Yökahvilat

Yökahvila nuorisotoiminnan kärkenä.

Mistä lähdettiin?

2002–2009 pimeät vuodet; Jone ja Mese levittivät yökahviloiden ilosanomaa omilla rajallisilla kyvyillään. Muun muassa jakamalla Kimble -pelien naksahtelevaa maailmaa kaikkiin Korvensuoran suuralueen perheisiin.  Työ jäi pahasti kesken.

Syksyllä 2010 Tuiran suunnalta alkoi kantautua kirkasta valonkajoa kera korvia riipivän ujelluksen. Kati tuli ja otti tilanteen haltuun kera lätyin ja kutimin. Yökahviloiden nykyinen muoto tasa-arvon, suvaitsevaisuuden ja perinteisen perhearvojen mukaisena oli alkanut.

Missä ollaan?

15.10.2021 ilta aloitettiin perinteisesti jättiporilaisten voimin. Kati saapui siinä vaiheessa, kun maitopartoja pyyhittiin suupielistä. Nuorisoa saapui illan aikana paikalle lättyjen menekistä päätellen vaille 100. Ilmassa leijuu lättyjen rasvaisen tuoksun lisäksi myös tietynlainen haikeus. Kati on sammuttamassa valonsa seuraavan kuuden kuukauden ajaksi. Onneksi Jonen ja Mesen rajallisia kykyjä tulee tukemaan Emppu. Hetkellisesti perjantai-illat täyttyvät vohveleilla.

Mihin mennään?

Jahka varjot taas katoavat olemattomiin, palaa kuri ja järjestys sekä perinteinen perhearvo takaisin tuttuihin uomiinsa. Koulun, seurakunnan sekä kaupungin nuorisopalveluiden yhteistyö tulee jatkumaan niin kauan kuin aurinko laskee länteen…

Terveisin Kati, Jone ja Mese

Syksyn seuraavat yökahvilat Talvikankaalla ovat 12.11. ja 10.12. klo 16.30-23.

Koulunkäynninohjaaja Kati ja seurakunnan nuorisotyöntekijä Jone kuvassa Emilian, Jennan ja Mesen kanssa.
Koulunkäynninohjaaja Kati ja seurakunnan nuorisotyöntekijä Jone kuvassa Emilian, Jennan ja Mesen kanssa naamiaisasuissa.