Valotiimin assistenttina Kaikki synnit-tuotannossa

Olen Eero, 21-vuotias oululainen nuori. Tällä hetkellä työskentelen Oulussa nuorten työpajoilla Viestintäpajalla. Elokuussa 2021 sain mahdollisuuden työskennellä muutaman päivän ajan valo- ja rekvisiittatiimissä MRP Matila Röhr Productions-tuotantoyhtiön Kaikki synnit-tuotannon kuvauksissa.

Pääasiassa tein töitä valotiimin assistenttina, eli kannoin kuorma-autosta tarvittavaa kalustoa ja välineitä kuvauspaikalle ja rakensin valotiimin kanssa yhdessä valosetit. Valotiimi suunnittelee ja rakentaa valot eri kohtauksiin. Rekvisiittatiimin kanssa huolehdittiin lavasteista, ja valotiimin kanssa suoritettiin kuvauspaikkojen valaisun kasaaminen ja purkaminen tuotannon aikataulutuksen mukaisesti.

Valosetti kasattuna rakennuksen ulkopuolelle.
Valosetti kasattuna rakennuksen ulkopuolelle.

Yksi työpäivistäni oli 12 tunnin mittainen ja pitkä päivä tuntui jaloissa ja käsissä seuraavana päivänä. Pitkä päivä jännitti edellisenä päivänä kovasti. Kuvauksissa oli cateringpiste, mistä sai aina leipää ja juomista. Lounastauolla tarjottiin myös lämmintä ruokaa. Työyhteisön henki oli hyväntuulinen ja lempeä, vaikka kuvauksissa monesti oli tosi kiire. Kuvauspaikoilla oli usein paljon ihmisiä paikalla ja jokaisella oli oma tehtävänsä tuotannossa.

Oli siistiä nähdä, miten tv-tuotannon kuvauksissa toimitaan ja työskennellään tiukkojen kuvausaikataulujen ja vaihtelevien sääolosuhteiden puitteissa. Kuvauksissa kaikki oli erittäin hyvin organisoitua, ja jopa liikenne pysäytettiin kohtauksien kuvausten ajaksi. Kokemus oli tosi siisti ja sain hyvää työkokemusta alalta.