Nuori henkilö tarkastelee puhelimesta Nuorten Oulun nettisivuja

Chat

Nuorten Oulu -chat

Nuorten Oulu -chat on tarkoitettu kaikille 13–29-vuotiaille nuorille. Chat on avoinna maanantaista perjantaihin klo 18–20 sekä lauantaisin klo 18–20.

Chattia toteuttavat nuorisopalvelun työntekijät sekä Oulussa toimivat yhteistyökumppanit.

Yksilöchat

Chatissa voit jutella nimettömänä kahden kesken eri ammattilaisten kanssa. Jos kaipaat tietoa, vastauksia kysymyksiisi tai vain jonkun luotettavan aikuisen, jolle jutella, on chat juuri sinua varten. 

Ryhmächat

Kerran kuussa voit osallistua teemalliseen ryhmächattiin. Ryhmächatissa on mukana nuorisotyöntekijän lisäksi teemaan liittyen asiantuntijoita, kokemusasiantuntijoita ja vertaisnuoria. Kurkkaa ryhmächatin teemat alta!

Etsivä nuorisotyöntekijä

Voit jutella kaikenlaisista elämääsi liittyvistä asioista. Etenkin jos olet työn, koulutuksen tai muut aktiivisen toiminnan ulkopuolella tai kaipaat muutosta elämääsi. Voimme olla avuksi esim. työ- tai koulutuspolun löytämisessä.

Tällä nimikkeellä toimii Riikka, Niina ja Päivi

Nuorisotyöntekijä

Nuorisotyöntekijä toimii tukenasi arjessa. Voit jutella mistä tahansa mieltäsi askarruttavasta asiasta.

Tällä nimikkeellä toimii Minna, Päivi, Annika, Mira, Sakke, Jarkko, Emilia, Terhi, Heli, Hanna, Anni, Tuula, Kati, Jouni, Sanna, Ansku, Juha, Varpu, Merja ja Janne

Seksuaalineuvoja

Seksuaalineuvojan kanssa voit keskustella mistä tahansa seksuaalisuuteen liittyvistä kysymyksistä.

Tällä nimikkeellä toimii Sanna, Mervi, Joonas ja Matti

Yksilövalmentaja

Yksilövalmennus on henkilökohtaista ohjausta ja elämäntilanteen kartoitusta. Yksilövalmentaja auttaa nuorta yksilöllisen jatkopolun luomisessa.

Chatissä toimivat yksilövalmentajat työskentelevät Oulun kaupungin työpajoilla ja Vamos Oulu -hankkeessa.

Tällä nimikkeellä toimii Tiina, Janne ja Fawad

Koulupsykologi ja -kuraattori

Koulupsykologi ja -kuraattori tukevat hyvän oppimisen, psyykkisen ja fyysisen terveyden sekä sosiaalisen hyvinvoinnin edistämistä ja ylläpitämistä sekä niiden edellytyksiä lisäävää toimintaa.

Tällä nimikkeellä toimii Minna ja Anne-Marie

Asumisohjaaja

Asumisohjaaja neuvoo ja tukee asunnon hakuun, asumiseen ja muuttoon liittyvissä kysymyksissä. Ohjaajan tavoitteena on auttaa asukasta selvittämään tilannettaan niin, että asuminen jatkuu ja sujuu hyvin.

Tällä nimikkeellä toimii Meri, Heli, Niko ja Teija

Terveydenhoitaja

Terveydenhoitaja on hyvinvoinnin ja ennaltaehkäisyn ammattilainen. Terveydenhoitaja tukee sinua monessa eri elämäsi osa-alueessa. Elintapasi, kuten ruokailu- ja nukkumistottumuksesi sekä mielialasi vaikuttavat siihen, miten hyvinvoivaksi itsesi koet!

Tällä nimikkeellä toimii Miia

Liikuntakoutsi

Koutsin kanssa voit jutella mistä tahansa liikkumiseen liittyvästä asiasta, kuten motivaatio, tavoitteet tai ravinto. Voit pyytää myös vinkkejä treeneihin sekä liikunta-ohjelmiin.

Tällä nimikkeellä toimii Tommi ja Auli

3.3. Kesätyö

Onko kesätöistä kysyttävää? Mistä niitä lähtisin etsimään?
Ryhmächatissa paikalla asiantuntijoita kesätöihin liittyen!

7.4. Liikunta ja hyvinvointi

Mietityttääkö jokin asia omassa hyvinvoinnissa. Haluaisitko jutella liikunnasta?
Ryhmächatissa paikalla liikuntakoutsit!

5.5. Kesäfiilis

Mitä kesällä tekisin? Mitä edullisia tai ilmaisia juttuja voisin kesällä kokea?
Ryhmächatissa paikalla kesäfiiliksen suunnittelusta vastaava työntekijä!

2.6. Mitä haluaisit syksyn ryhmächatteihin?

Kutsumme nuoret mukaan kehittämään ryhmächat-palvelua!

Hätätilanteet

Joskus keskustelun yhteydessä voi tulla esille, että tarvitset muutakin kuin keskusteluun pohjautuvaa tukea. Chatin työntekijät voivat silloin ohjata sinua oikeisiin palveluihin tai voitte yhdessä pohtia, mikä auttaisi sinua parhaiten. Mikäli kyseessä on akuutti hätätilanne, lastensuojelullinen huoli tai rikos, tulee meidän keskustelutietojen pohjalta olla yhteydessä hätäkeskukseen, lastensuojeluviranomaisiin tai poliisiin. Mikäli poliisi pyytää, välitämme heille IP osoitteesi varmistaaksemme, että sinä saat apua.