Tukea ja apua kesälomalla

Apua ja tukea on saatavilla myös kesällä

Oulun kaupungilla on tarjolla monenlaisia palveluita nuorille ja nuorille aikuisille kesän aikana. Myös valtakunnalliset palvelut auttavat erilaisissa tilanteissa. Olemme koonneet auttavia tuki- ja neuvontapalveluita tälle sivulle. Apua on lähellä – kysy rohkeasti!

  • Opiskeluhuollon kuraattorit, psykologit ja terveydenhoitajat ovat monella koululla tavoitettavissa myös kesällä. Heihin voit ottaa yhteyttä niin pienten kuin suurempienkin huolten kanssa. Yhteystiedot löydät oman koulun nettisivuilta.
  • Oulun nuorisopalveluista löydät tietoa, tukea ja yhteystietoja täältä Nuorten Oulu- verkkopalvelusta. Käytössäsi verkkopalvelussa ovat Pulmakulma- kysymyspalsta sekä chat. Byströmin Ohjaamo palvelee sinua läpi kesän arkisin klo 9-16. Kesällä avoinna olevien nuorisotilojen yhteystiedot ja aukioloajat löydät myös NuortenOulusta. Nuorten Oulun palveluista voit saada apua myös netissä tapahtuviin ikäviin tilanteisiin.
  • Somen pulmatilanteissa auttaa Sua varten somessa -palvelu. Sua varten somessa on matalan kynnyksen palvelu, jonne voit ottaa yhteyttä, jos olet kokenut netissä kiusaamista, seksuaalista häirintää tai ahdistelua. Palvelu on tarkoitettu 8–21-vuotiaille lapsille ja nuorille. Tiimi päivystää joka arkipäivä somessa (paitsi ajalla 25.7.–7.8. palvelu on suljettu).
  • Netin haasteissa voit kysyä neuvoa myös somessa toimivilta poliiseilta.
  • Tyttöjen Talon kesätoiminnoissa pääset viettämään aikaa turvallisessa ja hyväksyvässä ilmapiirissä yhteisen tekemisen äärellä. Toiminta on suunnattu 10–29-vuotiaille tytöille ja nuorille naisille sukupuolen moninaisuus huomioiden. Kesällä Tyttöjen Talo on auki kesä- ja elokuussa. Tyttöjen Talolta saat apua ja tukea erilaisiin elämäntilanteisiin, sinun ei tarvitse jäädä yksin. Ohjaajien yhteystiedot löydät täältä.
  • Poikien Talo on turvallinen kohtaamispaikka, jonne jokainen 12–29-vuotias poika ja mies on lämpimästi tervetullut. Poikien Talon kesätoiminnot ovat startanneet ja jatkuvat aina 14.7 asti. Syksyn toiminta starttaa elokuun toisella viikolla. Kesäajan toiminnoissa pääset osallistumaan rentoon yhteiseen tekemiseen ja olemiseen. Talon toimintaan pääset mukaan sopimalla henkilökohtaisen tutustumisajan Joonas- tai Olli-Pekka-ohjaajan kanssa.
  • MLL:n Nuortennettiauttaa lapsia ja nuoria puhelinnumerossa 116 111. Numeroon soittaminen on ilmaista. Lasten ja nuorten chatissa voit jutella luottamuksellisesti ja nimettömästi vapaaehtoisen päivystäjän kanssa, ihan mistä tahansa aiheesta. Voit myös varata itsellesi chat-ajan. Sekä puhelinpalvelu että chat ovat auki myös kesälomalla joka päivä klo 17–20. (Kesäkuussa 23.6. saakka puhelimeen voi soittaa ma-pe jo klo 14 alkaen.)
  • Netari.fi-sivustolta löydät chat-kalenterin, josta näet, mitkä nuorille suunnatut verkkopalvelut ovat auki juuri nyt ja tulevina päivinä. Kalenteriin on koottu auttavat chatit, teemachatit ja -keskustelut sekä reaaliaikaiset tieto- ja neuvontapalvelut.
  • Rikosuhripäivystys auttaa rikoksen uhriksi joutuneita ja heidän läheisiään. Voit soittaa numeroon 116 006 ma-pe klo 9–15 tai keskustella RIKUchatissa arkisin klo 9–15 ja lisäksi maanantai-iltaisin klo 17–19.