Ääni on tasa-arvoa

Kun asuu maassa, jossa kaikilla on äänioikeus.

”Kun asuu maassa, jossa kaikilla on äänioikeus. Naisten äänioikeus ei ole itsestäänselvyys. Ei ole väliä, oletko opiskelija, töissä, työtön ja paljonko vuositulosi ovat. Kaikilla suomalaisilla on vaaleissa samanarvoinen ääni. Yleensä nuorella ei ole valtaa vaikuttaa yhteiskuntaan, jos ei esim. ole työpaikkaa, rahaa tai muuta sellaista valtaa.”

Vaalikahvipöydän keskustelut tempaisivat mukaan Byströmin Ohjaamon yhteisäänestysreissun jälkeisillä vaalikahveilla. Järjestimme kaksi ennakkoäänestysreissua, joihin osallistui 11 nuorta aikuista. Asetuimme nauttimaan vaalikahvit äänestyksen jälkeen.

”Haluan vaikuttaa asioihin ja tulee olo, että minunkin äänelläni on väliä. Suomessa on oikeus äänestää juuri sitä ehdokasta, jota haluaa. Vapaus valita itselle sopiva ehdokas ja turvan tunne siitä, että oma ääni tulee merkityksi oikein. Yhteiskunta ei ajattele, että nuoret ja nuoret aikuiset ovat turhia.”

Kehitettävääkin nousi esiin

”Politiikan tulisi olla nuorille helpommin lähestyttävämpää ja selkeämpää, tieto helpommin saavutettavaa”

Vaalikahvien päätteeksi muillekin terveisiä: ”käykää äänestämässä”

Presidentin vaalien ennakkoäänestys pidetään 31.1.–6.2.2024. Ennakkoäänestyspaikat löydät täältä:

Tulospalvelu (tulospalvelu.vaalit.fi)

Mukaan tarvitset henkilöllisyystodistuksen.
Virallinen vaalipäivä on 11.2 ja silloin sinun tulee äänestää siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty postissa tulleen ilmoituskortin mukana.