Nuorisovaltuusto ONE

Oulun nuorisovaltuusto ONE – nuorten asialla!

Oululainen nuori! Oli ongelmasi mikä tahansa – bussilippujen hinnat liian korkeat, panoulu pätkii tai kännykkää ei saa ladattua keskustassa – ONE auttaa!

ONE on nuorista koostuva Oulun nuorisovaltuusto, joka toiminnallaan pyrkii ajamaan jokaisen oululaisen ja Oulussa opiskelevan nuoren hyvinvointia kaupungin päätöksenteossa: annetaan lausuntoja, tuodaan nuorten ideat esiin, seurataan oululaista päätöksentekoa, jututetaan päättäjiä ja tarvittaessa viedään heidät vaikkapa keilaamaan.

Tehtävänämme on sinun hyvinvointisi!

Jos sinulla projekti, jonka haluaisit toteuttaa, mutta rahasta on puutetta, ONE auttaa jälleen! Jos sinulla ja kavereillasi on kasassa nuorista koostuva ryhmä, on teillä mahdollisuus hakea Nuorten NERO-toimintarahaa jopa 1500€! Lue lisää Nuorten NEROsta.

Nuoriso­val­tuuston tehtävät:

 1. edistää ja kehittää nuorison (alle 29-vuotiaiden) asemaa kunnassa ilman puoluepoliittisia tai uskonnollisia sidonnaisuuksia
 2. toimii nuorison äänenä lautakunnissa sekä muissa julkisissa yhteyksissä ja tuo nuorten näkökulma kunnan päätöksiin
 3. edustaa nuoria kunnan päätöksenteossa ja tuo nuorten ajatuksia kunnan toimielinten käsiteleväksi  
 4. vaikuttaa Oulun nuorisopolitiikkaan
 5. pitää yhteyttä kunnan nuoriin ja nuorten parissa työskenteleviin tahoihin  
 6. valmistelee esityksiä ja aloitteita kunnan toimielimille ja muille tahoille sekä seuraa niiden käsittelyä ja kunnan päätöksentekoa  
 7. edistää nuorten kiinnostumista yhteiskunnallisista asioista  
 8. luo nuorille virikkeellistä toimintaa ja mahdollisuuksia vaikuttaa heitä koskeviin asioihin
 9. pitää yhteyttä Suomen muihin nuorisovaltuustoihin
 10. antaa lausunnon NERO-toimintarahan jakamisesta nuorten projekteihin
 11. harjoittaa kummitoimintaa alueellisiin osallisuusryhmiin.

Nuorisovaltuusto ONEn jäsenet 2021-2022

Ruokola Siiri, Oulun lyseon lukio (nuorisovaltuuston puheenjohtaja 2022)

Pekkala Milla, Kiiminki, Kiimingin lukio (nuorisovaltuuston 1. varapuheenjohtaja 2022)

Irvankoski Adalmiina, Laanilan lukio (nuorisovaltuuston 2. varapuheenjohtaja 2022)

Alasaarela Olli

Haarala Satu, Oulun lyseon lukio

Hautamaa Heikki, Oulunsalon lukio

Heikkinen Johannes, Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio, OSYK (2. varapuheenjohtaja 2021)

Huttunen Lassi

Karvonen Pekka, OSAO kaukovainio

Koskela Santeri, OSAO

Kouri Saga, Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio, OSYK

Köngäs Akseli, Oulun lyseon lukio (puheenjohtaja 2021)

Luiro Emilia, Oulun lyseon lukio (1. varapuheenjohtaja 2021)

Majok Sunday, Pateniemen lukio

Mando Dinatra, OSAO kontinkangas

Manninen Jonna, Oulun lyseon lukio

Mäki Elina, Pateniemen lukio

Rautio Roope, Madetojan musiikkilukio

Rousu Jesse, Oulun Lyseon lukio, IB-linja

Tervonen Aden, OSAO Kaukovainio tekniikan yksikkö

Tiensuu Enni, Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio, OSYK 

Turunen Annika, OSAO Kontinkangas

Vanhala Vilma, Oulun Suomalaisen Yhteiskoulun lukio, OSYK

Katso alta nuorisovaltuusto ONEn esittelyvideo. Voit katsoa sen myös tämän linkin kautta: Oulun nuorisovaltuuston esittelyvideo (YouTube)

Oulun nuoriso­val­tuusto ONEn esitte­lyvideo

Nuorisovaltuusto ONEn logo.
Näin voi vaikuttaa: podcast. 

Podcastit ovat äänitallenteita, vähän niin kuin radio-ohjelmia, mutta ne julkaistaan verkossa. Podcastejä voi kuunnella suoraan verkosta tai niitä voi ladata omalle laitteelle ja kuunnella silloin kun itselle parhaiten sopii. 
Podcastien aiheita on laidasta laitaan. Osa on viihteellisiä tarinoita ja turinoita, osa taas tiukkaa faktaa – ja niiden välillekin mahtuu monenlaista!

Oulussa nuorisovaltuusto ONE on ottanut podcastit yhdeksi vaikuttamisen kanavaksi. Käypä kuuntelemassa ONEn podcast "ONEcast" oulunone n omasta Linktreestä!

#NäinVoiVaikuttaa #Podcast #OulunOne #OulunNuorisovaltuustoOne #Vaikuttaminen #NuortenPolitiikkakoulu #NuortenOulu #OulunNuorisopalvelut #Oulu
(FI/EN) Oulussa toimii Oulun Nuorten Edustajisto eli tuttavallisemmin ONE. Meistä varsinaisista valtuutetuista kaikki halukkaat voivat toimia kummivaltuutettuna onelaisille ja itse olen nyt toista kertaa kummina. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että kuuntelen, tuen ja sparraan nuoria vaikuttajia sekä vien heidän viestiään myös eteenpäin. Olen itse omalla vaikuttajaurallani saanut valtavan paljon kannustusta ja mentorointia, joten tuntuu todella merkitykselliseltä, että voin nykyään antaa jotain takaisinpäin. Tänään tapasimme Onen 2. varapuheenjohtajan Johanneksen kanssa ensimmäistä kertaa mentoroinnin/kummihommien merkeissä. Tutustuttiin toisiimme ja puhuttiin ajankohtaisista asioista, kuten oppilashuollosta ja mielenterveyspalveluista. Jatkossa tavataan säännöllisesti, noin kerran kuussa. 

There is an active youth council in the city of Oulu (Oulun ONE). Some of the City Councilors act as mentors for the youth council representatives. This is my second time as a mentor and I'm truly honored to listen and support our active youth council representatives. Today we had our first mentoring session with Johannes who is the 2nd vice chair of the youth council. We got to know each other and also discussed some current issues, such as the situation of the pupil welfare and mental health services. In the future we will meet regularly, about once in a month.

#Oulu #ouluvaltuusto #oulunone #nuoret #nuortenkaupunki #vihreät #vihreätoulussa
Iloisia uutisia - Oulun nuorten edustajistolle puhe- ja läsnäolo-oikeus valtuustoon! 😍
✨
Vihreä valtuustoryhmä on pyrkinyt tavoitteellisesti edistämään Oulun Nuorten Edustajiston
(ONE) mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa. Tämän päivän kokouksessa Oulun
kaupunginvaltuusto myöntää ONElle puhe- ja läsnäolo-oikeuden valtuuston kokouksiin.
Oulussa on parannettu toimintaedellytyksiä nuorten aitoon osallistumiseen ja myönnetty
mm. puhe- ja läsnäolo-oikeus kaikkiin lautakuntiin ONEn jäsenille. 
✨
Syksyllä 8.10.2018 Henna Määttä ja Susa Vikeväkorva jättivät valtuustoaloitteen “Paremmat
vaikuttamismahdollisuudet Oulun Nuorten Edustajistolle”. Tämä oli valtuustokauden
ensimmäinen aloite, jossa mm. esitettiin, että ONE saa edustajalleen puhe- ja läsnäolo-oikeuden valtuuston kokouksiin sekä
suoran aloiteoikeuden. 
✨
Valtuuston kokouksessa 25.1.2021 vihreä valtuustoryhmä osittain uusi aloitteen esittäen, että
ONE saa edustajalleen puhe- ja läsnäolo-oikeuden valtuuston kokouksissa sekä suoran
aloiteoikeuden.
✨
Nuorten vaikuttamismahdollisuuksia voidaan kehittää edelleen. Näin
vahvistamme myös demokratia- ja ihmisoikeuskasvatusta.
✨
oulunone

#vihreätoulussa #Oulu #vihreät #ouluvaltuusto #oulunone #nuoret #vaikuttaminen #nuorisovaltuusto #nuortenoulu
Vihreä valtuustoryhmä haluaa vahvistaa ONEn vaikuttamismahdollisuuksia! 

Oulun vihreä valtuustoryhmä esittää, että Oulun Nuorten Edustajisto (ONE) saa edustajalleen puhe- ja läsnäolo-oikeuden valtuuston kokouksissa sekä suoran aloiteoikeuden valtuustolle.

Oulussa on parannettu toimintaedellytyksiä nuorten aitoon osallistumiseen ja myönnetty muun muassa puhe- ja läsnäolo-oikeus kaikkiin lautakuntiin ONEn jäsenille. Lisäksi Oulussa toimii vuosina 2020-21 Sitran rahoittamana Nuorten politiikkakoulu, joka siirtyy tänä vuonna ONEn edelleen kehitettäväksi. 

Nuorisovaltuustojen vaikuttamismahdollisuuksia on kehitetty useissa kunnissa ja Oulun täytyy suurena kaupunkina ja maakunnan keskuskaupunkina olla kehittämisessä etujoukoissa. Vuoden 2019 Nuorisovaltuustoselvityksen mukaan nuorisovaltuuston edustukselliset vaikutusmahdollisuudet ovat parantuneet. Kyselyyn vastanneista kunnista 83 %:lla on nuorisovaltuuston edustaja läsnä puhe- ja läsnäolo-oikeudella ainakin yhdessä lautakunnassa ja 56 %:lla kunnanvaltuustossa.

Demokratiakasvatukselle ja osallisuuden kokemuksille on tarvetta enemmän kuin koskaan. Tämän osoittavat demokratiaan kohdistuneet hyökkäykset eri puolilla maailmaa, myös omassa maassamme. ONEn vaikuttamismahdollisuuksia voidaan kehittää edelleen. Näin vahvistamme myös demokratia- ja ihmisoikeuskasvatusta ja voimme huomioida nuoret entistä paremmin omana erityisryhmänään niin päätöksenteossa kuin sen valmistelussa.

oulunone

#Oulu #vihreät #vihreätoulussa #kaikkienkaupunki #nuoret #OulunONE #nuorisovaltuusto #vaikuttaminen
Oulun nuorisovaltuusto ONEn puheenjohtaja Kosma kertoo omista kokemuksistaan nuorisovaltuustossa. Hae sinäkin mukaan nuorisovaltuuston toimintaan 31.10. mennessä osoitteessa www.ouka.fi/nuorisovaalit. oulunone oulunnuorisovaalit 

#oulunnuorisovaltuusto #oulunone #oulunnuorisopalvelut #nuortenoulu #oulu #nuortenpolitiikkakoulu 
#finland #demokratiakokeilut2020 #sitra #cityofoulu
Eilinen päivä meni Lasten ja nuorten kaupunkikokouksen tunnelmissa. Osallisuusryhmiltä kuultiin loistavia määräraha- ja lausuntoesityksiä ja pidettiin tietenkin peukkuja oman osallisuusryhmä POF:in esityksen läpi menemisen puolesta. 😊 POF - Pohjoisen Oulun Fiksut on yksi Oulun alueellisista osallisuusryhmistä. Mikäli sua kiinnostaa kuulla enemmän osallisuusryhmän toiminnasta, niin meidän nuokkarilla voi tulla kysymään Katalta lisää. #ritanuokkari #oulunnuorisopalvelut #nuortenoulu #oulu #osallisuus #oulunone
Terve! 👋 Tiedätkö, mikä Oulussa on ONE? 🤔 Se on Oulun nuorisovaltuusto, jossa on 15-19-vuotiaita oululaisia nuoria, jotka haluavat olla mukana edistämässä nuorten asioita. Otapa instassa oulunone seurantaan, niin pysyt kärryillä, mitä nuorisovaltuustossa tehdään ja keitä siellä on! 
Ai niin, nuorisovaltuustoon voi hakea mukaan syksyllä ja uusi porukka aloittaa toiminnan ensi vuoden alussa. 
#oulunone #osallistujavaikuta #oulunnuorisovaltuusto #nuortenoulu #oulu 
#finland #nuortenpolitiikkakoulu #demokratiakokeilut2020 #oulunnuorisopalvelut #oulunnuorisovaalit2020
Viikot vierii vauhdilla! 😱💪🏼🤗Nyt on 3 viikkoa siihen, kun uuden kuntalain siirtymäkausi päättyy ja jokaisessa kunnassa tulee olla nuorisovaltuusto. nuva_ry julistaa lain voimaantuloa jakamalla nuorisovaltuustojen onnistumisia. Tässä Oulun nuorisovaltuuston ONE:n tarina: 👉🏼👉🏼"Oulun nuorisovaltuusto ONE järjesti yhteistyössä Suomen Nuorisovaltuustojen liiton ja Pohjois-Suomen Lukiolaisten kanssa vaalitapahtuman Oulun keskustan kauppakeskus Valkeassa. Saimme ajatuksen tapahtuman järjestämisestä, kun keskustelimme Oulun kaupunginvaltuuston korkeasta keski-iästä sen aikaisten valtuutettujen kanssa. Halusimme järjestää tapahtuman, jossa nuorilla ehdokkailla olisi mahdollisuus olla esillä. Siispä kysyimme halukkaita ehdokkaita eri puolueiden nuorisojärjestöjen sekä muiden kontaktien kautta ja päädyimme paneeliin, joka koostui kuuden eri puolueen ehdokkaista. Panelistit vastasivat mielellään kysymyksiin ja paikalla olevat puolueet saivat myös omat standit kauppakeskuksessa. Saimme äänentoiston ja muut tarvikkeet alueen nuorisotilalta. Tapahtuma onnistui jokaisen paikalla olleen nuorisovaltuutetun mielestä lähes täydellisesti. Tapahtuman tiukat kysymykset saivat paljon arvostusta sekä ehdokkailta, että eri medioiden edustajilta. Tapahtumaa seuranneille nuorille paneeli oli loistava tilaisuus seurata ja oppia kuntapolitiikasta sekä sen moninaisista mutkista." Oulun Nuorten Edustajiston sihteeri Joona Minkkinen #nuvary #nuvatlaissa #oulunone