Kaksi henkilöä keskustele pöydän ääressä.

Pulmakulma: Työ ja yrittäjyys

Oulun kaupungin kesätyöharjoittelu

crypticEd04

Oon yrittänyt etsiä tästä asiasta netistä tietoa, mutta vähän vaikeaa löytää. Eli siis millä perusteella noihin Oulun kaupungin yli 18-vuotiaille tarkoitettuihin kesätyöharjoittelupaikkoihin valitaan? Tuleeko niistä haastattelu, tehdäänkö valinta pelkän nettihakemuksen perusteella vai miten tuo toimii?

  • Tietopalveluohjaaja Liisa

   Hei crypticEd04!

   Kiitos viestistäsi ja siitä, että kysyit näin tärkeää asiaa. Vinkkasin Oulun kaupungin BusinessOulun kesätöistä vastaaville työntekijöille, että tämä tieto kannattaa lisätä heidän verkkosivuilleen muillekin tiedoksi. Joten kiitos, kun toit asian esille!

   Oulun kaupungin yli 18-vuotiaille opiskelijoille suunnattuja kesätyöpaikkoja on paljon ja niin on myös niitä tarjoavia toimipaikkoja ja yksiköitä. Jokainen yksikkö ja toimipaikka määrittelee itse tapansa valita kesätyöharjoittelijansa. Jotkut yksiköt etsivät tarkasti hakemuksessa ilmoitettujen tietojen perusteella tekijöitä Kuntarekryn raporttihaun avulla. Raporttihaku toimii niin sanotusti oppaana yksiköiden rekrytoinneista vastaavilla työntekijöillä. Jotkut yksiköt myös haastattelevat kesätöitä hakeneita opiskelijoita. Tämän perusteella voisin suositella panostamaan omaan hakemukseesi huolellisesti, jotta hakemuksestasi ilmenee kaikki valintaan vaikuttavat asiat.

   Jos kaipaat apua hakemuksen tekemisessä tai esimerkiksi CV:n päivittämisessä, on meillä Byströmin Ohjaamolla maanantaisin työnhakupaja klo 12-14 sitä varten. Työnhakupajaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen ja se on täysin ilmainen, kuten kaikki muutkin Byströmin Ohjaamon palvelut ja toiminnot.

   Toivottavasti tästä vastauksesta oli sinulle apua. Oikein aurinkoista viikkoa!

   terkuin, Liisa Byströmin Ohjaamosta

   Tämä vastaus on laadittu yhdessä BusinessOulun kesätöistä vastaavan palveluasiantuntijan kanssa.

    

  • Välivuosilainen

   Onko siis niin että keväällä 2022 lukiosta valmistunut välivuosilainen ei voi ollenkaan hakea 1kk mittaisiin Oulun kaupungin kesätyöharjoiteluihin?

   • Ohjaaja Tuula

    Hei Välivuosilainen!
    Olet ymmärtänyt aivan oikein. Oulun kaupungin kesätyöharjoittelupaikkoja voivat hakea vain opiskelijat. Opiskelijan tulee olla kirjoilla jossakin oppilaitoksessa ja opintojen jatkua ensi syksynä. Poikkeuksen tähän tekevät vain tänä keväänä (2023) lukion päättävät opiskelijat.
    Lisätietoja BusinessOulun verkkosivulla.

Osallistu keskusteluun