Kaksi henkilöä keskustele pöydän ääressä.

Pulmakulma: Työ ja yrittäjyys

Irtisanoutuminen töistä

Natalie 92

Voinko irtisanoa itseni töistä ilman että minulla on toista työpaikkaa valmiina tiedossa? Myönnetäänkö minulle siinä vaiheessa esim. toimeentulotukea? Olen opiskelija ja minun on pakko valmistua nyt keväällä mutta tarvitsen enemmän aikaa ja energiaa gradun tekoon kuin mitä nykyisen työpaikkani työtunnit sallivat, vaikka niitä vähennettäisiinkin. Voinko irtisanoa itseni ja ilmoittautua työttömäksi työnhakijaksi ilman että joudun ihan tuuliajolle?

  • Ohjaaja Tuula

   Hei Natalie 92!
   Koska olet päätoiminen opiskelija, et ole oikeutettu saamaan työttömyysetuutta, vaikka ilmoittautuisitkin työttömäksi työnhakijaksi TE-toimistoon. Voit irtisanoa itsesi, mutta et voi saada työttömyystukea, sillä opiskelijan ensisijainen tuki on opintotuki. Koska et voi saada työttömyysetuutta, ei sinulle sen suhteen toki tule mitään karenssiakaan.

   Voit saada toimeentulotukea opiskelijana, mikäli olet käyttänyt kaikki opintotukikuukautesi, eli et saa enää opintotukea ja olet jo nostanut opintolainasi. Toimeentulotuki on tarkoitettu viimeiseksi vaihtoehdoksi. Kelan sivuilla kerrotaan, että mikäli et voi saada opintotukea tai lainaa, on ansiotyö ensisijainen keino opintojen rahoittamiseksi. Voit lukea lisää opiskelijan toimeentulotuesta Kelan verkkosivuilta. (Linkki aukeaa uuteen välilehteen.)

Osallistu keskusteluun