Oletko 18-vuotias EU-kansalainen? Voita matkakortti ja laajenna maailmankuvaasi.

Lähde löytöretkelle Eurooppaan! DiscoverEU on mukana Euroopan rautateiden teemavuoden 2021 tapahtumissa. Haku on auki ja päättyy tiistaina 26.10. klo 12, joten ole nopea! Lisätiedot ja linkki hakuun jutun lopussa.

Mikä DiscoverEU on?

DiscoverEU on EU-hanke, jossa 18-vuotiaat nuoret pääsevät tutustumaan Eurooppaan junalla matkustaen (saarilla tai syrjäseuduilla asuvat voivat käyttää myös muita kulkuneuvoja). Junamatkan varrella voi tutustua niin suurkaupunkeihin kuin maaseutuunkin. DiscoverEU-matkakorttien hakukilpailu järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Matkakortin voittaneet nuoret saavat tilaisuuden matkustaa ja hyödyntää oikeuttaan liikkua vapaasti EU:n sisällä. Samalla he pääsevät tutustumaan Euroopan monimuotoisuuteen, sen kulttuuriin ja historiaan sekä uusiin ihmisiin.

Voit osallistua hakuun, jos

  • olet syntynyt aikavälillä 1.7.2001–31.12.2003 (nämä päivämäärät mukaan luettuina)
  • olet jonkin Euroopan unionin jäsenmaan kansalainen silloin, kun matkakortin myöntämispäätös tehdään
  • ilmoitat henkilökorttisi tai passisi numeron sähköisessä hakulomakkeessa.

Lisäksi sinun on osallistuttava tietovisaan (paitsi jos jätät hakemuksen jonkin ryhmän jäsenenä).
Matkakortin saajiksi valitut hakijat voivat matkustaa 1–30 päivän ajan ajanjaksolla 1.3.2022–28.2.2023.
Jos sinulla on vamma tai muu terveydellinen rajoite, voidaan DiscoverEU-matkalla tehdä tiettyjä erityisjärjestelyjä.

Kokemukset matkalta jaetaan

Matkakortin saajat nimetään DiscoverEU-lähettiläiksi, joita pyydetään raportoimaan matkakokemuksistaan sosiaalisessa mediassa (Instagram, Facebook, Twitter yms. – #DiscoverEU). Voit myös esitellä matkaa koulussasi tai kotipaikkakuntasi tapahtumissa. Lisäksi voit osallistua valokuva- ja videokilpailuun (#DiscoverEU photo/video #Competition) ja voittaa palkinnon.

Hae nyt!

DisoverEU-hankkeeseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella Euroopan nuorisoportaalin kautta. Hakemuksia ei voi toimittaa hakuajan ulkopuolella. Linkin nuorisoportaaliin löydät tästä. (Linkki aukeaa uuteen välilehteen.)

Tutustu huolella nuorisoportaalin DiscoverEU:ta käsittelevään sisältöön, muun muassa sääntöihin ja usein kysyttyihin kysymyksiin. Jos tarvitset apua hakemisessa, ota yhteyttä Byströmin Ohjaamoon. Byströmin yhteystiedot löydät tästä linkistä.

Hae rohkeasti mukaan ja tee elämäsi matka!

Teksti: Laajenna näköalojasi #DiscoverEU