Uusi näyttelytila avataan nuorten tekijöiden taiteelle

Nuorten tila Nurkassa on avattu Nurkan galleria kauppakeskus Valkeassa ensimmäisessä kerroksessa. Ilmaiseen galleriaan näytteilleasettajaksi voivat hakea 16–29-vuotiaat nuoret tekijät. Näyttelytilana on kahdeksan metriä seinäpinta-alaa suuremmasta tilasta, joka rajautuu pylväiden avulla omaksi tilaksi.

Galleriaan on avoin näyttelyhaku kesäkuussa ja näyttelyajat ovat elo-joulukuussa 2023 ja ne ovat pituudeltaan noin kolme viikkoa. Näyttelyä voivat hakea nuoret taiteen tekijät joko yksin tai ryhmänä. Mukaan voi hakea myös yksittäisellä teoksella, joista on mahdollista koota ryhmänäyttely. Näyttelytoimintaa on ollut suunnittelemassa ja koordinoimassa työryhmä, jossa on mukana nuoria taiteen tekijöitä sekä Oulun kaupungin työntekijöitä.

Näyttelyitä pääsee katsomaan tilan aukioloaikoina ma–to 15–19.30 ja pe 15–21. Näyttelytila on hyvä mahdollisuus tuoda taidettaan esille, koska se sijaitsee Oulun ydinkeskustassa aivan vilkkaan Kesäkadun tuntumassa. Galleriatoiminnan toivotaan myös tuovan tilaan monen ikäisiä kävijöitä vierailemaan näyttelyssä. Vapaamuotoiset hakemukset lähetetään osoitteeseen tai puh 040 4874763. Lisätietoja voi kysellä samasta osoitteesta.

Nuorten tila Nurkan toiminnasta vastaavat Oulun kaupungin ja ODL:n nuorisotyöntekijät. Toiminnan mahdollistavat Oulun kaupunki, ODL, LähiTapiola ja Arina.

Toiminta on osa Byströmin B-art ryhmän toimintaa, johon pääsee mukaan, jos taiteen parissa työskentely kiinnostaa.