Nuorisotyöntekijä opiskelijoiden tukena oppilaitoksissa

Uusi viikko, uudet kujeet ja aloitan tuttuun tapaan työviikon Oulun Palvelualan Opistolla Teuvo Pakkalan kadulla. Heti aulassa vastaan tulee oppilaitoksen opiskelijoita, joille huikkaan huomenet ja suuntaan työpisteelleni toiseen kerrokseen.


Olen Terhi kavereiden kesken Tepa ja toimin oppilaitosnuorisotyöntekijänä Oulun Palvelualan Opistolla sekä Suomen Diakonia Opisto Oulun kampuksella. Olen aloittanut nykyisen työni helmikuussa 2021, mutta olen työskennellyt ohjaajana useamman vuoden ajan eri puolilla Oulun nuorisotaloilla.


Nuorisotyöntekijän rooli toisen asteen oppilaitoksissa on olla läsnä ja tukena opiskelijoille, toteuttaa yhteisöllistä toimintaa yhdessä opiskeluhuoltoryhmän, opiskelijoiden ja muiden toimijoiden kanssa sekä olla osa kasvattajayhteisöä. Työ on monipuolista ja kaikista eniten nautinkin siitä, että yksikään päivä ei ole samanlainen. Opiskelijoiden kohtaaminen esimerkiksi ruokalassa, oppilaitoksen käytävillä tai jossain yhteisessä toiminnassa on mielenkiintoista ja innostavaa. Olen päässyt työssäni kohtaamisten lisäksi toteuttamaan yksilö- ja ryhmäohjauksia, suunnittelemaan yhteisöllistä toimintaa, työparityöskentelemään ammatillisten opettajien kanssa ja ennen kaikkea tutustumaan ihan uudenlaiseen työympäristöön ja työmuotoon.


Kevään etäopetuksen ja nyttemmin syksyllä voimaan tulleen oppivelvollisuuden pidentämisen myötä olen huomannut, että opiskelijat kaipaavat arkeensa ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita heistä ja heidän kuulumisistaan. Opiskelijoille helpottavaa on myös se, että oppilaitoksessa on henkilö, jolle voi laittaa viestiä tai jota voi vetää hihasta jos on mielessä joku juttu eikä tiedä mistä saisi tukea tai apua.


Minut voit bongailla maanantaisin ja keskiviikkoisin Oulun Palvelualan Opistostolta (OPAO), tiistaisin ja torstaisin Suomen Diakonia Opistolta (SDO) ja perjantaisin Byströmin Ohjaamolta. Lisäksi minut tavoittaa puhelimitse numerosta 050 599 0383 ja somekanavilta

  • Instagram: koulunuorisotyontekija_terhi
  • Snapchat: kouluntterhi


Innostavaa syksyä kaikille ja nähhään!