Lapset ja nuoret mukaan ideoimaan mihin 70 000 euroa käytetään – Oulun osallistuva budjetointi alkaa!

Oulun osallistuva budjetointi käynnistyi maanantaina 30.1.2023. Osallistuvassa budjetoinnissa kaikki oululaiset, myös lapset ja nuoret, saavat ideoida ja myöhemmin äänestämällä päättää, miten kaupunki käyttää 70 000 euroa.

Ideoita oman alueen ja koko kaupungin kehittämiseksi etsitään 30.1.-12.2.2023. Ideointiaikana kuka tahansa voi ehdottaa ideaa, joka parantaisi Oulun viihtyvyyttä ja yhteisöllisyyttä. Ideoita etsitään myös lasten ja nuorten näkökulmasta.

Trampoliineja, pump track –ratoja, liikuntapaikkoja – Miten oman idean voi jättää?

Oman idean voi jättää verkossa Osallistu Oulu-sivustolla osoitteessa osallistu.ouka.fi. Idean voi jättää yksin tai ryhmässä. Idean jättämistä varten kirjaudutaan sivustolle. Oululaiset lapset ja nuoret voivat kirjautua sisään omilla eduouka-tunnuksilla tai rekisteröitymällä sivustolle sähköpostiosoitteella.

Viime vuoden ideoita olivat esim. Pump track –radat, trampoliinit Rajakylän koululle, scoottaus- ja skeittausalueet sekä uimarantojen ja liikuntapaikkojen kehittämiseen liittyviä.

Ideat kehitettäväksi, äänestykseen ja toteutukseen

Ideointivaiheen jälkeen kaikki toteuttamiskelpoiset ideat jatkokehitetään äänestysehdotuksiksi.

Myöhemmin keväällä oululaiset äänestävät, mitkä ehdotukset toteutetaan. Äänestystuloksen perusteella kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ideat, jotka mahtuvat 70 000 euron budjettiin. Äänestystavoista tulee lisätietoa myöhemmin – myös lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus!

Lapsi tai nuori – Kerro oma ideasi 30.1.–12.2. Osallistu ouka.fi -sivustolla.

Osallistuvan budjetoinnin aikajana vuonna 2023. Ideointi, ideoiden käsittely, äänestys ja toteutus.
Osallistuvan budjetoinnin aikajana vuonna 2023.