Nuoria istumassa Rotuaarin Lavalla.

Pulmakulma: Seksuaalisuus ja sukupuoli

Toisen hyväileminen

Aurora

Moikka! Miten toiselle kannattaa ehdottaa hyväilyä? Seksiin siirtymistä?

Miten poikaa kannattaa hyväillä?

  • Seksuaalineuvoja

   Hei Aurora, kiitos kysymyksestäsi.
   Kun tapaa ihmisen, joka herättää voimakkaita tunteita ja halua läheisyyteen ja fyysiseen kosketukseen, paras etenemistahti löytyy puhumalla toisen kanssa. Jokainen kypsyy seksuaalisesti omaan tahtiin ja jokaisen etenemistahti on erilainen. Koskettaminen, suutelu ja hyväily ovat monelle nautinnollinen tapa olla lähellä toista. Kun toisesta henkilöstä tulee läheinen, voi läheisyyden ja koskettamisen tarvekin kasvaa luonnollisesti. On hyvä, jos pystyy puhumaan asioista avoimesti, mistä itse pitää ja mistä toinen pitää. Näin voi saada paljon itsevarmuutta ja tietoa siitä, mikä tuntuu kummastakin hyvältä.

   Seksiin siirtymisessä yleisneuvona voi olla sellainen, että seksiä haluaa enemmän kuin se pelottaa tai jännittää. Eli silloin, kun sinä itse ja kumppanisi oikeasti sitä haluatte. Se, miten seksiä toteuttaa on myös yksilöllistä. Seksin aloittamisen ei tarvitse tarkoittaa yhdyntää, seksi voi edetä kyllä yhdyntään tai siinä ei tarvitse olla yhdyntää ollenkaan.

   Pojan hyväily ja se, mistä kukanenkin poika pitää, on yksilöllistä. Kun tutustuu toisen kehoon, löytyy ne kehon osat, joiden hyväilystä hän nauttii. Peniksen hyväilyä voi kokeilla myös. Se voi olla peniksen edestakaista liikettä, silittelyä tai puristamista. Näissäkin keskustelemalla ja kokeilemalla löytyy ne asiat, joista molemmat nauttii.

  • Joku

   Miten sadaa hyvä orgasmi

  • Seksuaalineuvoja

   Hei ja kiitos kysymyksestäsi. Kaikki ihmiset ovat erilaisia ja kiihottuvat eri asioista, joten ei ole myöskään vain yhtä tapaa saada orgasmia. Osa fantasioi niin värikkäästi, että saa orgasmin miltei pelkällä mielikuvituksella, mutta valtaosa toivoo ja tarvitsee kuitenkin jonkinlaista kosketusta, yleensä sukuelinten alueella. Tavallisin tapa on hyväillä peniksen terskaa tai klitorista.
   Orgasmin voi joskus saada nopeasti, joskus tilan saavuttaminen kestää kauemmin tai orgasmia ei saa ollenkaan. Kaikki nämä ovat täysin normaalia. Seksi voi olla hyvinkin nautinnollista ilman orgasmiakin, mutta jos orgasmeja jää usein saamatta, asia voi jäädä harmittamaan. Ongelma voi johtua esimerkiksi seksitavasta tai suhteesta seksikumppaniin. Joskus se johtuu omasta olosta ja voinnista, väsymyksestä, stressistä tai vaikkapa suorituspaineeseen liittyvästä jännityksestä.
   Orgasmin kokemus ja sen kesto voivat vaihdella tilanteesta toiseen. Ei kannata ajatella, että orgasmi pitäisi aina saavuttaa tai seksiä suorittaa jollakin tietyllä tavalla. Orgasmeihin kannattaa suhtautua rennosti ja avoimesti. Orgasmin saamista voi myös harjoitella. Tutustumalla omaan itseensä oppii parhaiten tietämään sen, mikä on itselle paras keino saavuttaa orgasmi. Toiset eivät saa orgasmia yhdynnässä, mutta onnistuvat saamaan sen esimerkiksi suuseksillä tai käsin hyväilemällä.

Osallistu keskusteluun

Muita kysymyksiä