OKeVa, Oulun keskustan alueen Vaikuttajat

Tervetuloa mukaan Okevan toimintaan!

Okeva (Oulun keskustan alueen Vaikuttajat) on Oulun keskustan alueella toimiva nuorten osallisuus- ja vaikuttajaryhmä.

Okeva on yksi Oulun 15 alueellisesta osallisuusryhmästä. Okevan alueeseen kuuluvat Myllytullin koulu, Tiernan yksikkö, Ruotsinkielinen koulu ja Oulun kansainvälinen koulu, sekä Oulun yhteiskoulun lukio ja Lyseon lukio. Ryhmässä edustat alueen kouluja ja Oulun keskustan aluetta.

Osallisuusryhmässä voit vaikuttaa lähiympäristön ja kaupungin asioihin mm. ottamalla kantaa erilaisiin suunnitelmiin, tekemällä aloitteita ja järjestämällä tempauksia ja tapahtumia.

Alueelliset osallisuusryhmät tuovat tärkeimmät alueensa asiat vuosittain järjestettävään lasten ja nuorten kaupunkikokoukseen, jossa nuoret päättävät heille tärkeiden asioiden eteenpäinviennistä kaupungin päätöksentekoon.

Syksyisin järjestettävä Nuorten foorumi keskittyy vaikuttamistoimintaan ja verkostoitumiseen. Nuorten foorumin kohderyhmänä ovat yläkouluikäiset ja sitä vanhemmat nuoret.

Osallisuusryhmä Okeva kokoontuu noin kuuden viikon välein koulupäivän aikana. Ryhmän kokoukset ovat siis sinulle kouluaikaa.

Osallisuusryhmien toimintaa koordinoi nuorisopalvelut ja ryhmää ohjaavat alueen nuoriso-ohjaajat. Ideat, toiveet ja uudet jäsenet ovat Okevaan aina tervetulleita!

Ohjaaja

Rii Huhtalo

Osallisuusryhmän kuulumiset

Tällä hetkellä Okevassa ei ole yhtään ryhmäläistä ja nyt osallisuusohjaat Matias ja Mira ovat aloittaneet Okevan toiminnan markkinoinnin keskustan alueen kouluille.

Ryhmään haetaan 10-18-vuotiaita keskustan alueen koulun oppilaita, joilla on kiinnostusta päästä vaikuttamaan keskustan alueen asioihin.

Okevan syksy 2022

Osallisuusryhmä Okevan toiminta on taas pyörähtänyt käyntiin pieni muotoisesti ja ensimmäinen kokous pidettiin 6.10. 2022. Nuorten Bysiksellä. Osallisuusvalmentaja Noora Mäkinen kävi kertomassa osallisuusryhmän tarkoituksesta ja tarjolla oli omenapiirakkaa. Nooran puheen jälkeen kävimme läpi halukkuutta osallistua Nuorten foorumiin ja päädyimme ratkaisuun, että emme pidä siellä ständiä, mutta osallistumme foorumiin vierailijoina. Tätä kautta saamme inspiraatiota oman ryhmämme toimintaan ja konkreettista näyttöä siitä mitä osallisuusryhmän toiminta voi olla.  

Tavoitteenamme seuraavalle kokous kerralle, joka on 2.11. on saada innostettua lisää uusia jäseniä paikalle, johon totesimme yhteistyön koulujen ja nuorisotilan välillä olevan erittäin tärkeää. 

Syksyisin fiiliksin, 

Rii Huhtalo, Okevan uusi vastuuohjaaja 

Viimeisimpien kokousten esityslistat ja muistiot

Somet