Kokemus kesätyöharjoittelusta nuorisopalveluiden viestinnässä

Opiskelen journalismia Oulun ammattikorkeakoulussa, joten kesätyöharjoittelu Oulun nuorisopalvelujen viestinnässä oli kuin minulle luotua hommaa. Pääsin kuukauden aikana hyödyntämään opintojeni aikana hankittuja taitoja ja pistämään ne käytäntöön. Töitä tehdessä opin myös paljon kaikkea uutta, koska minulla ei ole vielä juurikaan ehtinyt kertymään aiempaa työkokemusta.

Minua kiinnostaa kaikista eniten artikkeleiden kirjoittaminen ja sosiaaliseen mediaan sisällön tuottaminen esimerkiksi eri tapahtumista. Pääsin onnekseni tekemään näitä kumpaakin harjoittelun aikana. Kaikista mieleenpainuvin työtehtävä oli heti ensimmäisellä työviikolla, kun pääsin tekemään sisältöä Oulun Pride -viikon tapahtumista. Haastattelin 12-vuotiasta nuorta hänen toteuttamista pride-tarroista ja päivitin Nuorten Oulun instagramiin kulkueesta sekä puistojuhlasta. Tapahtumien pohjalta kirjoitin yhden pitkän artikkelin.

Julkaisujen tekeminen Instagramia varten oli myös kiinnostavaa. Sommittelin tekstiä ja kuvia Nuorten Oulu -nettisivuston eri aiheista yrittäen tehdä niistä visuaalisesti mahdollisimman houkuttelevia. Samalla täytyi pitää mielessä niiden helppolukuisuus esteettömyyttä huomioiden.

Työskentelin päätoimisesti etänä kotoa käsin, mutta en missään vaiheessa tuntenut olevani yksin ja kommunikointi viestien kautta sujui mutkattomasti. Parasta etätyöskentelyssä oli, että sai herätä vähän myöhemmin ja työmatka makuuhuoneesta olohuoneeseen ei ollut pitkä. Usein töitä tehdessäni kuuntelin myös samalla musiikkia, koska se auttaa minua keskittymään paremmin. Valitettavasti työasentoni sohvannurkassa eivät aina olleet järin ergonomisia ja niskakivuilta ei voinut välttyä päivän päätyttyä. Välillä myös kaipasin enemmän ihmiskontakteja ja sosialisoitumista, mutta yleisesti etänä oleminen sopi minulle hyvin.

Tunsin työnteossa olevan etua siitä, että kuulun itsekin nuorisopalvelujen kohderyhmään. Pystyin katsomaan asioita ikäisteni näkökulmasta ja näin pohtimaan, mistä nuoret voisivat olla kiinnostuneita. Ikähaarukka on laaja ja sisältöä luodessa täytyy ottaa huomioon, että se on sopivaa niin yli parikymppiselle kuin kolmetoista vuotiaallekin.

Kesätyöharjoittelu oli erittäin positiivinen kokemus, joka antoi minulle hyvää kokemusta valitsemaani urapolkua ajatellen.