< Tapahtumahakuun

Kaupunkikokous

Lasten ja nuorten kaupunkikokous on vuosittain järjestettävä juhlallinen tilaisuus, jossa lapset ja nuoret päättävät erilaisista hankinnoista ja lausuntoesityksistä. Kaupunkikokoukselle on myönnetty 10 000 euron määräraha, jonka jakamisesta lapset ja nuoret päättävät.

Lasten ja nuorten työskentely alkaa kouluilla luokista, etenee oppilaskuntien hallituksiin ja jatkuu alueellisiin osallisuusryhmiin. Osallisuusryhmien edustajat eli lapset ja nuoret tuovat alueen ehdotukset kaupunkikokoukseen. Myös kaupunkikokouksen puheenjohtajina toimivat oululaiset nuoret. – musiikki- tai muista esiintyjistä puhumattakaan!

Kaupunkikokoukseen tulevat ehdotukset voivat olla myös lausuntoehdotuksia. Ideat, joiden toteutukseen tarvitaan enemmän kuin 10 000 euroa tai ne vaativat jatkuvaa rahoitusta ovat lausuntoehdotuksia.   

Kaikilla oululaisilla oppilailla on mahdollisuus vaikuttaa esityksiin keksimällä luokissa hyviä kehittämiskohteita. Kuka tahansa lapsi tai nuori voi toimittaa omia kehittämisideoita myös suoraan alueellisille lasten ja nuorten osallisuusryhmille tai nuorisovaltuusto ONElle.

Oman alueesi lasten ja nuorten osallisuusryhmän voit tarkistaa tästä linkistä: nuortenoulu.fi/alueelliset-osallisuusryhmat

Täältä pääset nuorisovaltuusto ONEn sivulle: nuortenoulu.fi/nuorisovaltuusto-one

Kaupunkikokouksen omille sivuille pääset seuraavasta linkistä: Kaupunkikokouksen sivut.

Yhteystiedot

Koordinaattori, lasten ja nuorten osallisuus ja vaikuttaminen
Noora Mäkinen

p. 044 703 8314

Osallisuuden kehittäjäopettaja
Satu Kurvinen

p. 044 703 9188

Sijainti

Paikka vaihtuu vuosittain

Leevi Madetojan katu 1

90140 Oulu

Järjestäjä

Oulun perusopetus ja nuorisopalvelut

Liput

Vapaa pääsy