Seinämaalauksia Sara Wacklin -kodille – työllisyysmahdollisuuksia nuorille taiteilijoille

pirteä, keväinen, vauhdikas / mukava ilahduttaa täällä asuvia henkilöitä / inspiroivaa tehdä tavallisesta poikkeavaa / kiva käyttää värejä / tuo haasteita kuvittaa toisten seiniä / projekti opetti yhteistyötaitoja eri-ikäisten kanssa / oli mukava päästä kokeilemaan joitain semmoista, mitä ei ole aiemmin tehnyt / maalatessa pääsi hyvin flow-tilaan ja oli tyydyttävää nähdä kädenjälki työpäivän jälkeen

Seinämaalausten tekijöiden kommentteja projektista.

Nuorten työllisyyspalveluiden taideryhmällä on ollut kuluneen kevään aikana projektina seinämaalaukset Sara Wacklin -kodilla. Talo on kerrostalo, jonka kahden rapun isoille valkoisille seinille haluttiin eloa ja väriä, joten ryhmä sai hyvän tilaisuuden toteuttaa itseään isommille maalausalustoille.

Projekti oli kokonaisuudessaan monivaiheinen asiakaspalveluprojekti. Työskentely aloitettiin tutustumiskäynnillä maalauksen kohteena oleviin tiloihin ja asukkaisiin. Talon asukkailla oli alusta asti toiveita ja mielipiteitä maalausten aiheita ja sijoittamista varten, joiden pohjalta ryhmäläiset tekivät luonnoksia. Kiinnostavia aiheita olivat kasvu, eläimet, kasvit ja ihmiset. Luonnoksia esiteltiin talon asukkaille, joista he valitsivat heitä miellyttävät. Tämän jälkeen tehtiin taas luonnoksia ja muutoksia edellisiin luonnoksiin.

Maalausten lopullinen valinta sekä sijoituspaikka selvitettiin asettelemalla luonnoksia taloon vaihtoehtoisiin paikkoihin, joista asiakkaat saivat äänestää haluamaansa. Varsinainen maalaaminen aloitettiin heijastamalla luonnokset seiniin, joiden mukaan tehtiin lyijykynäpiirrokset.

Käsi piirtää lintuja seinämaalaukseen.

Lyijykynäluonnostelun jälkeen siirryttiin maalaamaan kuvat seiniin vapaalla kädellä. Maalaukseen käytettiin seinämaalaukseen tarkoitettuja akryylitusseja, jotka toimivat myös sisätiloissa. Ne myös kuivavat nopeasti, joten työn eteneminen on melko nopeaa.

Käsi piirtää kirjekyyhkyä seinämaalaukseen.

Seiniin tehtiin tässä projektissa yhteensä kahdeksan pienempää kuvaa sekä yksi suurempi kukkaniitty- kokonaisuus. Seinämaalaukset tuovat toivottavasti iloa ja eloa suuriin valkoisiin seinäpintoihin sekä tekevät eri kerroksista persoonallisemmat. Niistä on mahdollista saada myös keskustelunaiheita asukkaiden kesken.

Seinämaalaus, jossa kukkia.