Nuori henkilö tarkastelee puhelimesta Nuorten Oulun nettisivuja

Nuorten Oulu -chat

Nuorten Oulu -chatin toiminta päättyy, muuta tukea on saatavilla

Chat on avoinna vielä 21.12.2023 klo 18-20, jonka jälkeen chatin toiminta päättyy.

Nuorten Oulu -chat on ollut toiminnassa Oulussa yli 10 vuotta, tarjoten nuorille mahdollisuuden keskustella ja saada tukea erilaisissa elämäntilanteissa. Nyt chatin toiminta päättyy, sillä käyttäjämäärä on ollut vähäinen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että tuki ja keskustelumahdollisuudet loppuisivat.

Nuorten Oulu -verkkosivuilta saat monipuolisesti tietoa ja apua omaan elämän eri osa-alueisiin. Nuorten Oulun tietoa nuorille -osiosta löydät tietoa opiskelusta, asumisesta, työelämästä, rakkaudesta, seksistä ja muista mieltä askarruttavista asioista. Sivustoilta löytyy myös mm. Pulmakulma, joka on avoin kysymys- ja vastauspalsta mieltäsi askarruttavissa asioissa. Lisäksi voit katsoa Oulun nuorisopalveluiden nuorisotilojen toiminta-ajat ja tutustua niiden palveluihin.

Nuorten Oulu Discord tarjoaa mahdollisuuden jutella nuorisotyöntekijän kanssa. Keskustelua voidaan käydä ryhmässä myös erilaisten aktiviteettien lomassa. Keskustelu tapahtuu puhumalla tai kirjoittamalla.

Byströmin Ohjaamo on paikka, josta saa apua työhön, koulutukseen ja arkeen liittyvissä asioissa. Voit asioida paikan päällä ilman ajanvarausta tai tehdä halutessasi ajanvarauksen soittamalla, tekstiviestillä tai laittamalla meille sähköpostia. Ilman ajanvarausta voit asioida itsenäisesti asiakaskoneillamme, käyttää kirjaston palveluita ja itsenäisen tiedonhaun materiaaleja. Byströmin Ohjaamosta löydät lisää tietoa täältä: https://www.nuortenoulu.fi/bystrom/ .

Valtakunnalliset palvelut

Valtakunnallisia palveluja on saatavilla useita. Netari on valtakunnallinen nuorisotalo netissä, jossa voit osallistua erilaisiin aktiviteetteihin ja keskustella turvallisessa ympäristössä. Löydät Netarin täältä:
https://www.netari.fi/ .

Sekasin 24/7 chat tarjoaa keskusteluapua ympäri vuorokauden. Voit keskustella anonyymisti ja luottamuksellisesti Sekasin-chatissa. Löydät Sekasin-chatin täältä: https://sekasin247.fi/.

Nuortenlinkki tarjoaa testejä, tarinoita, vlogeja sekä neuvontaa. Löydät Nuortenlinkin täältä: https://nuortenlinkki.fi/ .

Jos haluat puhua turvallisen aikuisen kanssa, voit soittaa Lasten ja nuorten puhelimeen numeroon 116 111. Valtakunnallinen kriisipuhelin palvelee suomeksi numerossa 09 2525 0111, ruotsiksi ja englanniksi numerossa 09 2525 0112 sekä arabiaksi ja englanniksi numerossa 09 2525 0113.

SPR:n turvatalot auttavat vuorokauden ympäri, vuoden jokaisena päivänä. Turvatalot tarjoavat nuorelle tarvittaessa turvallisen yösijan ja apua keskustelun keinoin. Myös nuoren läheiset saavat tukea muun muassa vanhemmuuteen liittyvissä asioissa.

Vaikka Nuorten Oulu -chat päättyy, muistathan, että tukea ja keskustelumahdollisuuksia eri elämäntilanteisiin on edelleen saatavilla.