Opiskelijoiden mielenterveyspäivää vietettiin 19.4.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivää vietettiin huhtikuussa ympäri Suomen.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivää vietettiin tänä vuonna keskiviikkona 19.4. Opiskelijoiden mielenterveyspäivä on valtakunnallinen kampanja, jolla halutaan nostaa esiin opiskelijoiden mielenterveyden kannalta tärkeitä ja ajankohtaisia teemoja. Kampanjaa koordinoi Nyyti ry, joka on opiskelijoiden mielenterveyttä ja opiskelukykyä edistävä järjestö. Tämän vuoden teemana on Kohtuus.

Elämme keskellä arkea, joka meille useammalle on täynnä suorittamista. Opiskelijoille paineita aiheuttaa opiskelu ja siihen liittyvät tekijät, henkilökohtainen talous, sosiaalinen media, sosiaaliset suhteet ja vapaa-ajan harrastukset. Nämä tekijät saattavat pahimmillaan kuormittaa jaksamisen äärirajoille.

Nyyti ry kannustaa tämän vuoden Kohtuus- teeman kautta pysähtymään oman elämämme kohtuuttomuuksien ääreen, ja miettimään, miten voisimme itse kohtuullistaa omaa elämäämme. Ennen kaikkea kannustetaan pysähtymään yhdessä muiden kanssa.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivä näkyi tänä vuonna oululaisissa oppilaitoksissa erilaisina toimintoina ja tapahtumina. Oppilaitoksissa on ollut mm. Kohtaamispaikka- kahvituksia, joiden yhteydessä on ollut arvontoja, erilaisia mielen hyvinvoinnin tehtäviä sekä oppilaitoksen ja opiskeluhuollon väkeä kohtaamassa opiskelijoita. Löydät lisää tietoa teemasta Nyyti ry verkkosivuilta tai Instagramista:

#KohtuusEiOoKirosana

#OpiskelijoidenMielenterveyspäivä

#Mielenterveys

Pohditko omaa jaksamistasi opinnoissa tai arjessa? Nyyti ry:n verkkosivuille on koottu erilaisia testejä, joihin vastaamalla saatat saada vastauksia esimerkiksi kuormittuvuuteen, stressi-tasoon tai elämäntilanteeseen liittyen. NuortenOulu- verkkopalvelusta löydät myös paljon hyvinvointiin ja terveyteen liittyvää sisältöä tämän linkin kautta.

Jos jokin asia mietityttää tai kaipaat juttukaveria, älä epäröi kääntyä oppilaitoksesi henkilöstön tai opiskeluhuollon puoleen. Pidetään itsestämme huolta!

Opiskelijoiden-mielenterveydenpäivää-vietettiin-huhtikuussa
Opiskelijoiden mielenterveysviikon kohtaamispaikoilla sai työkaluja kuormituksen vähentämiseen.