OKeVa, Oulun keskustan alueen Vaikuttajat

Tervetuloa mukaan Okevan toimintaan!

Okeva (Oulun keskustan alueen Vaikuttajat) on Oulun keskustan alueella toimiva nuorten osallisuus- ja vaikuttajaryhmä.

Okeva on yksi Oulun 15 alueellisesta osallisuusryhmästä. Okevan alueeseen kuuluvat Myllytullin koulu, Tiernan yksikkö, Ruotsinkielinen koulu ja Oulun kansainvälinen koulu, sekä Oulun yhteiskoulun lukio ja Lyseon lukio. Ryhmässä edustat alueen kouluja ja Oulun keskustan aluetta.

Osallisuusryhmässä voit vaikuttaa lähiympäristön ja kaupungin asioihin mm. ottamalla kantaa erilaisiin suunnitelmiin, tekemällä aloitteita ja järjestämällä tempauksia ja tapahtumia.

Alueelliset osallisuusryhmät tuovat tärkeimmät alueensa asiat vuosittain järjestettävään lasten ja nuorten kaupunkikokoukseen, jossa nuoret päättävät heille tärkeiden asioiden eteenpäinviennistä kaupungin päätöksentekoon.

Syksyisin järjestettävä Nuorten foorumi keskittyy vaikuttamistoimintaan ja verkostoitumiseen. Nuorten foorumin kohderyhmänä ovat yläkouluikäiset ja sitä vanhemmat nuoret.

Osallisuusryhmä Okeva kokoontuu noin kuuden viikon välein koulupäivän aikana. Ryhmän kokoukset ovat siis sinulle kouluaikaa.

Osallisuusryhmien toimintaa koordinoi nuorisopalvelut ja ryhmää ohjaavat alueen nuoriso-ohjaajat. Ideat, toiveet ja uudet jäsenet ovat Okevaan aina tervetulleita!

Ohjaaja

Rii Huhtalo

Osallisuusryhmän kuulumiset

Tällä hetkellä Okevassa ei ole yhtään ryhmäläistä ja nyt osallisuusohjaat Matias ja Mira ovat aloittaneet Okevan toiminnan markkinoinnin keskustan alueen kouluille.

Ryhmään haetaan 10-18-vuotiaita keskustan alueen koulun oppilaita, joilla on kiinnostusta päästä vaikuttamaan keskustan alueen asioihin.

Okevan syksy 2022

Osallisuusryhmä Okevan toiminta on taas pyörähtänyt käyntiin pieni muotoisesti ja ensimmäinen kokous pidettiin 6.10. 2022. Nuorten Bysiksellä. Osallisuusvalmentaja Noora Mäkinen kävi kertomassa osallisuusryhmän tarkoituksesta ja tarjolla oli omenapiirakkaa. Nooran puheen jälkeen kävimme läpi halukkuutta osallistua Nuorten foorumiin ja päädyimme ratkaisuun, että emme pidä siellä ständiä, mutta osallistumme foorumiin vierailijoina. Tätä kautta saamme inspiraatiota oman ryhmämme toimintaan ja konkreettista näyttöä siitä mitä osallisuusryhmän toiminta voi olla.  

Tavoitteenamme seuraavalle kokous kerralle, joka on 2.11. on saada innostettua lisää uusia jäseniä paikalle, johon totesimme yhteistyön koulujen ja nuorisotilan välillä olevan erittäin tärkeää. 

Syksyisin fiiliksin, 

Rii Huhtalo, Okevan uusi vastuuohjaaja 

Viimeisimpien kokousten esityslistat ja muistiot

Somet

Jouluisia terveisiä Byströmin Ohjaamolta 🎅✨️

Reetta-tonttu vinkkaa, että perjantaina 1.12. alkaa Byströmin Ohjaamon joulukalenteri heidän omalla instagram-tilillään @bystrominohjaamo 

Ohjaamon joulukalenterin luukuista löydät mukavaa jouluista tekemistä, kuten erilaisia rentoutumisharjoituksia, askartelu- ja leivontaideoita sekä vinkkejä, missä käydä nyt joulun alla. 🎄

Otapa siis @bystrominohjaamo  seurantaan ja käy kurkkaamassa heti perjantaina, mitä ensimmäisen luukun takaa paljastuukaan. 👀

#Oulu #OulunNuorisopalvelut #NuortenOulu #ByströminOhjaamo
Oulun nuorisopalvelut haluaa selvittää, millainen mielikuva kuntalaisilla on oululaisesta nuorisotilatoiminnasta, ja miltä se näyttäytyy palveluita käyttämättömille.

Kysely on suunnattu oululaisille huoltajille, sekä nuorille, jotka eivät käy säännöllisesti nuorisotiloilla. Kysely on avoin myös nuorisopalveluiden yhteistyökumppaneille (järjestöt, yhdistykset, koulut, seurakunnat jne.)
 
Kyselyyn vastaaminen kestää enintään 10 minuuttia. Kyselyyn vastaaminen on täysin vapaaehtoista ja anonyymiä.
👉 Kysely löytyy osoitteesta https://urly.fi/3khG tai pääset sinne myös kuvassa olevan qr-koodin kautta. 
 
Kysely on auki 17.12.2023 saakka.
Kiitos, että autat meitä kehittämään Oulun kaupungin nuorisotyötä vastaamalla kyselyyn.
#NuortenOulu #OulunNuorisopalvelut #Oulu #Vaikuttaminen #Osallisuus
Täällä Kiimingin nuorisotalolla joulun odotus ja joulukalenterin tekeminen on jo kovassa vauhdissa 🧑🏻‍🎄🥰 Joko sinä odotat joulua?

#NuortenOulu #OulunNuorisopalvelut #Oulu
#NuorisotaloSyke
Mukavaa "lasten oikeuksien" viikkoa. Erityisen tärkeitä perusperiaatteita, jotka pätee jokapäiväisessä arjessa myös täällä Kaijonharjun nuokkarilla. Lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus!

#NuortenOulu #OulunNuorisopalvelut #KaijonNuge #lapsenoikeudet #lastenoikeuksienviikko
👉 Tervetuloa nuorten itsenäisyyspäiväjuhlaan tiistaina 5.12. klo 18–21. 
Ilmoittaudu mukaan viimeistään keskiviikkona 29.11.! Ohjeet tekstin lopussa.

👉 Juhla järjestetään Aleksinkulmassa, os. Aleksanterinkatu 9. Ovet aukeavat klo 17.30, ohjelma alkaa klo 18.

👉 Juhlapuhujana Anna Litewka-Anttolainen Yhdenvertainen Oulu 2026 -hankkeesta. Ohjelmassa lisäksi mm. Luustajat -bändin esiintyminen ja tanssia. Juhlassa on kahvitarjoilu.

👉 Tule mukaan juhlimaan itsenäistä Suomea nuorisopalveluiden tyyliin eli juhlavasti rennolla otteella! 

👉 Juhla on tarkoitettu kaikenlaisille 13–29-vuotiaille nuorille ja on osallistujille maksuton. Dresscode: smart casual eli siisti pukeutuminen.
Tapahtuma on päihteetön.

👉 Tarjoilujen ja rajallisen paikkamäärän vuoksi itsenäisyyspäiväjuhlaan on ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittaudu viimeistään 29.11. https://forms.office.com/e/XxAWKfQnqi 

#NuortenOulu #OulunNuorisopalvelut #Oulu #NuortenItsenäisyyspäiväjuhla #Suomi #Itsenäisyyspäivä
Tällä viikolla 6.-12.11. vietetään ehkäisevän päihdetyön viikkoa.

Ehkäisevän päihdetyön viikolla kannustetaan kysymään hyvinvoinnista, sillä kysyminen kannattaa.

Tänä vuonna viikon teemana on  Käsi kädessä: Päihde- ja mielenterveystyö.

#ehkäisevänpäihdetyönviikko
#Oulu #NuortenOulu #Oulunnuorisopalvelut
Miten sinun lomasi meni? Tervetuloa nuokkarille!
#Oulu #OulunNuorisopalvelut #nuortenoulu