Povan logo

PoVa, Pohojosen Vaikuttajat

Pova, Pohojosen vaikuttajat

Pova on Rajakylän, Pateniemen ja Herukan alueella toimiva lasten ja nuorten osallisuusryhmä.

Oulussa on 15 alueellisesta osallisuusryhmä, joista Pova on yksi. Alueen jokaiselta ylä- ja alakoululta sekä lukiosta pyritään saamaan edustus ryhmään. Ryhmässä edustat alueen kouluja ja nuorisotiloja. Osallisuusryhmässä voit vaikuttaa lähialueen ja kaupungin asioihin mm. ottamalla kantaa erilaisiin suunnitelmiin, tekemällä aloitteita ja järjestämällä tempauksia ja tapahtumia.

Alueelliset osallisuusryhmät tuovat tärkeimmät alueensa asiat vuosittain järjestettävään lasten ja nuorten kaupunkikokoukseen, jossa nuoret päättävät heille tärkeiden asioiden eteenpäinviennistä kaupungin päätöksentekoon.

Syksyisin järjestettävä Nuorten foorumi keskittyy vaikuttamistoimintaan ja verkostoitumiseen ja kohderyhmänä ovat yläkouluikäiset ja sitä vanhemmat nuoret.

Osallisuusryhmä Pova kokoontuu noin kerran kuukaudessa koulupäivän aikana. Ryhmän kokoukset ovat siis sinulle kouluaikaa. Osallisuusryhmien toimintaa koordinoi nuorisopalvelut ja ryhmää ohjaavat alueen nuoriso-ohjaajat.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Ohjaajat

Elina Raudasoja
tarja
Tarja Pyykkö

Povan kuulumisetViimeisimpien kokousten esityslistat ja muistiot

Esityslistat

6.10. esityslista (pdf. Aukeaa uudessa välilehdessä.)

12.11. esityslista (pdf. Aukeaa uudessa välilehdessä.)

14.12. esityslista (pdf. Aukeaa uudessa välilehdessä.)

26.1. esityslista (pdf. Aukeaa uudessa välilehdessä.)

Muistiot

6.10. pöytäkirja (pdf. Aukeaa uudessa välilehdessä.)

12.11. pöytäkirja (pdf. Aukeaa uudessa välilehdessä.)

14.12. pöytäkirja (pdf. Aukeaa uudessa välilehdessä.)

Somet

Ensi tiistaina alkaa Sateenkaarinuorten illat 11-16 -vuotiaille Kastellin monitoimitalon nuorisotilassa klo 17 - 20.

 #NuortenOulu #OulunNuorisopalvelut #Oulu #AsteenVerran #Yhdenvertaisuus
Nuori Kulttuuri On Air haku on alkamassa!

Nuori Kulttuuri On Air on uusi monipaikkainen nuorten taidetapahtuma 13–20-vuotiaille. Suomi on jaettu kuuteen satelliittitapahtumaan, jonne kokoontuvat omalta alueeltaan valittavat esitykset ja teokset. Haku toteutetaan videokatselmuksena 1.-18.2.2022. 

Ensimmäiset 300 esitystä saa asiantuntijaraadilta kirjallisen palautteen. Raati ruotii nähdyt esitykset ja suosittaa esitykset satelliittitapahtumiin. Kaikki esitykset, myös ne, jotka eivät ehtineet tuon 300 palautteen saajan joukkoon pääsevät Nuori Kulttuuri Digistagelle, joka on virtuaalinen esiintymisalusta, jossa kaikki hakeneet esitykset ovat katsottavissa lähetettyjen videoiden muodossa 25.2.-20.5.2022 välisen ajan.

Videoita voi kuvata yksin tai yhdessä. Tärkeintä on kuvata vaakamuotoisena ja pituus on 2-20 minuuttia. Tarkemmat säännöt löytyvät täältä: https://nuorikulttuuri.fi/onair/on-air-saannot/

Hae rohkeasti mukaan!

#NuoriKulttuuriOnAir #NuortenOulu #OulunNuorisopalvelut #Oulu #AsteenVerran
Hei nuori! Tiedätkö, mikä on OSBU? 

💡Se on lyhenne sanoista osallistuva budjetointi. Se taas tarkoittaa sitä, että 👉🏼sinä👈🏼 voit keksiä jotain siistiä, jonka kaupunki toteuttaa OSBU-rahalla.

💡OSBUssa oululaiset, ⭐️myös nuoret⭐️, saavat ideoida, suunnitella ja lopuksi päättää, miten Oulun kaupunki käyttää 70 000 euroa ideoihin. 

‼️Nuori, hyödynnä tämä mahdollisuus, koska tässä on hyvä mahdollisuus saada toteutetuksi jotain nuorille tärkeää ja nuorten näköistä. Mitä se sitten onkaan!

💡Kerro ideasi 31.1.–13.2. osallistu.ouka.fi -verkkosivuilla. Linkki myös NuortenOulun Linktreessä.

💡Idean tulee olla sellainen, että sen kustannukset eivät ylitä 70 000 euroa. Idean tulee olla myös sellainen, että kaupunki voi toteuttaa sen. Mutta hei, idea voi totta kai olla joku pienempikin, johon ei mene ihan noin isoa rahasummaa! Lopulta kaikki sellaiset ideat, jotka voidaan oikeasti toteuttaa tuolla rahalla, menevät äänestykseen.

🏃🏃‍♀️🧑‍🦽🤸🚴 Mene siis OSBUn nettisivuille, luo itsellesi tunnus tai kirjaudu sisään omilla eduouka-tunnuksillasi ja jätä ideasi sinne. 

Yksinkertaista! 😄

#OSBU #OsallistuvaBudjetointi #NuoretMukaanIdeoimaan #NuortenOulu #OulunNuorisopalvelut #Oulu
Hei sinä nuori taiteilija tai taiteen harrastaja! Nuori Kulttuuri On Air videokatselmuksen haku alkaa helmikuussa 🤩⁠
⁠
Nuori Kulttuuri On Air on monipaikkainen nuorten taidetapahtuma, joka huipentuu lauantaina 7.5. kuudella paikkakunnalla: Inari, Rovaniemi, Oulu, Mikkeli, Tampere ja Helsinki.⁠
⁠
Voit hakea mukaan millä tahansa taiteenlajilla, yksin tai ryhmänä. ⁠
⁠
Haku videokatselmukseen alkaa 1.2.2022. Haun 300 ensimmäistä teosta saavat asiantuntijaraadilta palautteen. Kaikki hakuvideot myös julkaistaan helmikuun lopussa Digistagella. ⁠
⁠
Hae mukaan!⁠
⁠
Lisää Nuori Kulttuuri On Airista voit lukea osoitteessa www.nuorikulttuuri.fi/onair⁠
⁠
#NuortenOulu #OulunNuorisopalvelut #Oulu #NuoriKulttuuriOnAir #AsteenVerran
Digitaalisen nuorisotyön kehittämishanke Peliliike jatkaa Reload-iltapäiväkahvitteluja myös tänä vuonna! ☕️✨

Tammikuun kahvit juodaan tänään torstaina klo. 14-15 Peliliikkeen Discord palvelimella. Esittelyvuorossa Helsingin Pelietsivä -hanke sekä Sopimusvuori ry.
 
Kuullaan siellä! Kutsulinkki Peliliikkeen palvelimelle www.peliliike.org/reload 👾
 
#peliliike #reload #discord #digikahvit #verkostoituminen #sikuprojektit #oulu #diginuorisotyö #nuorisotyö #kehittäminen #nuortenoulu
Terkkuja Ylikiimingistä, tarkemmin sanottuna Vesalan Boxilta! Mitä veikkaat, kumpi vie tän bilismatsin: nuoriso-ohjaajamme Iina vai työkokeilijamme Tanja? 🤪😎

#Oulu #NuortenOulu #OulunNuorisopalvelut #AsteenVerran #NuorisotilaBoxi
Nuori Kulttuuri On Air 2022
Videokatselmus ja haku esiintymään

Nuori Kulttuuri On Air on monipaikkainen nuorten taidetapahtuma. Suomi on jaettu kuuteen satelliittitapahtumaan, jonne kokoontuvat omalta alueeltaan valittavat esitykset ja teokset. Haku toteutetaan videokatselmuksena 1.-18.2.2022.

Nuori Kulttuuri On Air -päivänä lauantaina 7.5.2022 kuusi satelliittitapahtumaa juhlistaa kulttuurisen nuorisotyön ilosanomaa pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Mikkelissä, Oulussa, Rovaniemellä ja Inarissa. 

Tutustu videokatselmuksen ja haun sääntöihin osoitteessa https://nuorikulttuuri.fi/onair/on-air-saannot/

#NuortenOulu #OulunNuorisopalvelut #Oulu #AsteenVerran #NuoriKulttuuriOnAir
Chat käynnistyy taas! Voit tulla juttelemaan  maanantaista lauantaihin klo 18-20
#nuortenoulu #nuortenouluchat
Valitettavasti tämän illan 18-29-vuotiaiden Coffee&Talk Robert's Coffee-kahvilassa on peruttu huonontuneen koronatilanteen vuoksi. Tiedotamme, kun toiminta voi taas jatkua.
#NuortenOulu #OulunNuorisopalvelut #Oulu #AsteenVerran #RobertsCoffee
Mikä on sun MP?

Etä vai normi koulu?

#NuortenOulu  #Oulu #OuluNuorisopalvelut #AsteenVerran