Seksuaalineuvontaa Byströmin Ohjaamossa

Oletko pohtinut omaa seksuaalisuuttasi? Onko seksi herättänyt joitakin kysymyksiä tai oletko pohtinut sukupuolisuuteen tai ihmissuhteisiin liittyviä asioita?

Seksuaalisuus on osa ihmisen terveyttä. Terveyden edistämiseen kuuluu myös seksuaaliterveyden huomiointi. Jokaisen ihmisen seksuaalisuus on ainutlaatuista. Jokainen ihminen on seksuaalinen, harrastipa hän seksiä tai ei.

Seksuaalisuus on käsitteenä laaja. Maailman terveysjärjestön WHO:n mukaan seksuaalisuus on ihmisessä syntymästä kuolemaan saakka. Seksuaalisuus on siis sitä, mitä me olemme. Seksi on vain osa seksuaalisuutta.

Seksuaalisuus ja seksuaaliset tarpeet ovat elämän mittaan muuttuvia asioita. Seksuaalineuvonnassa voi keskustella tarpeista ja pulmista mutta myös sukupuoli- ja seksuaali-identiteetistä. Keskustella voi myös nuoruusikään liittyvistä kysymyksistä. Seksuaalineuvojan vastaanotolla on mahdollista keskustella yksin tai yhdessä kumppanin kanssa. Keskustelut ovat luottamuksellisia.

Seksuaalineuvontaan voi ja kannattaa hakeutua, kun jokin seksuaalisuuteen liittyvä kysymys mietityttää tai häiritsee. Jos jokin asia häiritsee seksuaalista hyvinvointia, on parempi jutella asiasta ammattilaiselle, kuin jäädä yksin kysymyksen kanssa. Kaikilla asiakkailla on oma, yksilöllinen kysymys pohdittavana seksuaalineuvonnassa. Jokainen kysymys on tärkeä.

Byströmin ohjaamossa on tänä syksynä alkanut seksuaalineuvonta joka torstai. Neuvonta on maksutonta ja luottamuksellista. Voit varata ajan numerosta 050 599 2293.

Tietoa seksistä ja seksuaalisuudesta löydät tämän sivuston Tietoa nuorille -osiosta.