululainen taikuri Elias Kvist, bilemeininkiä tarjonnut oululainen DiscoBeaver sekä tapahtuman pääesiintyjä Robin Packalen. Esiintyjien lisäksi festarialueella oli erilaisia toiminta- ja myyntipisteitä.

Kuvassa neljä kättä, joissa Kaikkien kesäfestari rannekkeet

Kesäfestari tarjosi monenlaista nähtävää ja koettavaa

Festarikansa lipui Kuusisaareen heti alueen auetessa. Lämmin ja aurinkoinen sää keräsi paikalle suuren joukon iloisia ihmisiä nauttimaan esityksistä ja yhdessäolosta. Kaikkien Kesäfestarin järjestäjien ja yhteistyökumppanien kojut vetivät ihmisiä puoleensa iloisilla esittelijöillään, ilmaistuotteillaan ja aktiviteeteillaan. Eri kojuilla aktiviteetteina oli muun muassa black out-runoilua, hernepussinheittoa ja hauska pujottelurata. Tavattavissa oli myös Oulun Ravien Elliot-poni! Ruokakojut pitivät huolta siitä, ettei nälkä päässyt yllättämään. Osa festarivieraista nautiskeli piknik-viltillä nurmialueella, osa kierteli jokaisen kojun ja osa viihtyi lavan edessä odottamassa uutta esiintyjää. 

Lavan edusta alkoi täyttyä ihmisistä jo ensimmäisen esiintyjän, eli haukiputaalaisen Meijän Pojat-yhtyeen aloittaessa mukaansatempaavilla cover-kappaleilla. Seuraavana lavalle astui taikuri Elias Kvist, joka hurmasi yleisön taikatempuillaan ja iloisella olemuksellaan. Kvistin esityksen jälkeen oululainen bilebändi DiscoBeaver villitsi festarikävijät tunnetuilla kotimaisilla ja ulkomaisilla cover-biiseillä. Mukana oli kappaleita, joista varmasti jokainen tunsi ainakin muutaman. Illan pääesiintyjä Robin Packalen keräsi paikalle loputkin kävijät ja tarjosi loistavan lopetuksen loistavalle päivälle. Ei ihme, että tällainen kokoonpano rikkoi tapahtuman kävijäennätyksen!

Esteettömyys ja yhdenvertaisuus tapahtuman ytimessä

Festivaalin lämmin ja yhteisöllinen tunnelma oli koko päivän ajan käsin kosketeltavissa. Minne ikinä katseensa käänsikin, vastassa oli iloisia ja hymyileviä festarivieraita. Yhdenvertaisuus todella huokui, kun kaiken ikäiset ihmiset erilaisista taustoista kokoontuivat yhteen. Kaikkien Kesäfestari oli tapahtumana monipuolinen, joten jokaiselle löytyi varmasti jotain itselle mieluisaa.

Tapahtuman esteettömyys, maksuttomuus ja päihteettömyys olivat ensisijaisessa asemassa tunnelman luomisessa. Kaikkien Kesäfestari tarjosi mahdollisuuden festarikokemukseen matalalla kynnyksellä ilman, että esimerkiksi varallisuus tai muut tekijät olisivat esteenä. Kulttuuri ja hauskanpito kuuluu kaikille, ja tämä tapahtuma onnistui luomaan turvallisen tilan kauniista kesäpäivästä nauttimiseen.

Lisää tapahtumia ja tekemistä kesälle löytyy kesätekemistä koonnista!