Viiden tähden leiri

Maanantaina Oulun linja-autoasemalta bussiin nousi 22 nuorta ja 5 ohjaajaa, kohteena Rokua ja kesäleiri. Leiri paikkana toimii NMKY:n leirikeskus, jossa oli oikein hyvät tilat majoittumiseen, saunomiseen, uimiseen ja muuhun mukavaan leiri tekemiseen.

Tiistaina päästiin jo tekemisen makuun, suunnistettiin ja otettiin ensikosketus trangiaan ja sillä ruuanlaittamiseen. Ruoka-aineet siis etsittiin luonnosta ja ruoaksi tehtiin nakkikeittoa, sekä omena-kaurapaistosta.

Iltapäivästä käytiin tutustumassa Rokuan mäkisiin maastoihin, ja reitti meni Antti Tuiskun sanojen tapaan ” Jos nyt jaksan viel tän yhden mäen yli onks sen jälkeen uusi mäki?”. Mäkiä nimittäin riitti kyllästymiseen asti, mutta maisemat oli kyllä hyvät. 8km sitä edettiin ja Pookivaaralla käytiin palovartiointi tornissa. Paikalla oli myös todella kesyjä perhosia, joihin saatiin kosketusta.


Keskiviikon ohjelmana oli rennompaa leirikeskuksen alueella olemista, askartelua, kalastusta ja ruoan tekoa. Kävimme myös pienemmissä ryhmissä suppailemassa ja uimassa toisella järvellä. Mukavan rento päivä edelliseen päivän kävelyn jälkeen.

Selviytyjät Rokua sai alkunsa. Tehtävänä oli ruokaryhmissä suunnistamista, erilaisin tiedollisin ja taidollisin voimin muiden ryhmien päihittämistä. Itse Selviytyjät -kisa suoritettiin neljässä ryhmässä. Kisassa testattiin uintitaitoa, tulenteon näppäryytä, ongelmaratkaisua, nopeutta. Myös kasattiin halkoja ja tehtiin eräilyssä hyödyllisiä solmuja. Tuttuun tapaan ryhmät tienasivat rahaa joilla pystyi osallistumaan illan herkku huutokauppaa. Väsyneenä ja nälkäisenä ruokaryhmät saivat valita itselleen raaka-aineita joista valmistivat MasterChef kisan pää- ja jälkiruoka menun. Trangialla ja nuotiolla tehdyissä annoksissa nähtiin erilaisia versioita suklaasta, pastasta, lihoista, hedelmistä ja kermasta. Vain mielikuvitus ja makumieltymys oli rajana. Illalla meitä kutsui saunarakennus ja illan bileet. Luvassa oli vaahtokarkkeija, uimista, musiikkia ja mitallin arvosen ohjaajan äänestämistä. Myös hovimuusikon musiikkia kuultiin ja oltiin parhaassa seurassa.

Suunnistaessa testattiin myös runon kirjotustaitoja:
Ohjaajista Ilari hallitsi suppailunsa ja Essi hoiteli kokkailunsa Timo meille saunaa lämmitti ja parhaat vitsit keksi Tatja patikointiin hiukset letitti ja Markus perhoset kesytti


Perjantaina siivottiin, pakattiin ja sanottiin heippa uusille tutuille. Bussilla palattiin Ouluun ja lähdettiin jatkamaan kesälomaa mahtavin leiri muistoin! Nuoret antoivat palautteissaan leirille täydet viisi tähteä, ja heidän fiiliksiään voit lukea kuvan alta.

Kolme tyttöä katsovat ilta aurinkoa järven rannalla leirin viimeisenä iltana.


Tässä kommentteja leiriläisiltä:
Oli kivaa kun nuortenkin ääntä kuunneltiin toiminnassa.

Leiri oli minun ensimmäinen kesäleiri ja jäi kyllä ihan mahtava fiilis. Tulin leirille ilman kavereita ja nyt niitä on vaikka kuinka monta. Lemppari aktiviteetit oli suppailu ja Selviytyjät. Tuun kyl varmasti ens kesänä jos vaan pääsen!

Kiitos kaikille ihanille ohjaajille kaikesta oli aivan paras leiri vaikka vaelluksella ylämäet otti vähän päähän kauheassa helteessä mutta onneksi kärsimme yhdessä eikä yksin.

Leiri on ollut todella monimuotoinen, tekemistä on ollut paljon erillaista, eikä ole ollut yhtään tylsää hetkeä. Leirin pitäjät ovat mukavia ihmisiä joiden kanssa on mukava tehdä kaikkea. Ylipäätään leirin ilmapiiri on rento ja on helppo tutustua muihin.

Leirillä on päässyt kokeilemaan todella monia uusia asioita ja osallistumaan hauskoihin kilpailuihin. Leirillä on ollut mukava olla, ja ehdottomasti tulisin uudestaan. Kiitos mahtavasta leiristä!

XOXO
Onnelliset ja kaikkensa antaneet ohjaajat: Essi, Tatja, Timo, Ilari ja Markus